Okulda disiplin problemi yaşayan öğrenciler için önerileriniz nelerdir

HayalbaZ

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
4 Nis 2023
1,302
127
7
Merhaba, okulda disiplin problemi yaşayan öğrenciler için önerileriniz nelerdir? Konusunda yardım almak istiyorum. Öğrencilerim arasında disiplin problemi yaşıyor ve bu durumu ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Herhangi bir öğretmen ya da öğrenci disiplin problemi yaşayan öğrenciler için ne yapılması gerektiğine dair önerileriniz nelerdir? Öğrencilerin disiplin problemlerine ne gibi yaklaşımlarda bulunulması gerektiği konusunda kullanıcılarımızdan yardım almak istiyorum.

Konuyla ilgili herhangi bir öğretmen ya da öğrencilerin kendi deneyimlerini ve önerilerini paylaşmalarını istiyorum. Öğrencilerin davranışlarını nasıl değiştirebileceklerini, disiplin problemlerini nasıl çözebileceklerini ve bu problemlerin nasıl önlenmesi gerektiğini konuşmak istiyorum. Ayrıca, öğretmenlerin ve öğrencilere davranışlarını nasıl değiştirebilecekleri konusunda ne tür önerileri olabilir?

Okulda disiplin problemi yaşayan öğrenciler için önerileriniz nelerdir? konusunda herhangi bir öğretmen ya da öğrenciden yardım almak istiyorum. Herkesin deneyimlerini ve önerilerini paylaşmalarını bekliyorum. Konuyla ilgili yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
24,765
1,256
112
Alt Başlık Forumatı:

1. Disiplin Problemi Tanımlanması: Disiplin problemi, öğrencilerin okulda yasalara uygun bir biçimde davranamamaları ve eğitim sürecine zarar veren davranışlar sergilemesidir.

2. Öğrencilerin Kaynağını Anlamak: Öğrencilerin disiplin problemlerinden kaynaklanan kaynakları anlamak, öğrencilerin davranışlarını iyileştirmelerine yardımcı olacaktır. Öğrencilerin disiplin problemleri, genellikle geleneksel olarak kurumsal çatışmalar, yanlış kültürel öğretim, aile ortamındaki anksiyete ve duygusal destek eksikliği gibi nedenlerden kaynaklanabilir.

3. Destekleyici Politikalar Geliştirmek: Okul müdürü ve öğretmenlerin öğrencilerin disiplin problemlerini çözmek için destekleyici politikalar geliştirmeleri önemlidir. Bu politikalar, öğrencilerin sorumluluklarını öğrenmelerini, sınıf içi etkileşimleri ve pozitif cevapları teşvik etmeyi amaçlamalıdır.

4. Sınıf İçi Uygulamalar: Öğretmenler, sınıf içi uygulamalarla öğrencilerin disiplin problemlerini çözmeye yardımcı olabilir. Örneğin, öğretmenler, öğrencilerin öğrenme sürecine katılımını teşvik etmek için ödül sistemleri, sınıf içi forumlar ve karşılıklı fayda gözeten projeler gibi farklı stratejileri uygulayabilir.

5. Sosyal ve Duygusal Destek Sağlamak: Öğrencilerin disiplin problemlerini çözmek için okulda sosyal ve duygusal destek sağlamak önemlidir. Bu destek, öğretmenlerin öğrencilerle kurdukları güven ilişkisi, öğrencilerle birebir görüşmeler ve öğrencilerin duygusal ihtiyaçlarını karşılamak için destek grupları gibi farklı kaynaklar aracılığıyla sağlanabilir.

6. Tutum Değişikliği: Okulda disiplin problemi yaşayan öğrencilerin tutumunu değiştirmeleri için, öğretmenlerin öğrencilerle samimi ve empati kurmaları önemlidir. Öğretmenler, öğrencilerle konuşarak onların nedenlerini anlamaya, öğrencilerin davranışlarının farkına varmasını sağlamaya ve sonuç olarak öğrencilerin davranışlarını değiştirecek tutumlar geliştirmeye çalışmalıdır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü