Kendimi Sürekli Olarak Başkalarıyla Karşılaştırıyorum, Nasıl Kendimle Barışabilirim

GokKalemi

Yeni Üye
BaY
4 Nis 2023
1,281
112
0
Merhaba,

Kendimi sürekli olarak başkalarıyla karşılaştırıyorum ve bunun sonucunda hep kendimi kötü hissediyorum. Kendimi başkalarının çok üstünde ya da çok altında kendimle barışık bir şekilde hissedebilmek için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Başkalarına kıyasla kendimi onların kadar iyi hissedebilmek için ne yapabilirim? Kendimi biraz daha olumlu düşünebilmek ve haklı olduğum durumlarda kendimle barışık bir şekilde yaşamak için ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.

Kendimi başkalarıyla karşılaştırmadan kendimi nasıl kabul edebilirim? Bu konuda ne gibi teknikler kullanabilirim? Kendime daha olumlu yaklaşmamı sağlayacak herhangi bir çözüm önerinizi merak ediyorum.

Herhangi bir öneriniz varsa ya da bu konuda size yardımcı olacak başka bir yöntem varsa, lütfen bunları paylaşın. Kendimle barışık yaşamak istiyorum ve bu konuda herhangi bir yardım alabilirsem çok sevinirim.

Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Kendimi Sürekli Olarak Başkalarıyla Karşılaştırıyorum, Nasıl Kendimle Barışabilirim

Kişinin kendini başkaları ile karşılaştırması, özsaygı ve kendine güven azalmasına yol açan bir durumdur. Birçok kişi, başarılarının başka insanların başarılarıyla karşılaştırılmasıyla değerlendirildiğini düşünür. Ancak, kendini başkalarıyla karşılaştırmak, kendini olumsuz etkileyen bir davranıştır ve kendini sevmek, güvenmek ve kendini sevmeyi öğrenmek için her zaman bir engel oluşturur. Bu makalede, kendini başkalarla karşılaştırmak konusunda nedenleri anlamak, kendinize güvenmek ve kendinizle barışmak için nasıl adım atabileceğinizi açıklayacağız.

Kendini Başkalarla Karşılaştırmanın Nedenleri

Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmanın nedenleri, herkesin farklı olabilir. Ancak temel nedenler, çevrenizdeki insanların başarılarının, güzelliklerinin veya zenginliklarının karşılaştırılmasına dayanabilir. Bununla birlikte, kendinize güveninizin olmayışı, özsaygınızın ve kendinize olan inancınızın zayıflığı, stresli bir zaman dilimi yaşıyor olmanız veya aşırı miktarda sosyal medyada geçirdiğiniz zaman da neden olabilir.

Kendini Başkalarla Karşılaştırma Durumundan Kurtulma Yolları

Kendinizi başka insanlarla karşılaştırmadan kurtulmaya başlamak için, öncelikle kendinize güveninizi arttırmanız gerekir. Bunu yapmak için, öncelikle kendi başarılarınızı ve yeteneklerinizi fark etmelisiniz. Bunu yapmak için, başarılarınızı ve yeteneklerinizi bir listeye yazabilirsiniz. Listeye kendinizi pozitif şekilde tanımlayan her şeyi yazın, küçük başarılar ve yetenekleriniz dahil.

Bir diğer önemli nokta, çevrenizdeki insanların başarılarının karşısında kendinizi daha az önemli hissetmemenizdir. Bunu yapmak için, çevrenizdeki insanların başarılarının ne olduğunu ve bunlara ne zaman baktığınızı fark etmelisiniz. Eğer başarılarını kıyasladığınızı fark ederseniz, kendinizi bu kıyaslamalardan uzaklaştırmanız gerekir. Ayrıca, sosyal medyadan çok uzaklaşmaya çalışın. Sosyal medyada sürekli insanların güzellikleri ve başarılarıyla karşılaşıyorsanız, bu sizi kendinize güveninizin azalmasına ve kendinizi başkalarıyla karşılaştırmaya itebilir.

Kendinizle Barışmaya Yönelik Adımlar

Kendinizle barışmak için, öncelikle kendinizi sevmek ve güvenmek gerekir. Bunu yapmak için, günlük hayatınızda kendinizi pozitif şekilde değerlendirmelisiniz. Bunu yapmak için, zamanınızı geçirdiğiniz kişileri seçebilirsiniz. Sizi olumlu şekilde destekleyen ve kendinizi sevmenize yardımcı olan kişiler arasında olmalılar. Ayrıca, olumsuz ve çöküşe neden olan kişilerden uzak durmalısınız.

Ayrıca, kendinizi sevmeyi öğrenmek için, olumlu düşünceleri ve olumlu ifadeleri kullanmaya özen göstermelisiniz. Bunu yapmak için, kendinize övücü sözler söyleyebilirsiniz veya kendinize karşı olumlu düşünceleri ve olumlu ifadeleri kullanabilirsiniz. Böylece, kendinizi sevebilecek ve kendinizi başkalarıyla karşılaştırmaktan uzaklaşabileceksiniz.

Sonuç

Kendini başkalarla karşılaştırmak, özsaygınızı ve kendinize olan güveninizi azaltabilir. Ancak, kendinize olan güveninizi arttırarak ve kendinizi sevmeyi öğrenerek, bu durumdan kurtulabilirsiniz. Kendinizi başkalarla karşılaştırmaktan kurtulmak için, öncelikle kendi başarılarınızı ve yeteneklerinizi fark etmeli ve çevrenizdeki insanların başarılarının karşısında kendinizi daha az önemli hissetmemelisiniz. Ayrıca, sosyal medyadan uzaklaşmalı ve olumsuz düşüncelerin ve ifadelerin kullanımından kaçınmalısınız. Son olarak, kendinizi sevmek için kendinize övücü sözler söylemeli ve kendinize olumlu düşünceler ve ifadeler kullanmalısınız.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü