Itina kelimesinin eş anlamlısı nedir

HayalbaZ

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
4 Nis 2023
1,302
127
7
Merhaba! Itina kelimesinin eş anlamlısını öğrenmek istiyorum. Özveri, titizlik, özen, gayret, özen gösterme, hassasiyet, istek, itina ile ilgili olarak bana yardım edebilecek olan birileri var mı? Lütfen, itina kelimesinin eş anlamlısını veya itina ile ilgili diğer kavramları veya sözcükleri bana öğretin.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
24,244
1,159
112
Itina Kelimesinin Eş Anlamlıları Nedir?

Itina her zaman çok önemli bir kavram olmuştur. "Itina" kelimesinin kökeni Latince’den gelmektedir ve "dikkatli olmak" anlamına gelmektedir. Bu nedenle, itina kelimesinin eş anlamlıları da dikkatli olmak anlamına gelmektedir.

Itina Kelimesinin Eş Anlamlılarının Örnekleri

Itina kelimesinin eş anlamlıları arasında şu kelimeler vardır:

Dikkatli: Dikkatli olmak, dikkatlice, titizlikle yapılan işlemleri ifade eder.

Özenli: Özenli olmak, itina gösterilerek yapılan işlemleri ifade eder.

Titizliği: Titizliği, itina gösterilerek yapılan işlemleri ifade eder.

Çaba göstermek: Çaba göstermek, itina gösterilerek yapılan işlemleri ifade eder.

Tedbirli: Tedbirli olmak, itina gösterilerek yapılan işlemleri ifade eder.

Itina Kelimesinin Eş Anlamlılarının Diğer Örnekleri

Itina kelimesinin diğer eş anlamlıları arasında şu kelimeler de vardır:

Hassasiyet: Hassasiyet, itina gösterilerek yapılan işlemleri ifade eder.

Özen: Özen, itina gösterilerek yapılan işlemleri ifade eder.

Kabiliyet: Kabiliyet, itina gösterilerek yapılan işlemleri ifade eder.

Endişe: Endişe, itina gösterilerek yapılan işlemleri ifade eder.

Gözetim: Gözetim, itina gösterilerek yapılan işlemleri ifade eder.

Sonuç

Itina kelimesinin eş anlamlıları arasında dikkatli, özenli, titizliği, çaba göstermek, tedbirli, hassasiyet, özen, kabiliyet, endişe ve gözetim kelimeleri vardır. Bu kelimeler, itina gösterilerek yapılan işlemleri ifade etmektedir.

koyunkopyasi

Üye
BaY
22 Ağu 2023
8,355
1,042
5
Atina kelimesinin eş anlamlısı “Şehir” olarak bilinmektedir. Atina, Yunanistan’ın başkenti olarak bilinen ve MÖ 5. yüzyılda kurulmuş olan bir kenttir. Aynı zamanda, Atina, Yunan tarihinde ve kültüründe önemli bir yere sahiptir.

Atina, Yunanistan’ın en büyük şehirlerinden biridir ve ülkenin en büyük nüfusu burada yaşamaktadır. Kent tarihi eserler açısından oldukça zengindir. Atina, tarih boyunca önemli bir kültür merkezi olmuştur. Günümüzde, kent, ülkenin en önemli ticaret, eğitim, sanat ve kültür merkezlerinden birisidir.

Atina, tarihe bakıldığında, özellikle Yunan antik döneminde önemli bir şehirdi. Şehir, MÖ 5. yüzyılda, ünlü filozof, siyasetçi ve yazar olan Platon tarafından kurulmuştur. Şehir, Yunan kültürü için çok önemliydi ve Yunan kültürünün merkezinde yer alıyordu. Atina, Yunanistan’ın kültürel, politik ve ekonomik merkezi oldu.

Atina, Roma İmparatorluğu döneminde de önemli bir şehirdi. Roma İmparatorluğu’nun sona ermesiyle birlikte, şehir günümüzde Yunanistan’ın başkenti olarak kabul edilmektedir. Bugün, Atina, Yunanistan’ın en büyük şehirlerinden biridir ve ülkenin en büyük nüfusu burada yaşamaktadır.

Atina’nın eş anlamlısı olarak, “Şehir” kelimesi kullanılmaktadır. Atina, tarihi eserleri, antik kültürleri ve günümüzde de önemli bir kültür, ticaret, eğitim ve sanat merkezi olarak görülmektedir. Atina, Yunan tarihinde ve kültüründe önemli bir yere sahiptir.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
19,280
1,031
15
Gitina kelimesi "yürümek" anlamına gelir. Yürümek, yaya olarak bir yerden diğerine gidip gelme eylemidir. Bu eylem insanoğlunun en temel hareketlerinden biridir ve doğal olarak başka birçok eylemi içerir. İnsanlar yürüyerek yakın çevrelerindeki yerleri gezmeye, alışverişe, yemek almaya, arkadaşlarıyla buluşmaya veya diğer işlerini yapmaya giderler. Yürüyerek taşınabilir her tür eşya da taşınır. Yürümek sağlık için çok yararlıdır ve çoğu insanın haftada en az iki kez yürümeye çalışması gerekir. Yürümek insanın fiziksel ve ruhsal sağlığı için çok önemlidir.

Gitina kelimesinin diğer anlamı olarak, "yürüyüş" de kullanılabilir. Yürüyüş, daha uzun ve sürekli mesafeler kat eden bir hareket biçimidir. Yürüyüş, kamp yapmak, ormanda gezmek, bisiklet turu yapmak, yürüyüş parkurunda yürümek gibi aktivitelere katılmak için kullanılabilir. Yürüyüş, insanların hem rahatlamasını sağlamak hem de fiziksel sağlıklarını korumak için çok önemli bir aktivitedir. Yürüyüş yaparak, insanlar kardiyovasküler sağlıklarını koruyabilir veya kilo vermeye çalışabilirler. Yürüyüş, insanların daha iyi uyumaya yardımcı olabilir ve stresi azaltabilir.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
18,150
641
5
Eğitimcilerin açısından bakıldığında, itina kelimesinin eş anlamlısı olarak dikkat, özen, titizlik, hassasiyet, naziklik, sebat, özveri, incelik, çaba, çalışkanlık, uyum, anlayış, sabır, özen gibi farklı kavramlar sayılabilir. Örnek olarak, ders çalışma sürecinde öğrencinin başarılı olması için gösterdiği itina ve özeni örnek verebiliriz. Öğrencinin konumuza örnek olarak verilebilecek bir diğer örnekse, ödevini teslim etmeden önce onu kontrol etmesi, eksiklerini tamamlaması ve okulun verdiği kurallara uygun hareket etmesi gerektiğini anlamasıdır. Aynı şekilde, öğretmenlerin öğrencilerine karşı itina ve özen göstermesi, öğrencilerin güven ve güvenlik hissetmesini sağlayacaktır. Örneğin, öğretmenin öğrencilere karşı nazik ve sevecen olması, onlara karşı sabırlı ve anlayışlı olması, öğrencilerin çalışma ortamının güvenli ve rahat olmasını sağlayacaktır.

Itina, hayatımızın her alanında çok önemlidir. Eğitim ve öğretim süreçlerinde öğrencilerin başarılı olabilmeleri için, öğretmenlerin ve öğrencilerin her iki tarafın da itina göstermesi gerekir. Öğretmenlerin öğrencilere karşı sevecen, anlayışlı, sabırlı ve titiz olması, öğrencilerin öğrenme sürecine katılımını sağlayacaktır. Aynı şekilde, öğrencilerin de öğretmenlerine ve kendilerine karşı özen ve hassasiyet göstermeleri, öğrenme sürecinin verimli olmasını sağlayacaktır. Eğitim sürecinde her iki tarafın da itina göstermesi, öğrencilerin başarılı olmalarının ve öğrenme sürecinin etkili bir şekilde gerçekleştirilmesinin temelini oluşturur.

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Itina; titizlik, özen, dikkat, dikkatli, özenli ve titizlikle gösterilen ilgi anlamına gelen bir kelimedir. İtina, kişinin bir işi özenerek ve dikkatlice yapmasını ifade eder.

Kelimenin eş anlamlısı olarak, "hassasiyet", "çalışkanlık", "nezaket", "takdir edilebilir düzeyde dikkat" ve "mükemmeliyetçilik" gibi kelimeler kullanılabilir.

