İş yerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almakla yükümlü kurum kişi kimdir

baymax

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,364
124
62
Merhaba,

İş yerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almakla yükümlü kurum kişisi kimdir? İş yerinde İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) önlemleri almakla yükümlü kurum kişisi, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanıdır. İşverenin kişi ve iş güvenliği için planlarını oluşturmak, uygulamak ve izlemekle yükümlü olan İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı, güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak için gerekli önlemleri alır. İşverenin güvenlik ve sağlıkla ilgili tehlikeleri tespit etmesi ve önlem alması için İSG Uzmanı, onun için gerekli olan yasal, teknik ve ekonomik kaynakları kullanarak çalışır. İşverenin riskleri değerlendirmesi, önlemler alması ve uygulaması gereken stratejileri belirlemek için İSG Uzmanının görüşlerini alır.

Bununla birlikte, İSG Uzmanı aynı zamanda çalışanları eğitmekle de yükümlüdür. Eğitim, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçli olmalarını sağlamak için önemlidir. İSG Uzmanının, çalışanların güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için güvenlik ekipmanlarının kullanımını, güvenlik prosedürlerini ve çalışma ortamının önemli olduğunu anlamalarını sağlaması da beklenir.

Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Bu konuda bilgili olan ve bana yardım edebilecek kimseler var mı? İş sağlığı ve güvenliği konusunda ne kadar fazla bilgiye sahip olursam o kadar iyi olur. Lütfen bu konuda yardım etmek isteyenler bana mesaj yazsın.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
İş Yerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Önlemlerini Almakla Yükümlü Kurum Kişi Kimdir?

İş sağlığı ve güvenliğini sağlamak kurumların öncelikli işleridir. İş güvenliği çalışmalarının koordinatörü olarak işyerinde iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almakla yükümlü kurum kişi kimdir?

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak adlandırılan kişi, çalışanların çalışma ortamlarında güvenli ve sağlıklı bir ortamda çalışmaları için gerekli önlemleri almakla yükümlüdür. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı aynı zamanda riskleri belirlemek, yönetmek, önlem almak ve kontrol etmek için gerekli önlemleri almakla görevlidir.

İşyerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanının Görevleri arasında; işyeri çalışma ortamlarında iş sağlığı ve güvenliği standartlarını ve uygulamalarını belirlemek, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitimlerini yönetmek, riskleri tespit etmek, önlemler almak ve kontrol etmek, işyerinde iş sağlığı ve güvenliği alanındaki politikaların oluşturulmasına yardımcı olmak ve uygulanmasını sağlamak ve işyerinde oluşabilecek riskleri incelemek ve raporlamak gibi temel görevleri vardır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanının Yetkinlikleri arasında; çalışma ortamlarındaki riskleri belirleme ve yönetme, iş sağlığı ve güvenliği standartlarını ve uygulamalarını belirleme, çalışanların eğitimlerini yönetme, çalışma ortamlarındaki riskleri tespit etme, önlem almak ve kontrol etmek, işyerindeki iş sağlığı ve güvenliği alanındaki politikaların oluşturulmasına ve uygulanmasına yardımcı olmak ve işyerinde oluşabilecek riskleri incelemek ve raporlamak gibi temel yetkinlikleri vardır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanının Sertifikaları arasında; İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Sertifikası, İş Sağlığı ve Güvenliği Yöneticisi Sertifikası, İş Sağlığı ve Güvenliği Danışmanı Sertifikası, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık Sertifikası ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Sertifikası gibi sertifikaları vardır.

Yukarıda açıklananlar, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almakla yükümlü olan kurum kişisinin kim olduğu ve sorumlulukları hakkında bilgi vermektedir. İş sağlığı ve güvenliği önlemlerini almakla yükümlü kurum kişisi, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olarak adlandırılmaktadır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü