Satılan ev ne kadar sürede boşaltılır

JellyCuddles

Yeni Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,283
121
0
Merhaba,

Satın aldığım evi boşaltmama ne kadar süre verebilirsiniz? Ben bir ev satın aldım ve evi boşaltmam gerekiyor. Kısa sürede boşaltmam gerekiyor ancak bununla ilgili ne kadar süre verilebileceğini bilmiyorum. Lütfen bu konuda yardım edebilecek kimselerden yardım istiyorum.

Benim için çok önemli olan bu konu hakkında tavsiyelerinizi çok bekliyorum. Evi boşaltmam için hangi adımları atmam gerektiğini ve ne kadar süre verilebileceğini öğrenmek istiyorum. Lütfen bu konuda açıklayıcı ve kapsamlı tavsiyelerinizi paylaşın.

Ev boşaltma konusunda herhangi bir sorun yaşamamak için en iyi yolu bulmak istiyorum. Herhangi bir zorluk yaşamadan evi boşaltmamı sağlamak istiyorum. Lütfen ev boşaltma süresi hakkındaki görüşlerinizi paylaşın.

Çok teşekkür ederim.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,847
1,247
112
Satılan Ev Ne Kadar Sürede Boşaltılır?

Bir ev satılmışsa, satıcı ve alıcı arasında herhangi bir anlaşma olmaması durumunda, evi boşaltmak için kanun tarafından belirlenen zaman süresi vardır. Genellikle evi boşaltmak için verilen süre, satışın gerçekleştiği tarihten itibaren sıfır günden başlayarak belirlenir. Bu, satıcının evi alıcının belirlemiş olduğu tarihe kadar boşaltmasını gerektirir.

Satılan evin boşaltılma süresi, tüm eyaletlerde farklılık göstermektedir. Bazı eyaletlerde, ev satıldıktan sonra satıcının evi boşaltması için sadece on gün süresi verilirken bazı eyaletlerde ise bu süre üç haftaya kadar çıkabilmektedir. Bu nedenle, satılan evin boşaltılma süresi, satıcının ve alıcının yaşadıkları eyalet veya bölgeye göre değişecektir.

Satıcının Boşaltılma Süresiyle İlgili Diğer Önemli Noktalar

Satıcının evi boşaltmasıyla ilgili olarak, satıcının evin içindeki tüm eşyaları boşaltması gerektiği unutulmamalıdır; bu, evde bırakılan ev eşyalarının, evin yeni sahibinin mülkünün parçası olmasını önlemek için çok önemlidir. Bu nedenle, satıcı evi boşaltırken, ev içindeki tüm eşyalarını boşaltmak zorundadır ve bu eşyaların satıcıya ait olmadığının açıkça anlaşılması gerekir.

Ayrıca, satıcının evi boşaltmasıyla ilgili olarak, satıcının evi boşaltma süresi içerisinde tamamlaması gereken diğer işlemler de mevcuttur. Satıcının, evi boşaltma süresi içerisinde, evin kirasını ödemesi, evin kiracılarını bilgilendirmesi ve evi boşaltma sırasında evin içindeki herhangi bir hasara neden olmaması gibi işlemlerden sorumlu olması gerekmektedir.

Satıcının Boşaltılma Süresinin Uzatılmasının Ne Zaman Yapılabileceği

Satıcının evi boşaltmak için verilen süresi uzatmak isteyen satıcılar, bu taleplerini, belirlenen ev boşaltma süresi içerisinde alıcıya iletmelidir. Alıcı, satıcının talebini kabul etme ve ev boşaltma süresini uzatma yetkisine sahiptir. Satıcının talebi, alıcı tarafından reddedilirse, satıcı evi boşaltma süresi içerisinde evi boşaltmak zorundadır.

Satılan evin boşaltma süresi, satıcı ve alıcı arasındaki anlaşmaya göre de değişebilir. Satıcı ve alıcı, boşaltma süresini uzatmak istedikleri durumlarda, evi boşaltma süresini uzatmak üzere mutabakat sağlayabilirler. Ancak, satıcının talebi alıcı tarafından reddedilirse, evi boşaltmak için kanun tarafından verilen süre geçerlidir.

• Sad
  • Haha
Reactions: Sedef and Ilayda