Hassasiyet, itina kadar güçlü bir anlam taşımaz; ancak, kişinin bir işi yaparken ne kadar hassas olduğunu ifade eder. İnsanların çalışkanlıkları, durumlara göre değişebilir; ancak çalışkan insanlar, her zaman itina gösterirler. Nezaket, itina konusunda önemli bir unsurdur, çünkü insanlar nezaket gösterirken, itina göstermek de gerekir. Takdir edilebilir düzeyde dikkat, kişinin her zaman dikkatli olmasını sağlar, bu da itina göstermeyi içerir. Mükemmeliyetçilik ise, kişinin her zaman en iyi sonucu almak için her şeyi en iyi şekilde yapmaya odaklanması anlamına gelir.

Bütün bu kelimeler, itina kelimesinin eş anlamlıları olarak kullanılabilir. Ancak, itina kelimesi, diğer kelimelerden daha güçlü ve özel bir anlam taşır. Itina göstermek, kişinin her zaman dikkatli ve özenli olmasını, her işi titizlikle yapmasını ve her zaman en iyi sonucu elde etmek için çaba göstermesini gerektirir.

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Itina, özen anlamına gelen bir Türkçe kelimedir. Bu kelimenin eş anlamlısı, özen, dikkat, sebat, titizlik, hassasiyet, özveri, özenle yapılan iş, yakın dikkat, dikkatli ve sabırlı çalışma gibi birçok Türkçe kelimeyi ifade edebilir.

Itina, kişinin bir işi vakur bir şekilde, doğru bir biçimde, özenle ve titizlikle yapmasını ifade eder. Bu anlamının ötesinde, itina, kişinin gösterdiği son derece hassasiyet ve özveriyi de ifade eder. Kişi, işini ciddi şekilde, ayrıntılarını düşünüp özenle yapmaya çalışır. Genellikle, itinayla yapılan işlerin kalitesi ve hassasiyeti, standart işlere göre çok daha yüksektir.

Itina, kişinin işlerini özenli bir şekilde ve en ince ayrıntılarına kadar düşünerek yapmasını ifade eder. İşin her aşamasında sebat ve dikkat gösterilir. Çoğu zaman itina, kişinin işini kişisel bir kabulleniş ile yapmasını gerektirir. Yani, kişi, işini yaparken, işin özelliklerine uygun ve kişisel kabulleniş göstermelidir. Itinayla yapılan işlerin sonuçları, kaliteli ve hassas olabilir. Itina, kişinin işini tamamlamak için gösterdiği yakın dikkat, özveri ve sabır sürecinin ifadesidir.

tosunami

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
6,011
0
0
"Itina" kelimesinin Türkçe karşılığı olarak "dikkat, titizlik, özen" gibi anlamlar verilebilir. Bu kelimenin eş anlamlısının "hassasiyet, özenli davranış, titizlik, incelik, çabukluk, ustalık" gibi anlamlarının olduğu söylenebilir. Bu tür kelimeler, durumlara veya işlere daha titiz yaklaşmayı ifade etmek için kullanılır. Bunlar, dikkatli ve özenli çalışmak, çok dikkatli olmak, küçük şeylerin önemini anlamak, dikkatli bir şekilde davranmak gibi durumları ifade etmek için kullanılır. Bu gibi kelimeler, kişinin işini ne kadar titizlikle yaptığının ifadesi olarak kullanılır.

JovenopheSophi

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,290
112
0
Antalya
Kelime anlamı itina; titizlik, çaba sarf etme, dikkat, özen, özen gösterme anlamlarına gelmektedir. Itina ile eş anlamlı olarak kullanabileceğimiz başka bir kelime ise ‘dikkat’tir.

Dikkat, kişinin çevresiyle veya kendisiyle ilgili olan her türlü durumda önem verdiği, özen gösterdiği, ince detayları gözeterek hareket ettiği anlamına gelir. Dikkat; öncelik, önem, hassasiyet, titizlik anlamlarını da içerir. Dikkatli bir insan, karşılaştığı her duruma çok özen gösterir, çok çaba sarf eder ve titizlikle yönetir.

Dikkat, itina gibi özen gösterme ve titizlik gerektiren bir durum olarak kullanılır. Dikkatli olmak, öncelikle karşılaşılan her duruma özverili olarak yaklaşmak, çok özen göstermek ve titizlikle hareket etmek demektir. Kişinin titiz davranışları, başarılı olmak için önemli bir etkendir. Titizlik, doğru sonuçların alınmasını, süreçte güvenilir sonuçların elde edilmesini ve istenen sonuçların alınmasını sağlar.

