Sovyetler Birliği Nasıl Yönetiliyordu?
Sovyetler Birliği, 1922'de kurulan bir sosyalist devletti. Devletin yönetiminde, sosyalizmin üç temel kuruluşu olan komünizm, demokratik kolektivizm ve sosyal sorumluluk vardı. Bu üç temel kuruluş, Sovyetler Birliği'nin yöneticileri tarafından kullanılarak devletin yönetiminde bir bütünlük sağlanması amaçlanmıştı. Sovyetler Birliği'nin yönetiminde, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda önemli değişiklikler uygulanmıştı.
Komünizm: Komünizm, Sovyetler Birliği'nde kullanılan temel bir sosyalizm kuramıydı. Komünizm, sosyalizmin en temel amacı olan eşitlik ve özgürlük temellerine dayanıyordu. Komünizm Sovyetler Birliği'nde, üretim, dağıtım ve tüketimle ilgili konuların kontrolünün merkezileştirilmesi ve devlete ait olmasını öngörmekteydi.
Demokratik Kolektivizm: Demokratik Kolektivizm, Sovyetler Birliği'nde kullanılan ikinci temel sosyalizm kuramıydı. Demokratik Kolektivizm, üretim araçlarının ve üretimin devletten kolektifler tarafından kontrol edilmesini öngörüyordu. Ayrıca, devletin toplumdaki birçok aktivitenin kontrolünü almasını destekliyordu.
Sosyal Sorumluluk: Sosyal Sorumluluk, Sovyetler Birliği'nde kullanılan üçüncü temel sosyalizm kuramıydı. Sosyal Sorumluluk eşitliği, özgürlüğü ve sosyal adaleti destekliyordu. Sosyal Sorumluluk, devletin toplumdaki çeşitli aktivitelerin kontrolünü üstlenmesini öngörüyordu. Ayrıca, devletin toplumsal güvenliğin sağlanmasını destekliyordu.