Koreliler okula kaç yaşında başlar

fisilti

Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,264
101
17
Merhaba herkese! Koreliler okula kaç yaşında başladıkları hakkında bilgi almak istiyorum. İlkokula başlama yaşının ülkemizdeki gibi 6 yaş olduğunu duymuştum ancak doğruluğundan emin değilim. Ayrıca, okula başlamadan önce başlamaları gereken ön hazırlık kursları var mı? Eğer var ise bu kurslarda çocuklar ne gibi öğrenimler alıyorlar?

Bu konuda bilgi sahibi olan herkesin yardımını rica ediyorum. Konu hakkında her cevabınız için çok teşekkür ederim.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
Koreliler Okula Kaç Yaşında Başlar?

Kore Halk Cumhuriyeti'ndeki çocukların okula başlangıç yaşı hakkında çok sayıda soru oluşmuştur. Bu makale, Kore okullarında eğitim almaya başlayan çocukların yaşını ve daha fazla bilgi verecek.

Kore Okul Sistemi

Kore okulları, çocukların 3 yaşında başladığı ücretsiz bir anaokulu sistemi sunmaktadır. Anaokulu, çocukların okuma, yazma ve aritmetik gibi temel becerileri öğrenmeleri için tasarlanmıştır. 6 yaşında ise, çocuklar ilköğretime başlarlar ve okul yılının 3 dönemlerinden oluşur. 6 yıl süren ilköğretim, çocukların temel okuma, yazma ve aritmetiğin yanı sıra din, tarih, dil, fizik ve biyoloji gibi bir dizi temel konu üzerinde eğitim almalarını sağlar.

Lise Eğitiminin Başlangıcı

12 yaşında çocuklar liseye başlarlar. Lise eğitiminin başlangıcı, çocukların önceden öğrendikleri konuların derinleştirilmesini ve daha önce öğrenmemiş oldukları konuların öğrenilmesini sağlar. Lise eğitiminin başlangıcı, Kore'deki çocuklar için önemlidir çünkü liseye başlama yaşı üniversiteye giriş için önemli bir referans noktasıdır.

Üniversite Eğitiminin Başlangıcı

Kore üniversiteleri, çoğunlukla 18 yaşındaki çocuklar için açık değildir. Çocuklar, 18 yaşına kadar liseye devam etmek zorundadırlar. Üniversiteye girmek için, çocukların lise diplomalarının aracılığıyla başvurmaları gerekir.

Sonuç

Kore'deki çocuklar, ücretsiz anaokuluna 3 yaşında başlarlar. 6 yaşında ise ilköğretime başlarlar ve liseye 12 yaşında başlarlar. Lise diplomalarını almalarından sonra, çocuklar 18 yaşında üniversiteye başlayabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)