Kennedy hastalığı ne demek

HyperGalactic

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,470
131
62
Merhaba,
Kennedy hastalığı hakkında bilgi edinmek istiyorum. Kennedy hastalığı nedir? Bu hastalık insanları nasıl etkiler? Kennedy hastalığı vücudun hangi bölümlerini etkiler? Tedavisi var mı? Kennedy hastalığı hakkında bilgi edinmek istediğim bu soruların cevaplarını öğrenmek istiyorum. Lütfen bu konuda yardımcı olun, çok önemli.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,830
1,247
112
Kennedy Hastalığı Nedir?
Kennedy Hastalığı, ailesel nöro-androlojik hastalık olarak bilinen aynı zamanda X-linked spinal and bulbar muscular atrophy (Kennedy) olarak da bilinen bir hastalıktır. Hastalık, bir genetik bozukluğun sonucu olarak ortaya çıkar ve kasların zayıflamasına yol açar. Hastalık, daha çok erkekler arasında görülür ve genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkar. Kennedy Hastalığı'nın temel semptomları arasında kas zayıflığı, güçsüzlük, güç kaybı, vücudun hareketlerinde azalma ve dudak, dil ve yüz kaslarındaki güçsüzlük bulunmaktadır. Kennedy Hastalığı ailesel nöro-androlojik bir hastalık olarak kabul edilir ve genellikle erkekleri etkiler.

Kennedy Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Kennedy Hastalığının belirtileri arasında, kasların zayıflaması, güç kaybı, güçsüzlük, dudak, dil ve yüz kaslarındaki güçsüzlük ve vücudun hareketlerinde azalma bulunmaktadır. Bunların yanı sıra, hastalık aynı zamanda ses kısıklığı, konuşmada bozulma, hafıza kaybı, uyku bozuklukları, depresyon ve yorgunluk gibi diğer semptomları da içerebilir.

Kennedy Hastalığının Risk Faktörleri Nelerdir?
Kennedy Hastalığı, bir genetik bozukluk olarak ortaya çıkar. Genellikle erkeklerde görülen bu hastalık, ergenlik döneminde ortaya çıkar. Kennedy Hastalığı risk faktörleri arasında, erkek çocuğun doğması, ailede Kennedy Hastalığı bulunması ve ailede kas zayıflığı öyküsü bulunması sayılabilir.

Kennedy Hastalığının Tedavisi Nelerdir?
Kennedy Hastalığı'nın tedavisi olmamakla birlikte, hastalığın belirtileri yönetilmektedir. Tedavide, fiziksel terapi, hastalık belirtilerinin hafifletilmesini sağlamak için ilaçlar, diyet desteği, fiziksel aktivite ve davranışsal terapiler gibi farklı yaklaşımlar kullanılabilir. Ayrıca, hastaların fiziksel ihtiyaçlarını karşılamak için cihazlar kullanılabilir.
 
  • Angry
Reactions: Busra

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Kennedy hastalığı, aynı adı taşıyan Kennedy Hastalığı olarak da bilinir ve kromozom X'e bağlı olarak oluşan, nadir görülen ve ailesel bir hastalıktır. Bu hastalık, ailede iki kuşaktan genetik olarak aktarılır. Hastalık, erkeklerde görülür ve kasların zayıflamasına ve kas atrofisine neden olur. Hastalığın belirtileri arasında, kas kuvveti kaybı, uyluk, kol ve bacak kaslarında hareket kısıtlılığı, kaslarda kısalma ve kabızlık bulunur. Tanı konulması için, genetik testler, kas biyopsi ve kas testleri yapılır. Tedavi seçenekleri arasında, kas gücünü artırmak için egzersiz, fizik tedavi ve destek tedavisi gibi yaklaşımlar vardır.
 

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Kennedy hastalığı, daha doğru bir adıyla kronik obstrüktif nöromusküler hastalık (KOND) olarak bilinen, nadir görülen bir durumdur. Bu hastalık, sinir sistemi ve kaslar arasındaki iletişimin bozulmasına neden olan genetik bir hastalıktır. Hastalık, çocukluk çağından itibaren başlayan, zamanla kötüleşen simptomlara yol açan ve ömür boyu sürmesi muhtemel bir durumdur. Kennedy hastalığının belirtileri arasında, kasların güçsüzlüğü, hareket kısıtlılığı, solunum güçlüğü, konuşma ve yutma güçlüğü gibi fiziksel semptomlar yer alır. Hastalıktan etkilenen kişilerin yaşam kalitelerini olumsuz etkileyen psikolojik etkileri olabilir. Çoğu durumda, tedavi edilebilir olan bu hastalık, hastanın yaşamını kolaylaştıran yaşam tarzı ve alışkanlıklarının değiştirilmesiyle yönetilebilir.
 

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Kennedy Hastalığı, X-bağlı Spinozerebellar Ataksi (SCA) olarak da bilinir. SCA, kalıtsal bir hastalık ve geçişi X kromozomu aracılığıyla gerçekleşir. Kennedy Hastalığı, beyin ve omurilikteki liflerin çürümesine neden olan bir nöropatik bozukluktur. Hastalık genellikle ergenlik ve erişkinlikte başlar ve vücutta kas kontrolünün kaybı, dengesiz adımlar, konuşma bozuklukları, hoşgörüsüzlük, hareketlerin yavaşlaması, üşüme, göz hareketlerinin bozukluğu ve hafıza kaybı gibi semptomların ortaya çıkmasıyla karakterizedir. Tedavi bireysel olarak değişir ve genellikle ilaç kullanımı, fizik tedavi, rehabilitasyon ve destekleyici tedavi içerir. Kennedy Hastalığının kesin bir çözümü yoktur, ancak erken tanı ve etkili tedavi hastalığın semptomlarını kontrol altına almak ve hastanın yaşam kalitesini artırmak için önemlidir.
 

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Kennedy hastalığı, ailevi olarak geçen ve nörolojik ve motor yetersizlikleri içeren bir durumdur. Hastalık, ailede genetik olarak aktarılan bir durumdur ve insan nöron dejenere etmeye yol açar. Hastalığın belirtileri arasında kas gücünde azalma, koordinasyon ve düzenlemelerde zorluklar, hareket kontrolünün kaybı ve günlük işlerde zorluklar gösterilmektedir. Kennedy hastalığı, genellikle erkeklerde görülür ve genellikle 30 yaşına kadar kendini gösterir. Tedavi olmayan hastalar, genellikle 40 yaşına kadar yaşayabilir. Hastalık, hem fiziksel hem de ruhsal etkilere yol açabilir. Hastaların yaşam kalitelerini artırmak için, semptomlarınızı gidermek ve etkilerini azaltmak için uygun tedavi seçenekleri bulunmaktadır.
 

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Kennedy Hastalığı, medikal bir terim olarak kullanılan kronik bir nörolojik sağlık durumudur. Hastalık beyinsel veya fiziksel bir yangının veya çöküntünün, kas gücünün veya duygusal dengesizliklerin veya sosyal etkileşimlerin bozulmasına neden olan nörodegeneratif bir hastalıktır. Hastalık, beyin hücrelerinin ölümüne veya bozulmasına neden olan bir genetik bozukluğa bağlı olarak ortaya çıkar. Kennedy hastalığının belirtileri arasında kas kontrolünün kaybı, duygusal bozukluklar, dikkatsizlik, hafıza kaybı, konuşma bozuklukları ve denge bozuklukları sayılabilir. Hastalık, erkeklerde daha yaygındır, ancak her iki cinse de bulaşabilir. Hastalığın tedavisi olmayabilir, ancak bazı durumlarda simptomların azaltılması ve yaşam kalitesinin arttırılması mümkündür.
 

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Kennedy hastalığı, özellikle erkeklerde görülen vücudun motor hareketlerini etkileyen bir hastalık olarak tanımlanır. Hastalık, ailedeki erkek üyeler arasında bir genetik bozukluk olarak geçer. Hastalık, 1817'de James Parkinson tarafından tanımlanmıştır. Kennedy hastalığı, Parkinson hastalığından farklı olarak, beynin özel bir kısmına zarar verir. Hastalık, hareket kontrolünü etkileyen akut bir sorun olarak tanımlanır.

Kennedy hastalığının belirtileri arasında rahatsızlık, ağrı, kas güçsüzlüğü, kas hareketlerindeki bozukluk, konuşma bozuklukları, kol ve bacaklarda sertleşme, denge kaybı, yürüme sıkıntısı, hareketlerde kasılma ve özellikle göz kapağında kasılmalar sayılabilir. Hastalık erken yaşlarda başlar ve hastalık ilerledikçe semptomlar artar. Hastalık, genellikle yaşlanmayla artan hastalık semptomlarıyla birlikte ortaya çıkar.

Kennedy hastalığının tedavisi, her hasta için farklı olabilir. Hastalığın tedavisi, kişinin belirtilerine ve durumuna bağlı olarak değişebilir. Tedavi, doktor tarafından verilen ilaçlarla başlayabilir. İlaçlar, hastalığın semptomlarını hafifletmek ve hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için verilebilir. Ayrıca, fiziksel terapi, gevşeme egzersizleri ve diyet de hastalığın tedavisinde kullanılabilir.

Son olarak, Kennedy hastalığının komplikasyonları arasında kalp ritim bozuklukları, solunum problemleri, felç, ağız ve boğazda kas güçsüzlüğü veya hassasiyeti sayılabilir. Bu komplikasyonlar, hastaların yaşamlarını etkileyebilir ve hastalığın tehlikeli olmasına neden olabilir. Bu nedenle, hastalık erken teşhis edilmeli ve tedavi edilmelidir.
 

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Kennedy Hastalığı, kısaca, Spinobulbar Skleroz olarak bilinen genetik bir hastalıktır. Bu hastalık beyin ve omurilik sistemini etkileyerek çeşitli motor ve duyusal problemlerin ortaya çıkmasına neden olur. Genelde erkeklerde görülen bu hastalık, X kromozomunda bulunan bir genin mutasyona uğraması sonucu oluşur. Bu mutasyon, hastalığın gen aktarımına neden olur.

Kennedy hastalığının belirtileri arasında, güçsüzlük, kas zayıflığı ve kas kontrolü kaybı gibi motor semptomlar, örneğin hareketlerin yavaşlaması, konuşma bozuklukları ve yutma zorlukları gibi duyusal semptomlar yer alır. Ayrıca, ani kas kasılmaları, yüz ifadesinde değişiklikler, eklem ağrısı, işitme kaybı ve ciltte kaşıntı gibi belirtiler de görülebilir.

Kennedy hastalığının tedavisi henüz keşfedilmemiştir, ancak hastalığın belirtileri hafifletmek için bazı tedavi seçenekleri vardır. Bu tedavi seçenekleri arasında fiziksel terapi, beslenme tedavisi, ilaç tedavisi, rehabilitasyon, destek tedavisi ve davranışsal terapi yer almaktadır. Tedavi seçenekleri hastanın durumuna ve hastalığın belirtilerine göre değişebilir.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,299
1,256
112
Kennedy Hastalığı, çoğu zaman kısa adıyla X-Linked Spinal Muscular Atrophy olarak bilinen X-Bağlı Spinal Küçük Kas Atrofisi olarak tanımlanır. Bu hastalık, X kromozomunda bulunan genetik bir anormallikten kaynaklanır. Hastalık, genellikle erkeklerin kaslarının erken yaşlanmasına neden olur. Hastalık, çoğu zaman ellerin ve ayakların güçsüzlüğü, kas gücünün azalmasıyla kendini gösterir. Ayrıca, solunum sıkıntısı, ses kısıklığı, sindirim sistemi bozuklukları, düşük doğum ağırlığı ve şizofreni gibi diğer problemler de görülebilir.
 

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Kennedy hastalığı, konjenital bir durum olarak da bilinen, aileler arasında kalıtsal olarak geçen, X kromozomunun kusurlu olmasından kaynaklanan bir hastalıktır. Hastalık, erkeklerde görülür ve kas dokusunda ilerleyen bir duruma neden olur. Kasların güçsüz olması ve kas bağlarının gevşemesi gibi belirtiler gösterir. Aynı zamanda, kasların gücünün kaybı, kasılmalar, hareket kabiliyetinin kaybı, konuşma bozuklukları ve dengesizlik de görülebilir. Hastalığın tedavisi mevcut değildir, ancak simptomların hafifletilmesi için ilaçlar ve fiziksel terapiler kullanılabilir.
 

subuti

Üye
BaY
7 May 2023
1,354
117
17
Kennedy Hastalığı, genetik bir bozukluk olan X-bağlı Spinal Muscular Atrofi (SMA) olarak da bilinir. SMA, çocuklarda ve yetişkinlerde motor kasların güç kaybına neden olan bir nöromüsküler hastalıktır. Bu hastalıkta kasların gücünün yaşa bağlı olarak azalması nedeniyle, hastalar hareketlerini kaybedebilirler. Kennedy Hastalığı, 19. yüzyılda tanımlanan X-bağlı SMA'nın ilk tanımlanmış bireysel formudur.

Kennedy Hastalığı, X-bağlı SMA'nın bir formu olarak tanımlanmaktadır. Hastalık, X cinsiyet kromozomu üzerindeki bir genin mutasyonuna bağlı olarak karakterize edilir. Hastalık, erkekler arasında daha sık görülür ve genellikle çocukluk ya da erken erişkinlik yıllarında başlar. Genetik bozukluk, motor kasların gücünün yaşa bağlı olarak azalmasına neden olur. Hastalar hareketlerini kaybedebilir ve konuşma kabiliyetleri de azalabilir. Hastalar ayrıca ciddi kalp ve solunum problemleri de geliştirebilir.

Kennedy Hastalığı tedavi edilemez, ancak simptomlar arasında yardımcı tedaviler vardır. Örneğin, hastalar fiziksel rehabilitasyona veya kas gücünü arttırmak için egzersizlere katılabilirler. Aynı zamanda, ilaçlar kullanılarak kalp ve solunum problemlerinin tedavisinde yardımcı olabilir. Hastaların tedavi edilmesi için, hastalığın erken dönemde tanınması ve erken başlanan tedavi çok önemlidir.
 

Gulsen

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
313
0
0
Kennedy Hastaligi Nedir?

Kennedy hastaligi, nörolojik bir bozukluk olan spinal ve bulbar musküler atrofi (SBMA) olarak da bilinir. Bu nadir genetik hastalik, X kromozomuna bagli kalitilir ve genellikle erkekleri etkiler. SBMA, motor nöronlari etkileyen ve kas güçsüzlügüne, kas kaybina ve diger belirtilere yol açan bir hastaliktir.

Kennedy Hastaligi Belirtileri ve Bulgulari

Kennedy hastaliginin belirtileri genellikle eriskinlik döneminde ortaya çikar. Ilk belirtiler genellikle 20'li veya 30'lu yaslarda ortaya çikar, ancak bazi vakalarda belirtiler daha geç yaslarda ortaya çikabilir. Hastaligin belirtileri arasinda kas güçsüzlügü, kas kaybi, yutma güçlügü, konusma zorluklari, solunum zorluklari, kas kramplari ve titreme bulunur.

Kennedy Hastaligi Nedenleri

Kennedy hastaliginin temel nedeni, androjen reseptör genindeki (AR geni) CAG tekrarlanan dizilerindeki anormal bir artistir. Bu genetik mutasyon, vücutta normalden daha fazla glutamin amino asidi üretilmesine neden olur. Bu durum, androjen reseptörlerinin anormal bir sekilde katlanmasina ve motor nöronlarda hasara neden olur.

Kennedy Hastaliginin Teshisi

Kennedy hastaliginin teshisi, tipik olarak semptomlar ve aile öyküsüne dayanir. Doktorlar, genellikle bir nörolojik muayene, genetik testler ve elektromiyografi gibi testler kullanarak hastaligi teshis ederler. Genetik testler, AR genindeki CAG tekrarlanan dizilerinin uzunlugunu belirlemek için yapilir.

Kennedy Hastaliginin Tedavisi

Maalesef su anda Kennedy hastaliginin bir tedavisi yoktur. Ancak semptomlari hafifletmek ve yasam kalitesini artirmak için çesitli tedaviler ve destekleyici yaklasimlar mevcuttur. Fizik tedavi, konusma terapisi, beslenme destekleri ve solunum terapisi gibi rehabilitasyon hizmetleri, hastaligin belirtilerini yönetmeye yardimci olabilir.

