Rasomon Sarı Irkın Şehveti Benzeri Filmler

OpaqueOpal

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,268
99
2
Merhaba,

Rasomon: Sarı Irkın Şehveti filmi gerçekten çok etkileyiciydi ve benim için çok özel bir film. Bu film benim için çok özel olduğu için, benzeri tarzda diğer filmleri bulmak istiyorum. Bunun için benim elimde ne var? Başka hangi filmleri izlemeliyim?

Bu tarzda diğer filmleri bulmak için çok fazla uğraşmış olsam da, henüz aradığım gibi bir film bulamadım. Aradığım filmlerin özellikleri neler olmalı? Hangi filmleri izlemeliyim? Lütfen beni bu konuda destekleyin ve tavsiyelerinizi paylaşın. Konu hakkında düşüncelerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşarak, bu arayışımı kolaylaştırabilir misiniz?

Teşekkür ederim.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Rasomon Sarı Irkın Şehveti Benzeri Filmler

Rasomon Sarı Irkın Şehveti Benzeri Filmler 1950 yapımı Akira Kurosawa’nın filmi 'Rasomon Sarı Irkın Şehveti' çok özel bir konuya odaklanıyor. Bu filmde, bir suçluyu yargılamak için bir grup insanın, sahte tanıkların hikayelerine odaklanması gerekiyor. Kurosawa’nın filmi oldukça etkileyici ve düşüncesiz bir tarzda anlatılıyor. Bu filmlerin tema ve tarzını taklit eden başka filmler de vardır. Bu makalede, Rasomon Sarı Irkın Şehveti benzeri filmleri detaylı olarak inceleyeceğiz.

Film Özetleri

Film Özetleri

1. Rashomon (1950) – Akira Kurosawa’nın klasik filmi, bir cinayetin katili hakkında çatışan tanık ifadelerine odaklanıyor. Bir karakterin ölümünün ardından, olayın detaylarını öğrenmek için çevreden çeşitli tanıklara sorduğunda, her birinin aynı olay hakkında çok farklı anlatımları vardır.

2. 12 Angry Men (1957) – Sidney Lumet'in yönetmenliğini üstlendiği bu klasik film, 12 kişilik bir yargı kurulunun, cinayet suçlusu olarak suçlanan bir gencin tutuklanıp tutuklanmaması konusunda çatışan görüşleriyle ilgili.

3. Ran (1985) – Akira Kurosawa’nın Shakespeare’in Kral Lear’ından esinlenerek yaptığı bu film, tarihi Japonya’da yaşayan bir aile ve onların çatışmalarıyla ilgili.

4. The Insider (1999) – Michael Mann tarafından yönetilen bu film, ünlü bir sigara şirketinin, sigaraların zararlarını gizlemek için nasıl çalıştıklarını inceliyor.

Film Özellikleri

Film Özellikleri

1. Rashomon (1950) – Bu film, insanların yaptıklarının anlamını bulmak için çatışan tanık ifadelerinin üzerinde yoğunlaşıyor. Bu filmde, bireylerin yaşadıklarının farklı anlamları olduğunu göstermek için birçok katman kullanılıyor.

2. 12 Angry Men (1957) – 12 Angry Men, insanların çatışan görüşleri arasında haklı tarafı bulma görevini üstleniyor. Yargı kurulunun üyeleri, yargılama sırasında, kişinin suçlu olup olmadığını karar vermek için bir araya geliyor.

3. Ran (1985) – Ran, insanların çatışmalarının sonuçlarının önemini vurguluyor. Bir aile, cesurca yaşadıklarının bedelini ödüyor ve çatışmalarının gerçek sonuçlarını kabulleniyor.

4. The Insider (1999) – The Insider, bireylerin çalıştıkları şirketlerin ahlak ve etik ilkelerini koruma konusunda çatışmalarının önemini vurguluyor. Bir sigara şirketinin, gizli bilgilerini saklamak için ne kadar çok çalıştıklarını gösteriyor.

• Love
Reactions: MasalOrmanı

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü