Madame Bovary neden yasaklandı

meyveverenagac

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,259
112
0
Merhaba herkese,

Madame Bovary'yi okudum ve bu romanın neden yasaklandığını merak ediyorum. Yaklaşık 150 yıl önce yazılan bu roman hâlâ güncel bir konu olarak konuşulurken, madame Bovary'yi neden yasaklandığını öğrenmek istiyorum.

Bu romanın konusu toplumun kabul etmediği cinselliğe ve aldatmaya odaklanıyor, bu konuların toplum tarafından ne derece yasaklandığını öğrenmek istiyorum. Kısaca, bu romanın neden yasaklandığını öğrenmek istiyorum.

Bununla ilgili çok şey öğrenmek istiyorum. Örneğin, bu romanın yazılmasından sonra toplumun bu konular hakkındaki tutumu nasıl değişti? Bu romanın yayınlanmasından sonra insanların daha fazla açık fikirli olmasının etkisi var mıydı?

Bu konu hakkında katkı sağlayan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Madame Bovary Neden Yasaklandı?

Madame Bovary, Gustave Flaubert'in 1856 yılında yayımlanan romanı. Flaubert, bu romanının konusu olarak 19. yüzyıl Fransa'sının orta sınıf toplumunun sosyal ve ahlaki yozlaşmasını konu alır. Madame Bovary, Emma Bovary tarafından kontrol edilen ve toplum tarafından konuşulan eski bir kadındır. Emma Bovary, sosyal sınıfının sınırlarının dışına çıkmaya çalışan ve cinsel arzularını özgürce dışa vuran bir kadındır. Bunun nedeniyle, roman, o dönemde yaygın olarak kabul edilen ahlaki normların ve toplumsal kuralların üstüne çıkması nedeniyle yaygın olarak eleştirilmiş ve yasaklanmıştır.

Flaubert'in Romanının Eleştirisi ve Yasağı

Madame Bovary, 19. yüzyıl Fransız toplumunda sosyal sınıfının sınırlarının dışına çıkmaya çalışan ve cinsel arzularını özgürce dışa vuran bir kadın olarak gösterilmişti. Bununla birlikte, o dönemde yaygın olarak kabul edilen ahlaki normların ve toplumsal kuralların üstüne çıkması nedeniyle roman, toplumsal bir çalkantıya neden olmuştur. Roman, toplum tarafından özgür irade, cinsellik ve toplumsal değişim gibi temalara odaklanması nedeniyle eleştiri ve yasaklamaya maruz kalmıştır.

Flaubert, bu romanının toplum tarafından yasaklanmasının nedenlerine göre, eski ahlaki kuralların sosyal ve ahlaki yozlaşmanın önlenmesi için korunması gerektiğini vurgulamıştır. Roman, 19. yüzyıl Fransa'sının orta sınıf toplumunun çalkantılı koşullarının ve cinsel arzularının özgürce dışa vurulmasının doğuracağı toplumsal çalkantıların önlenmesi için yasaklanmıştır.

Sonuç

Madame Bovary, Gustave Flaubert tarafından 1856 yılında yayımlanan roman. Flaubert, 19. yüzyıl Fransa'sının orta sınıf toplumunun sosyal ve ahlaki yozlaşmasını konu alır. Bu roman, o dönemde yaygın olarak kabul edilen ahlaki normların ve toplumsal kuralların üstüne çıkması nedeniyle toplum tarafından eleştiri ve yasaklamaya maruz kalmıştır. Flaubert, bu romanının toplum tarafından yasaklanmasının nedenlerine göre, eski ahlaki kuralların sosyal ve ahlaki yozlaşmanın önlenmesi için korunması gerektiğini vurgulamıştır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)