Eğitimcilerin açısından bakıldığında, itina kelimesinin eş anlamlısı olarak dikkat, özen, titizlik, hassasiyet, naziklik, sebat, özveri, incelik, çaba, çalışkanlık, uyum, anlayış, sabır, özen gibi farklı kavramlar sayılabilir. Örnek olarak, ders çalışma sürecinde öğrencinin başarılı olması için gösterdiği itina ve özeni örnek verebiliriz. Öğrencinin konumuza örnek olarak verilebilecek bir diğer örnekse, ödevini teslim etmeden önce onu kontrol etmesi, eksiklerini tamamlaması ve okulun verdiği kurallara uygun hareket etmesi gerektiğini anlamasıdır. Aynı şekilde, öğretmenlerin öğrencilerine karşı itina ve özen göstermesi, öğrencilerin güven ve güvenlik hissetmesini sağlayacaktır. Örneğin, öğretmenin öğrencilere karşı nazik ve sevecen olması, onlara karşı sabırlı ve anlayışlı olması, öğrencilerin çalışma ortamının güvenli ve rahat olmasını sağlayacaktır.
Itina, hayatımızın her alanında çok önemlidir. Eğitim ve öğretim süreçlerinde öğrencilerin başarılı olabilmeleri için, öğretmenlerin ve öğrencilerin her iki tarafın da itina göstermesi gerekir. Öğretmenlerin öğrencilere karşı sevecen, anlayışlı, sabırlı ve titiz olması, öğrencilerin öğrenme sürecine katılımını sağlayacaktır. Aynı şekilde, öğrencilerin de öğretmenlerine ve kendilerine karşı özen ve hassasiyet göstermeleri, öğrenme sürecinin verimli olmasını sağlayacaktır. Eğitim sürecinde her iki tarafın da itina göstermesi, öğrencilerin başarılı olmalarının ve öğrenme sürecinin etkili bir şekilde gerçekleştirilmesinin temelini oluşturur.