Iş görüşmesine giderken ne konuşulur

UykuluDunya

Yeni Üye
BaYaN
7 Nis 2023
1,285
119
0
Merhabalar, Iş görüşmesine gitmek üzereyim ve çok kaygılıyım. Konuşulacak konuların ne olacağını bilmiyorum. İş görüşmesinde ne gibi konuların konuşulacağını ve nasıl hazırlanmam gerektiğini öğrenmek istiyorum. İş görüşmesindeki konuşmaların ne olması gerektiği ve nasıl bir mülakat olacağı hakkında önerilerinizi lütfen paylaşın. Hangi konularda açıklamalar yapmam gerektiğini, hangi soruların sorulabileceğini ve nasıl cevaplamam gerektiğini öğrenmek istiyorum. Deneyimlerinizi, ipuçlarınızı ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. İş görüşmesine nasıl hazırlanılır ve hangi konuların konuşulacağı hakkında sizin düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
23,436
1,315
112
Iş Görüşmesine Giderken Konuşulanlar

Kariyer

Iş görüşmesine giderken en önemli konu kariyer olmalıdır. İşe alım için başvuran kişinin geçmiş başarıları, özgeçmişi, akademik ve profesyonel kariyeri hakkındaki bilgileri paylaşması önemlidir. İşverenin bu konuda kendi beklentilerini anlaması ve başvuran kişinin de bu beklentileri karşılaması için gerekli bilgileri paylaşması önemlidir.

Mesleki Yönelim

İşe alım için başvuran kişinin, şirketin işe alımının kriterleriyle mesleki yöneliminin ne kadar uyumlu olduğunu açıklaması çok önemlidir. İşe alım için başvuran kişinin, işe alım kriterleriyle ilgili olarak ne kadar bilgiye sahip olduğunu ve ne kadar mesleki yöneliminin şirketin işe alım kriterleriyle uyumlu olduğunu açıklaması önemlidir.

Kişisel Özellikler

Kariyer başarısının yanı sıra, kişisel özellikleri ve başarılı bir iş çalışması için gerekli olan kabiliyetleri de iş görüşmesinde paylaşmak çok önemlidir. İşe alım için başvuran kişinin, işe alım kriterlerine uygun olarak ne kadar pozitif, ne kadar çalışkan, ne kadar sabırlı, ne kadar özgüvenli ve ne kadar kararlı olduğunu açıklaması önemlidir.

Şirket Bilgisi

İşe alım için başvuran kişinin, işverenin şirket hakkındaki bilgilerini paylaşması çok önemlidir. İşe alım için başvuran kişinin, şirketin amaçlarını, amaçlarını ve hedeflerini, müşterileri hakkındaki bilgileri, ürün ve hizmetleri hakkındaki bilgileri, işletme stratejilerini ve kültürünü anlaması çok önemlidir.

Şirkete Katkılarının Tanımlanması

Işe alım için başvuran kişinin, şirkete ne kadar fayda sağlayacağını açıklaması çok önemlidir. İşe alım için başvuran kişinin, şirketin mevcut stratejileriyle uyumlu olarak başarılara katkı sağlayabilecek becerileri, kabiliyetleri ve değerleri hakkındaki bilgilerini paylaşması önemlidir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü