Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi evden çıkarabilir mi

ZeusNuts

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,394
132
62
Merhaba,

Ben bir ev sahibi olarak evimi kiraya vermek istiyorum, ancak kiracı ile bir sözleşme yapmam gerekmiyor mu? Evimi kiraya vermem gerekiyorsa, kiracı ile bir sözleşme yapmam gerekiyorsa, kira sözleşmesi yoksa ev sahibi evden çıkarabilir mi?

Evimi kiraya vermek istiyorum ve kiracı ile bir sözleşme yapmam gerekiyor mu? Benim durumumda, kiracı ile bir sözleşme yapmak zorunda mıyım? Kira sözleşmesi yoksa ev sahibi evden çıkarabilir mi?

Açıkçası, bu konuda çok bilgim yok. Bu konuda çok deneyimli olanlar veya uzmanlar varsa, lütfen konu hakkında bana yardım edin. Bir sözleşme yapmam gerekiyorsa, o sözleşmeyi nasıl oluşturacağımı öğrenmek istiyorum. Teşekkür ederim.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Kira Sözleşmesi Yoksa Ev Sahibi Evden Çıkarabilir mi?

Bir ev sahibinin evi kiralamak için kira sözleşmesi imzalaması gerekmez mi? Bu soruya verilecek cevap her zaman hayır olamaz. Ev sahibinin evi kiralamak için kira sözleşmesi imzalaması zorunlu değildir. Ancak, ev sahibinin evi kiralamak için kira sözleşmesi imzalaması, evin kiralanmasına ilişkin yapılan her türlü anlaşmanın ve kuralların yerine getirilmesini güvence altına almak için önemlidir.

Kira Sözleşmesi Yoksa Ev Sahibi Evden Çıkarabilir Mi?

Bir ev sahibinin evin kiralanması için bir kira sözleşmesi imzalaması gerekmez. Ev sahibinin, kiracıyı evden çıkarmaya hakkı vardır. Ancak, ev sahibi kiracıları mevcut kiralama sözleşmesi çerçevesinde çıkarmalıdır. Ev sahibi, kiracıların sözleşmede belirtilen kirayı zamanında ödemesini istemek ve kiracının sözleşmeyi ihlal etmesi durumunda kiracıyı evden çıkarmak gibi hakları vardır.

Kira Sözleşmesi Yoksa Ev Sahibi Kiracıyı Evden Çıkarmak İçin Ne Yapmalı?

Kira sözleşmesi olmadan ev sahibi kiracıyı evden çıkarmak için, öncelikle kiracıya düzgün bir uyarı mektubu göndermelidir. Bu mektubun kiracıya ulaşmasının ardından, ev sahibinin kiracıya verdiği 10 günlük süre dolduğunda kiracı hala evden gitmemişse, ev sahibinin kiracıyı evden çıkarmak için mahkemeye başvurması gerekmektedir.

Kira Sözleşmesi Yoksa Ev Sahibi Kiracıyı Evden Çıkarmayı Ne Zaman Düşünebilir?

Kira sözleşmesi olmadan ev sahibinin kiracıyı evden çıkarması, kiracının ödemiş olduğu kiranın zamanında ödenmemesi durumunda mümkündür. Ev sahibi, kiracının kirayı zamanında ödememesi durumunda kiracıya düzgün bir uyarı mektubu gönderebilir. Eğer kiracı bu uyarı mektubundan sonra hala kirayı zamanında ödememişse, ev sahibinin kiracıyı mahkemeye başvurarak evden çıkarması mümkündür.