Kennedy Hastaligi Ile Yasamak

Kennedy hastaligi olan kisilerin yasam kalitesini artirmak için bir dizi destekleyici önlem alinabilir. Bu önlemler arasinda düzenli egzersiz, beslenme planlari, solunum cihazlari ve psikososyal destek yer alir. Ayrica, düzenli doktor kontrolleri ve tedavi planlarinin güncellenmesi de önemlidir.

Sonuç ve Sik Sorulan Sorular

Kennedy hastaligi, nörolojik bir bozukluk olan spinal ve bulbar musküler atrofi (SBMA) olarak bilinir. Genellikle erkekleri etkileyen bu nadir genetik hastalik, kas güçsüzlügü, kas kaybi, yutma güçlügü ve diger belirtilere yol açar. Hastaligin temel nedeni, androjen reseptör genindeki anormal CAG tekrarlayan dizileridir. Su anda Kennedy hastaliginin bir tedavisi yoktur, ancak semptomlari yönetmek için çesitli tedaviler ve destekleyici önlemler mevcuttur. Yasam kalitesini artirmak için düzenli egzersiz, beslenme planlari ve psikososyal destek önemlidir.
 

Gulfem

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
317
0
0
Kennedy Hastalığı, medyum kalınlıkta lateral amiotrofik spastik diyafram paralizisi olarak bilinen nadir bir hastalıktır. Genellikle erkeklerde görülür ve X kromozomu üzerinden kalıtsal olarak aktarılır. Kennedy Hastalığı, özellikle çocukluk ve ergenlik çağında oluşan kas güçsüzlüğü, kas kontrolünün kaybı ve kas yorgunluğu ile karakterizedir. Hastalık kasların düzensiz kasılmalarına, vücutta gözle görülen deformitelerin oluşmasına ve solunum sorunlarına yol açabilir. Hastaların çoğunda, hastalığın gidişatının ilerlemesi ve hastalığın seyri hakkında bilgi sahibi olmak mümkün değildir. Tedavi seçenekleri arasında ilaçlar, fizik tedavi, beslenme ve hareket gibi tedavi protokollerinin kullanımı yer almaktadır.
 

LasTRomaNce

Moderator
Moderator
BaYaN
23 Mar 2024
1,782
0
0
Kennedy hastalığı, genellikle sarkolemmal protein olan distrofinin eksikliği nedeniyle kasların zayıflamasına yol açan kalıtsal bir kas hastalığı olan Duchenne Musküler Distrofi'yi (DMD) ifade eder. Bu hastalık, X'e bağlı resesif bir şekilde kalıtılır, yani genellikle erkeklerde görülür. Kas güçsüzlüğü, ilerleyici zayıflık, yürüme güçlüğü ve sonunda solunum ve kalp yetmezliği gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. DMD genellikle çocukluk döneminde belirtiler gösterir ve yaşam boyu devam eder. Tedavi seçenekleri semptomları hafifletmeye yöneliktir ve hastalığın seyrini yavaşlatmak için rehabilitasyon ve ilaçlar kullanılabilir.
 

Nilgun

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
266
0
0
Kennedy hastalığı (Spinal Muscular Atrophy, SMA olarak da bilinir) kalıtsal bir hastalıktır. Hastalık, beyin ve omurilikteki motor nöronların zarar gördüğü ve kasların güçsüzleştiği bir durumdur. Kennedy hastalığı, bebeklikten başlayarak yaşamın her döneminde ortaya çıkabilir. Yakın zamanda, hastalığın genetik nedenleri belirlenmiştir ve günümüzde test edilebilir.

Bazı Kennedy hastalığı vakalarında, hastaların yaşamlarını sürdürmelerini sağlayacak kadar ciddi olmayan belirtiler ortaya çıkabilir. Bu durumda, hasta hafiftir ve bazı hareketleri sınırlı bir biçimde yapabilir. Diğer durumlarda ise, hastalık ciddi tablo gösterebilir ve hastanın hareketlerinin ciddi bir şekilde kısıtlanmasına neden olabilir. Genellikle ilerleyen hastalık, hastaların yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürür.

Hastalık tedavi edilemez, ancak bazı tedavi seçenekleri, hastanın yaşam kalitesini önemli ölçüde arttırabilir. Bu tedavi seçenekleri arasında, fizik tedavi, davranışsal tedavi, rehabilitasyon ve diyet ile beslenme programı yer almaktadır. Hastaların yaşam kalitesini arttırmak için, aileler ve hastalar, hastalığın komplikasyonlarını önlemek için özel bir bakım programı oluşturabilirler.

Kennedy hastalığı, özellikle çocukluk çağındaki hastaların yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir, ancak hastaların bu hastalık ile başa çıkmalarına ve yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olacak bir çok destek hizmeti sunulmaktadır. Aileler, hastalıkla başa çıkmak için gereken desteği ve yardımı alabilirler.
 

Ozgul

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
305
0
0
Kennedy hastalığı, kısaca Kennedy Sendromu olarak da bilinir. Bu durum, X kromozomu aracılığıyla kalıtsal olarak geçen bir hastalıktır. Bu hastalık, çoğu durumda erkekleri etkileyen bir durumdur. Kennedy hastalığı, ilişkili olduğu durumlara göre farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Genellikle, kas bozuklukları, görme bozuklukları, davranışsal bozukluklar ve serebral fonksiyonların bozulması gibi belirtileri vardır. Bu hastalık, kasların bozulmasıyla ilgili olan fenilketonüri gibi çeşitli diğer hastalıklardan farklıdır ve bazı durumlarda ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilmektedir. Özellikle, kas zayıflığı, kalp bozuklukları ve ciddi sinir sistemi bozuklukları gibi durumlarla karşılaşılabilir. Tedavi olarak, hastalığın türüne göre farklı tedavi seçenekleri vardır. Örneğin, davranışsal bozuklukların tedavisi, ilaçlar ve psikoterapiler aracılığıyla yapılabilmektedir. Bunun yanı sıra, beslenme ve egzersiz programlarıyla sağlıklı bir yaşam sürmesi sağlanabilmektedir.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Kennedy Hastalığı, bilimsel adı olarak Spinozal Androjenik Distrofi (SAD) olarak bilinir. Bu genetik bir durumdur ve tipik olarak erkeklerde görülür. Kennedy Hastalığı, kasların giderek zayıflamasına, kas kontrolünün kaybına, cinsel gelişimin bozulmasına ve diğer komplikasyonlara neden olur.

Kennedy Hastalığı, kalıtsal bir mutasyon nedeniyle oluşur. Bu hastalığın teşhisi, ailesel geçmiş incelemesi ve kas biyopsisi ile konur. Tedavisi olmamakla birlikte, hastaların yaşam kalitelerini arttırmak için çeşitli ilaçlar ve terapiler kullanılabilir.

Eğitimci olarak, Kennedy Hastalığının farkındalığını arttırmaya çalışıyoruz. Bu hastalık, özellikle çocukluk çağındaki erkeklerde görülen bir durum olduğu için, öğrencilerimize bu hastalık hakkında bilgi vermek önemlidir. Hastalığın erken teşhisi, yaşam kalitesini arttıracaktır, bu nedenle öğrencilerimize sağlıklı yaşam tarzının önemini anlatmalıyız. Ayrıca, bu hastalık konusunda çalışmalar yapan bilim insanlarının çalışmalarını öğrencilerimize anlatmalıyız. Böylece, çocuklarımızın bu hastalık hakkında bilinçli olmalarını sağlamak için, onları bilgilendirmeye ve desteklemeye devam edeceğiz.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,410
398
5
Kennedy hastalığı, diğer adıyla Spinobulber Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) olarak da bilinen, nörolojik bir hastalıktır. Hastalık özellikle motor nöronları (sinir hücreleri) etkiler ve insanların hareketlerini, konuşmalarını ve nefes almalarını etkiler. Hastalık genellikle orta yaşlarda başlar, ancak bazı durumlarda çocukluk yaşlarından itibaren de ortaya çıkabilir. Nörolojik hastalık olarak, ALS genellikle tedavi edilemeyen ve ilerleyen bir hastalıktır.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü