Süreklilik ilkesi, idare hukukunda kamu hizmetlerinin kesintisiz olarak sunulması için geçerlidir. Süreklilik ilkesi, kamu kurumlarının mali ve yönetimsel çalışmalarının kesintisiz olarak sürdürülmesini güvence altına almak ve kamu kurumlarının çalışmalarının devamlılığını sağlamak için önemlidir. Süreklilik ilkesi, kamu kurumlarının çalışmalarının kesintisiz olarak devam etmesi için gerekli tüm işlemlerin zamanında yapılmasını gerektirir.
Süreklilik ilkesi, kamu hizmetlerinin devamlılığını sağlamada önemlidir. Kamu kurumlarının çalışmalarının kesintisiz olarak sürdürülmesi, kamu hizmetlerinin kesintisiz olarak sunulmasını sağlar. Bir örnek olarak, eğitim kurumlarının öğrencilerinin eğitim alma haklarının korunması, süreklilik ilkesine göre yerine getirilmesi gerekir. Eğitim kurumlarının öğrencilerinin eğitim alma haklarını koruyabilmek için, eğitim kurumlarının çalışmalarının devamlılığının sağlanması gerekir. Bu nedenle, eğitim kurumlarının çalışmalarının kesintisiz olarak sürdürülmesi, süreklilik ilkesinin gereğidir.
Ayrıca, süreklilik ilkesi, kamu hizmetlerinin niteliğinin ve kalitesinin sağlanması için de önemlidir. Örneğin, sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak verilmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesini güvence altına almak için süreklilik ilkesinin uygulanması gereken bir alandır. Kamu kurumlarının sağlık hizmetlerinin kesintisiz olarak sunulabilmesi, sağlık hizmetlerinin kalitesinin güvence altına alınması için süreklilik ilkesi gereği gibi nitelikleri yerine getirmeleri gerekir.
Süreklilik ilkesi, kamu hizmetlerinin kesintisiz olarak sunulmasını ve yönetimsel ve mali işlemlerin kesintisiz olarak sürdürülmesini güvence altına almak için önemlidir. Süreklilik ilkesi, kamu kurumlarının çalışmalarının kesintisiz olarak sürdürülmesi ve kamu hizmetlerinin nitelik ve kalitesinin güvence altına alınması için gerekli olan her türlü işlemlerin zamanında yapılmasını gerektirir.