Sasa Hisse Senedi ne zaman bölünecek? Sasa Hisse Senedi bölünmesi ile ilgili karar, şirketin yönetim kurulu tarafından alınır. Yönetim Kurulu, hisse senedi bölünme kararını alırken, şirketin finansal durumu, hisse senedi bölünmesinin şirket çıkarlarına uygun olup olmadığı ve hisse senedi bölünmesinin hisse senedi değerini etkileyecek olup olmadığı gibi faktörleri de dikkate alır. Şirketin hisse senedi bölünmesini başlatmadan önce, hisse senedi sahiplerine bilgilendirme yapılır. Ayrıca, hisse senedi bölünmesine ilişkin bir bildirim de Şirketin web sitesinde yayınlanır. Hisse senedi bölünmesinin ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin tarih Şirketin web sitesinde, bildirimde belirtilir. Hisse senedi bölünmesinin gerçekleşmesi, şirketin web sitesinde belirtilen tarihten itibaren, hisse senedi sahiplerinin hisse senedi alım ve satım işlemlerini değiştirecektir. Yine, hisse senedi bölünmesinin gerçekleşmesiyle, hisse senedi sahiplerinin ortaklık hakları da etkilenecektir.
Böylece, hisse senedi sahiplerinin, hisse senedi bölünmesi kararının alınmasından önce ve sonra hisse senedi alım ve satım işlemlerini, ortaklık haklarını ve diğer etkileri konusunda dikkatli olmaları gerektiği anlaşılmaktadır.