Londra'da ne kadar Türk var

CounteSS

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,366
115
62
Merhaba,

Londra'da ne kadar Türk olduğunu öğrenmek istiyorum. Yıllar önce yaşadığım Londra'da çok sayıda Türk olduğunu hatırlıyorum ama günümüzdeki durumu merak ediyorum. Bana yardım edebilecek olan var mı? Lütfen konu hakkında bilgi sahibi olanların desteğini bekliyorum.

Londra'da Türklerin nüfusta ne kadar oran tuttuğu, Türklerin yaşadığı bölgeler, Türklerin çalışma durumu, kültürel etkinlikleri gibi konuların ne durumda olduğunu öğrenmek istiyorum. Londra'da yaşayan Türklerin ne kadar yoğun olduğunu, yaşamlarının nasıl olduğunu araştırmak istiyorum.

Londra'daki Türk topluluğuna ait detaylı bilgilere ihtiyacım var. Bunu öğrenmek için herhangi bir çalışmanın olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Bana yardımcı olabilecek herhangi bir bilgi veya kaynak paylaşırsanız çok sevinirim.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
24,171
1,315
112
Londra'da Ne Kadar Türk Var?

Londra, İngiltere'nin en büyük şehri ve Avrupa'nın en büyük şehridir. Şehir, 500.000'den fazla Türk göçmeninin yaşadığı bir nüfusta, çok sayıda etnik grubun yaşadığı bir uluslararası toplum olarak tanımlanmaktadır. Bu yazıda, Londra'daki Türk nüfusu hakkında daha fazla bilgi veren bir makale sunulacaktır.

Türk Nüfusunun Büyüklüğü

Londra'daki Türk nüfusu, İngiltere'nin toplam nüfusunun yaklaşık yüzde sekizini oluşturmaktadır. Birçok göçmen grubundan farklı olarak, Türk nüfusunun İngiltere'nin diğer bölgelerinden daha hızlı bir şekilde artış gösterdiği görülmektedir. Bu artışın temel nedeni, İngiltere'nin Türkiye'ye karşı daha fazla göçmen kabul etmesi ve Türkiye'den gelen göçmenlerin İngiltere'ye uyum sağlamasıdır.

Türk Nüfusunun Dağılımı

Londra'daki Türk nüfusu, şehirdeki diğer etnik gruplara kıyasla çok sayıda bölgede yoğunlaşmıştır. Şehirdeki en yoğun Türk nüfusunu bulmak için, çoğunlukla "London Boroughs" olarak adlandırılan şehir belediyelerine bakmak gerekir. Bu belediyeler, Türk nüfusunun en yoğun olduğu bölgeleri içerir. Bu bölgeler arasında, en fazla Türk nüfusunun yaşandığı bölge Waltham Forest'tur. Diğer yoğun Türk nüfusu bulunan belediyelere ise, Harrow, Redbridge ve Hackney gibi bölgeler dahildir.

Türk Nüfusunun Toplumsal Etkileri

Londra'daki Türk nüfusunun toplumsal etkisi çoktur. Buradaki Türkler, İngiliz kültürüne katkıda bulunmak için çok sayıda toplumsal, kültürel ve ekonomik faaliyet içerisindedir. Örneğin, Türk nüfusu, şehirdeki çeşitli kültürel etkinlik ve festivallerin yanı sıra, çeşitli kültürleri bir araya getiren etkinlikleri de organize etmektedir. Türk nüfusu, aynı zamanda şehrin ekonomik gelişimine de katkı sağlamaktadır. Örneğin, Türk nüfusu, çeşitli ekonomik faaliyetler yürütüyor ve Londra'nın ekonomik çeşitliliğini arttırıyor.

Londra'daki Türk nüfusu, 500.000'den fazla kişiyi kapsamaktadır. Nüfus, İngiltere'nin diğer bölgelerinden daha hızlı bir şekilde artmıştır ve şehirdeki en yoğun Türk nüfusunu bulmak için, London Boroughs olarak adlandırılan şehir belediyelerine bakmak gerekir. Türk nüfusu, İngiltere'nin toplumsal, kültürel ve ekonomik hayatına çok sayıda önemli katkılar sağlamaktadır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)