Istaka hangi ağaçtan yapılır

poam

Üye
BaYaN
26 May 2023
1,293
121
17
Merhaba,

Istaka denilen oturma mobilyasının nasıl yapıldığını ve hangi ağaçtan yapıldığını merak ediyorum. Bu konuda bilgi sahibi olanlar ya da bu konuyla ilgili bilgi paylaşmak isteyenler için bu forumu açıyorum.

Bir zamanlar, istaka oturma mobilyasının yapımının çok kolay olduğunu düşünüyordum. Fakat deneyimlerimin artmasıyla birlikte, bu mobilyanın yapımının çok zor olduğunu fark ettim. Sonuç olarak, istaka oturma mobilyasının nasıl yapıldığını ve hangi ağaçtan yapıldığını öğrenmek istiyorum.

Bu konuda bilgili olan veya istaka oturma mobilyasının yapımı hakkında paylaşmak isteyen herkesin yardımlarını bekliyorum.

Teşekkürler.

• Love
Reactions: Mehtap

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,964
1,159
112
Istaka Hangi Ağaçtan Yapılır?

Istaka, neredeyse tüm geleneksel Türk çalgılarında kullanılan bir materyaldir. Istaka; başlıklar, köprüler, klarnetler, klavyeler ve davullar gibi çeşitli çalgıların parçalarının üretiminde kullanılan, kalın ve dayanıklı bir ağaç türüdür.

Istaka ağacı, genellikle koyu renkli ve parlak bir yüzeye sahiptir. Istaka ağacının en belirgin özelliği, kalın kabuğu ve koyu renkli kalın kabuğunun altında, koyu kahverengi veya kırmızımsı renkli ince bir kabuktur. Istaka ağacının kabuğu, kolayca çizilebilir ve üzerinde çeşitli gravürler yapılabilir.

Istaka Ağacının Özellikleri

Istaka ağacı, çoğu geleneksel Türk çalgılarının parçalarının yapımında kullanılan, kalın ve dayanıklı bir ağaçtır. Istaka ağacı, kalın ve parlak bir yüzeye sahiptir. Istaka ağacının kabuğu, kolayca çizilebilir ve üzerinde çeşitli gravürler yapılabilir. Istaka ağacının kabuğu, kalın kabuk ve koyu renkli kalın kabuk altındaki koyu kahverengi veya kırmızımsı renkli ince kabuktur.

Istaka Ağacının Tavsiyeleri

Geleneksel Türk çalgılarının parçalarının üretiminde kullanılan Istaka ağacının, parçaların kalitesini düşürmemek için çok dikkatli bir şekilde seçilmesi ve işlenmesi önerilir. Istaka ağacının kalitesini arttırmak için, parçanın kabuğu çok iyi bir şekilde işlenmeli ve çizimlerin kalitesi korunmalıdır. Istaka ağacının, çoğu geleneksel çalgı parçalarının üretiminde kullanılmasının nedeni, kalın kabuğu ve dayanıklılığından kaynaklanmaktadır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)