psikolojide cinsellik

OpaqueOpal

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,268
99
2
Merhaba arkadaşlar,

Psikolojide cinsellik hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak istiyorum. Psikolojik açıdan cinselliğin neyi ifade ettiğini, neye etki ettiğini ve hangi durumlarda nasıl bir etkiye sahip olduğunu öğrenmek istiyorum. Psikolojide cinselliğin herhangi bir yaşa uygun olup olmadığını, nasıl etkilediği ve ne tür sonuçlarının olacağını öğrenmek istiyorum. Hangi durumlarda nasıl bir etkiye sahip olduğunu ve hangi durumlarda nasıl bir etkiye sahip olduğunu öğrenmek için arkadaşlarımın bilgi paylaşımından yardım almak istiyorum. Herhangi bir öneriniz varsa çok sevinirim.

Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Psikolojide Cinsellik: Kapsamlı Bir Analiz

Bazıları cinselliğin elbette önemli bir konu olduğunu kabul ederken, diğerleri bunu reddeder veya önemsiz görür. Psikolojide cinselliğin önemi konusunda bazıları konuşmaya veya düşünmeye bile cesaret edemez. Gerçek şu ki, cinselliğin psikolojik açıdan önemi de oldukça büyüktür. Cinsellik insanların kimliklerini, bireysel farklılıklarını ve biyolojik ihtiyaçlarını önemli ölçüde etkileyen en temel ihtiyaçlardan biridir. Psikolojide cinselliğin tartışma konusu olması, insanların cinsellik kavramını anlamasına yardımcı olmaktadır.

Cinsellik ve Cinsel Yönelimler

Cinsel olarak duyarlı olduğumuz konuların çoğu cinsel yönelimlerimizden kaynaklanmaktadır. Cinsel yönelimler, toplumsal kültürlerimizin bazı unsurlarının bir karışımından ortaya çıkan bireysel cinsel tercihlerdir. Cinsel yönelimleri oluşturan şeyler arasında cinsel arzular, cinsel ilgi, cinsel yaşam tarzı, cinsel davranışlar ve cinsel kimlikler sayılabilir.

Cinsel Sağlık ve Psikolojik Etkileri

Cinsellik insanların fiziksel ve psikolojik sağlığını etkileyen bir durumdur. Cinsel sağlık, karşı cinsler arasındaki ilişkiyi güvenli şekilde kurmak için gerekli olan çeşitli fiziksel ve psikolojik becerilere dayanır. Cinsel sağlık, cinsel ilişkide karşı tarafın güvenli ve istekli bir şekilde ilişkiye girmesini sağlamak için gerekli olan kuralların ve kurallara uyulmasının öneminin fark edilmesini de kapsar. Cinsel sağlık, cinsel kimliğin gelişiminde çok önemli rol oynar. Bir kişinin cinsel kimliğini kabul etmesi, cinsel doyumu ve ilişkileri kolaylaştıracaktır.

Cinsel Sağlık ve Toplumsal Etkileri

Cinsel sağlık insanların ahlakına, toplumsal sosyalleşmeye ve dünyanın diğerleri ile ilişkilerine etki eder. Toplum, cinselliğe karşı farklı tutumlar sergileyebilir. Toplum kendi cinsel düşüncelerini diğerlerinin cinsel düşünceleriyle karşılaştırarak cinsel kimliği kabul etmeyi veya reddetmeyi kararlaştırabilir. Toplumun cinsel sağlığa karşı tutumu, bir toplumda cinsel sağlığın desteklenip desteklenmeyeceğini veya dikkate alınıp alınmayacağını etkileyebilir.

Sonuç

Psikolojide cinsellik, insanların fiziksel, psikolojik ve toplumsal sağlığını etkileyen önemli bir konudur. Cinsel sağlık, insanların cinsel kimliklerini tanımlamalarını ve cinsel arzularını güvenli ve istekli bir şekilde karşılamalarını sağlayan kuralların bir karışımıdır. Toplumsal olumsuzluklar cinsel sağlık konusunda bir insanın karşısında sorunlar oluşturabilir. Fakat, bu durumların üstesinden gelebilmek için bireylerin cinsel sağlık hakkında bilgi sahibi olmaları çok önemlidir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)