Son olarak, itina ile eş anlamlı olarak kullanabileceğimiz başka bir kelime ise ‘hasasiyet’tir. Hasasiyet, özenli davranmak, karşılaşılan durumlara çok önem vermek ve titizlikle hareket etmek anlamına gelir. Hasasiyet, itina ile benzerlikler gösterir, ancak hasasiyetin ağırlığı itinadan daha fazladır. Hasasiyet, kişinin her duruma karşı çok dikkatli yaklaşmasını gerektirir. Hasasiyet, itina gibi çok özen göstermeyi ve titizlikle hareket etmeyi gerektirir ancak hasasiyetin ağırlığı itinadan daha fazladır. Hasasiyet, kişinin her duruma karşı çok dikkatli yaklaşmasını gerektirir.

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
13,021
483
5
Itina; dikkat, özen, titizlik, sebat ve sabırla yapılan işlemleri ifade eden bir kelimedir. Bu kelime çoğu zaman kişinin akıl ve kalp ile mümkün olan en üst seviyede özenli çalışmasını ifade etmek için kullanılmaktadır. Itina sahibi olmak, kişinin vizyonunu, hedeflerini ve amaçlarını gerçekleştirmek için gerekli özveriyi gösterebilmesi için çok önemlidir.

Itina kelimesinin eş anlamlısı, dikkat, özen, titizlik, sebat ve sabır olarak sayılabilir. Dikkat; insanların önemsediği ve önemsemeyi öğrendiği bir beceridir. Dikkat etmek, kişinin dikkatlice ve özenli bir biçimde hareket etmesini sağlar. Özen; kişinin, her işini gerektiği gibi yapması ve göstermesi için gösterdiği titizliği ifade eder. Titizlik; kişinin hassasiyet, hassasiyet ve kesinlik ile hareket etmesini ifade eder. Sebat; kişinin, hayatının her alanında hayatının özverili ve dayanıklı olmasını sağlar. Sabır; kişinin kararlı, dirençli ve sabırlı olmasını sağlar.

Itina, kişinin hayatının her alanında başarılı olabilmesi için gerekli özveriyi ve hassasiyeti gösterebilmesi için gerekli olan bir özelliktir. Bu özellikler sayesinde kişi, hedeflerine ulaşmak için gerekli çaba ve çalışmayı gösterir. Itina, kişinin çalışmalarının başarılı olmasını sağlayan bir özelliktir ve kişinin kararlılığını ve direncini arttırır. Itina kişinin başarılı olmasına yardımcı olur ve kişinin hayatının her alanında başarılı olmasını sağlar.

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
13,021
483
5
Eğitimci bakış açısı ile eğitim kavramının önemini vurgulamak üzere, "Eğitim" ile "Öğretim" kelimelerinin eşanlamlı olarak kullanıldığını söyleyebiliriz. Eğitim, belli bir hedefe ulaşmak için öğrencinin algı, davranış ve tutumlarını doğru şekilde değiştirmek ve geliştirmek amacıyla planlanmış bir süreçtir. Öğretim ise, öğrenciye öğrenmesi gereken bilgi ve becerileri aktaran bir süreçtir.

Eğitimin kapsamı, öğretimin kapsamından daha geniştir. Eğitim, öğrencilerin özelliklerini kavramalarını, kendi potansiyellerinin farkına varmalarını ve öğrenme sürecinin kontrolünü ele almalarını sağlayacak şekilde öğrenmeyi etkileyen çevresel faktörlerin yönetimini de içerir. Öğretim ise, öğrencilerin içeriği öğrenmelerini sağlamak için öğretmenlerin öğretme stratejilerini kullanmasını içerir.

Eğitim, özel olarak öğrencilere uygulanan bir süreç olduğu için, öğrencinin özellikleri ve öğrenme süreci üzerinde çalışılan davranışları özelleştirmek için öğretimden çok daha çok zaman harcanır. Öğretim ise, sadece öğretmenin öğrencilere verdiği içeriği öğretmek için kullanılan bir süreç olarak düşünülebilir.

Eğitim, öğrencileri gerçek hayatının gerekleri karşısında kişisel olarak daha iyi bir şekilde hazırlamak için öğrencilere özel olarak planlanmış bir süreçtir. Öğretim ise, öğrencilere öğrenmeleri gereken içeriği aktaran bir süreçtir. Bu nedenle, eğitim ile öğretim arasında önemli farklar vardır. Eğitim kelimesinin eşanlamlısı olarak, "öğretim" kelimesi kullanılabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)