İnsan kaynakları yönetimi ile stratejik İKY arasındaki temel farklılıklar nelerdir

CeSaN

Tanınmış Üye
BaY
2 Nis 2023
1,391
140
62
Merhaba arkadaşlar, insan kaynakları yönetimi ile stratejik İKY arasındaki temel farklılıkları anlamak için yardıma ihtiyacım var. İki konu birbirinden çok farklı görünse de, aralarında bazı benzerlikler de var. İnsan kaynakları yönetimi, çalışanların işleri hakkında çeşitli kararlar vermek ve onların performanslarını optimize etmek için çalışanların güvenli ve verimli bir ortamda çalışmalarını sağlamak için gerekli yönetim ve bilgi teknolojisi araçlarının kullanımını içerir. Stratejik İKY ise, şirketin kurumsal fonksiyonları arasındaki bağlantıları anlamak ve şirketin önümüzdeki yıllarda nereye gideceğini kestirmek için araştırma ve analizler yapmak için kullanılan yönetim süreçleri grubudur. Stratejik İKY'nin amacı, şirketin hedeflerini gerçekleştirmek için insan kaynaklarının özelliklerini kullanmaktır.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
İnsan Kaynakları Yönetimi ve Stratejik İKY Arasındaki Temel Farklılıklar

İnsan kaynakları yönetimi ve stratejik İKY arasındaki temel farklılıklar hakkında kapsamlı bir makale yazmak için, öncelikle bu konunun ne olduğunu ve aralarındaki farkların neler olduğunu anlamak önemlidir. İnsan kaynakları yönetimi, işletmenin insan kaynaklarının etkin kullanımının sağlanmasına odaklanan bir yönetim disiplinidir. İşletmenin çalışanlara, yöneticilere, üretim ve hizmetlerine dayalı üretkenlik ve verimliliğe katkıda bulunmak amacıyla, insan kaynaklarının etkin bir biçimde yönetilmesi gerekir. Stratejik İKY ise, işletmeyi hedeflerine ulaştırmak için çalışanlarla ilişkilerinin geliştirilmesine odaklanan bir disiplindir. Stratejik İKY, çalışanlar arasında etkin bir iletişim kurulmasını ve çalışanların motivasyonunun arttırılmasını amaçlayan bir yaklaşımdır.

Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Yönetimi, Stratejik İKY, Farklılıklar.

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Stratejik İKY Arasındaki Farklılıkların Ayrıntıları

İnsan kaynakları yönetimi ve stratejik İKY arasındaki temel farklılıkları açıklamak için, her iki disiplinin amacını ve özelliklerini öncelikle anlamak önemlidir. İnsan kaynakları yönetimi, işletmenin insan kaynaklarının etkin kullanımını sağlamak için uygulanan bir yönetim disiplinidir. İnsan kaynakları yönetiminin amacı, çalışanların kariyerlerini geliştirmek, çalışma ortamının verimliliğini arttırmak ve çalışanların üretkenliğini artırmaktır. İnsan kaynakları yönetimi, çalışanların motivasyonunu artırmak, üretkenliği artırmak, çalışan sağlığını ve güvenliğini korumak, çalışanlar arasındaki iletişimi geliştirmek ve çalışanların kariyerlerini geliştirmek için çeşitli araçlar ve teknikler kullanır.

Stratejik İKY ise, çalışanlar arasında etkin bir iletişim kurulmasını ve çalışanların motivasyonunun arttırılmasını amaçlayan bir yaklaşımdır. Stratejik İKY, işletmeyi hedeflerine ulaştırmak için çalışanlar arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla kullanılan bir yönetim disiplinidir. Stratejik İKY, çalışanların işletmeyi anladığını ve hedeflerine ulaşmak için çalıştıklarını hissetmesini sağlamak amacıyla, çalışanların değerlerini anlamak, çalışanların özel gereksinimlerini karşılamak ve çalışanların sorumluluklarını anlamak için kullanılır.

Anahtar Kelimeler: İnsan Kaynakları Yönetimi, Stratejik İKY, Farklılıklar.

• Love
  • Like
Reactions: Tugba and Nil

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü