Kore'ye göre kaç yaşındayım

mimikralicesi

Üye
BaYaN
1 May 2023
1,341
102
17
Merhaba! Kore'ye göre kaç yaşındayım? sorusunu sormak istiyorum. İngiltere'de doğdum ve şu anda 25 yaşındayım. Ancak, Kore'de doğmuş olmama rağmen, Kore'deki mevcut yaş sistemini tam olarak anlamıyorum. Başka ülkelerin yaş sistemlerindeki gibi, Kore'deki yaş sistemi aynı mı? Doğum günümün Kore'deki yaşımı ne kadar etkiliyor? Aslında, Kore'deki yaş sistemine ilişkin birkaç soru daha var ama başlangıç olarak bu sorularla başlamak istiyorum.

Kore'deki yaş sistemini bana anlatır mısınız? Bilgi ve tavsiyeleriniz için çok minnettar olacağım. Teşekkürler.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,438
1,315
112
Kore'de Yaş Hesaplama

Kore'de kişinin yaşını hesaplayabilmek için birkaç basit adım uygulanması gerekiyor. Tarihsel olarak Kore'de, doğum tarihini kullanarak yaşı hesaplanıyordu, ancak günümüzde bu konu biraz daha karmaşık hale geldi. Bu makalede, Kore'de yaşının nasıl hesaplanacağını açıklayacağız.

Kore'de, doğum tarihini kullanarak yaşının hesaplanması iki zamana göre yapılmaktadır: Güney Kore'deki Kore Zamanı ve Güney Kore'deki İngiliz Zamanı. Güney Kore Zamanı, geleneksel olarak, doğum tarihinizdeki mevsim ve gün sayısını kullanarak hesaplanıyor. İngiliz Zamanı ise, yıl, ay ve gün sayısını kullanarak hesaplanıyor.

Kore Mevsim Zamanı

Kore'nin mevsim zamanı, her yılın başında yeni bir yaşa girmek için, mevsimlerin değişimini kullanır. Her mevsimin başlangıç tarihi, Güney Kore'deki burjuva takvimi tarafından belirlenir. Doğum tarihinizdeki mevsimin ismi, yaşınızı belirler. Doğum tarihinizin mevsiminin ismi, mevsimin başlangıç tarihinden itibaren mevcut mevsimin isminin ne kadar önce olduğunu belirler.

Örneğin, Eylül ayında doğmuşsanız, yaşınız o mevsimin başlangıç tarihinden itibaren ne kadar önce olduğuna göre hesaplanır. Eylül ayının başlangıç tarihi 5 Eylül olarak belirlenmişse, bu ayın başlangıcından itibaren 4 aylık bir süreçten geçmişseniz, yaşınız 4'e eşit olacaktır.

Kore İngiliz Zamanı

Kore'deki İngiliz zamanı, yıl, ay ve gün sayısını kullanarak yaşın hesaplanması için kullanılır. Doğum tarihinizdeki yılın sayısının, günümüzdeki yılın sayısından çıkartılması, yaşınızı belirler. Örneğin, 2019 yılında doğmuşsanız, yaşınız 2019'dan çıkartılarak hesaplanır.

Sonuç

Kore'de yaş hesaplama, mevsim ve İngiliz zamanının kullanımına göre yapılır. Doğum tarihinizdeki mevsimin ismi, mevsimin başlangıç tarihinden itibaren ne kadar önce olduğuna göre yaşınız hesaplanacaktır. Aynı şekilde, doğum tarihinizdeki yılın sayısının, günümüzdeki yılın sayısından çıkartılarak yaşınız hesaplanacaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)