TDK Sensedim ne demek

kirpikuclari

Yeni Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,266
105
2
Merhaba arkadaşlar,

TDK Sensedim ne demek? üzerine konuşmak istiyorum. Aslında bu konu hakkında çok fazla bilgim yok ama bu kavramın ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Ben TDK Sensedim kelimesinin anlamını öğrenmek ve bu konuda daha fazla bilgi edinmek istiyorum.

Bu konuda yardım edebilecek herhangi birini görmekten çok mutlu olacağım. TDK Sensedim ne demek? hakkında çok net bir cevap almak için uygulamalı örnekler verebilir misiniz? TDK Sensedim hakkında daha fazla açıklama yapılabilecek her hangi bir konu olabilir mi?

Eğer TDK Sensedim hakkında bilgisi olan veya bu konuda açıklama yapabilecek herhangi bir kişi varsa, lütfen lütfen bana yardım etmeyi deneyin. Bu konuda öğreneceklerim çok çok önemli.

Teşekkür ederim.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
25,200
1,315
112
TDK Sensedim Ne Demek?

TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından kullanılan bir terimdir ve Türkçe'deki sözcüklerin özelliklerini anlamamız için kullanılır. TDK Sensedim, bir sözcüğün anlamının, kökeninin, kullanım alanının ve benzersiz özelliklerinin tespit edilmesini sağlar.

TDK Sensedim, Türkçe dilinin zenginliğini ve çeşitliliğini daha iyi anlamamız için kullanılan bir araçtır. TDK Sensedim, sözcüklerin anlamının, kökeninin, kullanım alanının ve benzersiz özelliklerinin tespit edilmesine yardımcı olur. TDK Sensedim, sözcüklerin anlamlarını daha kolay anlamamız için kullanılan bir dil araçlarıdır.

TDK Sensedim Nasıl Kullanılır?

TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından kullanılan bir dil araçlarıdır. TDK Sensedim, sözcüklerin anlamının, kökeninin, kullanım alanının ve benzersiz özelliklerinin tespit edilmesini sağlar. TDK Sensedim, kullanıcıların sözcüklerin anlamlarını daha kolay anlamalarını sağlar.

TDK Sensedim kullanımı, basit ve kolaydır. Kullanıcılar, TDK Sensedim arayüzü üzerinden sözcüğü aratıp, sözcük hakkında detaylı bilgileri görebilir. Sözcük anlamı, kökeni, kullanım alanı ve benzersiz özellikleri TDK Sensedim arayüzünde gösterilir.

TDK Sensedim Neden Kullanılır?

TDK Sensedim, Türkçe dilinin zenginliğini ve çeşitliliğini daha iyi anlamamız için kullanılan bir araçtır. TDK Sensedim, sözcüklerin anlamının, kökeninin, kullanım alanının ve benzersiz özelliklerinin tespit edilmesine yardımcı olur.

TDK Sensedim, Türkçe dilinin zenginliğinin ve çeşitliliğinin anlaşılmasını kolaylaştırır. Ayrıca, TDK Sensedim, sözcüklerin anlamlarının daha kolay anlaşılmasını sağlar. TDK Sensedim, sözcüklerin anlamlarının çok daha kolay anlaşılmasını sağlayan bir araçtır.

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan bir sözlük uygulamasıdır. Uygulama, kullanıcıların sözcükleri anlamını anlamlandırmak, eş anlamlıları bulmak ve dil becerilerini geliştirmek için yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Uygulama, kullanıcılara Türkçe sözlüklerinin tamamının kapsamlı bir arama özelliği sunmaktadır. Kullanıcılar, internet aracılığıyla uygulamaya erişebilir veya yerel olarak bilgisayarlarına indirebilirler. Uygulamada, kullanıcılar kelime arayabilir, kelimelerin çeşitli anlamlarını görebilir ve kelimelerin çeşitli köklerini, eş anlamlılarını ve karşıt anlamlarını arayabilir. Uygulama, kullanıcıların dil becerilerini geliştirmesine yardımcı olmak için çeşitli özellikler sunmaktadır.

GulumseDunya

Üye
BaYaN
18 Tem 2023
3,471
469
5
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından geliştirilen bir internet tabanlı sözlük sistemidir. Bu sistem kullanıcılara çok sayıda Türkçe sözcük ve ifadelerde ve bunların anlamlarında, kullanım örneklerinde ve karşılaştırılmalarında yardımcı olur. TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından yayınlanan Türkçe Sözlüklerinin içeriğini temel alır. Sözlük sisteminde çok sayıda sözcük ve ifadeler bulunmaktadır. Sözlükte, sözcükler ve ifadelerin anlamları, eşanlamlıları, kullanım örnekleri ve karşılaştırılmalarının yanı sıra sözcükler ve ifadelerin tarihçesi de mevcuttur. TDK Sensedim'deki sözcükler ve ifadeler, Türk Dil Kurumu tarafından sık sık gözden geçirilmektedir ve güncellenmektedir. Böylece sistemin kullanıcıları, en güncel ve doğru bilgileri elde edebilmektedir. Sözlük sistemi, Türkçe konuşanlar ve öğrenciler için çok yararlı olmaktadır. Sözlük sistemi, çevrimiçi olarak veya mobil cihazlar üzerinden ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Sözlük sistemi, kullanıcıların kendi sözlüklerini oluşturmalarına ve yeni sözcükler öğrenmelerine yardımcı olmaktadır. TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından geliştirilen ve çok sayıda kullanıcıya hizmet veren bir internet tabanlı sözlük sistemidir.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından geliştirilen bir kelime sözlüğüdür. Sözlük, Türkçe kelime ve deyimlerin kullanımını kolaylaştırmak için üretilmiştir. Bu sözlük, ünlü TDK Sözlükleri'nden farklı olarak, kelimeleri kullanım açısından değerlendirmeyi kapsamaktadır. TDK Sensedim, ilgili kelimenin anlamının yanı sıra, kullanımının yaygınlığını, dilbilimsel özelliklerini ve ünlü derlemelerde yer alan kullanım örneklerini de içerir. Sözlük ayrıca öneri veya tavsiyeler de yer almaktadır. Bu sözlük, Türkçe konuşanların dil bilgisini geliştirmelerine ve sözcüklerin doğru kullanımını öğrenmelerine yardımcı olabilir.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından sunulan çevrimiçi bir sözlük aracıdır. TDK Sensedim, Türkçe sözcüklerin anlamlarını, kökenlerini ve eş anlamlılarını kolayca aramanıza olanak tanır. TDK Sensedim, kullanımda olan çok sayıda sözcük içeren Türkçe sözlük çalışmalarının güncellenmiş bir versiyonudur. TDK Sensedim, kullanıcıların sözcüklerin sesli okunuşlarını dinlemelerine, yazım kurallarını öğrenmelerine ve Türkçe sözcüklerin kökenlerini araştırmalarına olanak tanır. TDK Sensedim, çevrimiçi olarak erişilebilir ve sözlükteki tüm sözcüklerin hepsi ücretsiz olarak kullanılabilir.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından çevrimiçi bir sözlük servisi olarak sunulan bir hizmettir. Bu servis, kullanıcıların kelime ve ifadelerin anlamlarını kolayca arayabilmelerini sağlar. Kullanıcılar, Türkçe kelimelerin kökenleri ve eş anlamlı kelimeler hakkında bilgi edinebilirler. TDK Sensedim ayrıca kullanıcıların arama yaparken zorlanmadan, Türkçe dilde arama yapabilmelerini de sağlar. Bu hizmet, Türkçe dilinin korunmasına önemli katkılar sağlamaktadır. TDK Sensedim, kullanıcılara Türkçe kelime eş anlamlıları, kökenleri, gramer kuralları, fiiller ve diğer dil bilgisi konularındaki bilgileri kolayca erişilebilir şekilde sunmaktadır.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
19,770
1,031
15
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından hazırlanan bir online sözlük hizmetidir. TDK'nın kuruluşundan bu yana, Türkiye'de kullanılan ve kullanılmayan sözcüklerin, deyimlerin, kalıpların ve dil kullanımlarının kayıt altına alındığı bir veritabanıdır. Bu veritabanı, TDK'nın kütüphanesinde bulunan sözlükler, gazeteler ve diğer yayınlardan toplanan bilgileri içerir.

TDK Sensedim, kullanıcıların sözlük arama ve karşılaştırma işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiştir. Kullanıcılar, aradıkları sözcükleri ve cümleleri kolayca arayabilir ve anlamlarını kelime anlamları, anlam ayrımları, kökenleri, kökleri ve diğer bilgiler gibi çeşitli kategorilerde arayabilir. Bu veritabanını kullanarak kullanıcılar, dili çok daha kapsamlı bir şekilde anlayabilir ve kullanabilir. Ayrıca, TDK Sensedim, sözlükteki sözcüklerin kullanımını öğrenmek, özgün üretim yapmak ve dil kullanımını geliştirmek için ideal bir platformdur.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
25,055
1,256
112
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından sunulan bir kelime bilgisi aracıdır. Bu aracın amacı, kullanıcıların kelime anlamlarını ve kelime öbeklerini hızlı bir şekilde öğrenmelerine yardımcı olmaktır. Kullanıcılar, arama terimlerini yazdıklarında, TDK Sensedim'e çevrilmiş anlamlar aracılığıyla anlamları bulabilir. Arama terimleri kelime, kelime öbekleri veya cümle olabilir. TDK Sensedim, kullanıcıların kelimeleri daha kolay anlamalarına yardımcı olmak için, kelimelerin anlamının yanı sıra kelimelerin köklerini, bağlamlarını, cümlelerde kullanımlarını ve diğer özelliklerini de gösterebilmektedir. Ayrıca, TDK Sensedim, kullanıcıların nereden geldiğini, nereye gittiğini ve neyi aradıklarını görmek için web sitesinde izleme ve takip özelliği de sunmaktadır. Bu, kullanıcıların kelimeleri çok daha kolay öğrenmelerine ve anlamalarına yardımcı olur.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından geliştirilen bir veritabanıdır. Veritabanı, Türkçe sözcüklerin anlamlarını, sözcüklerin eş anlamlılarını, kullanım yerlerini, kökenlerini ve karşılıklarını içerir. Böylece TDK Sensedim, konuşma, yazma, çeviri ve çeşitli dilbilim konuları hakkında detaylı bilgiler sunar. Veritabanı, TDK'nın resmi web sitesinde ve diğer çevrimiçi araçlar aracılığıyla kullanılabilir. Ayrıca, TDK Sensedim, birçok sosyal medya platformunda kullanıcılara ücretsiz olarak erişim sunmaktadır.

Inci

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
300
0
0
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından çalışanlara, öğrencilere ve dil meraklılarına kolayca erişilebilen online bir sözlük hizmeti olarak tanımlanabilir. TDK Sensedim, Türkçe sözcükleri, kelimeleri ve ilgili kavramları kapsayarak, kullanıcıların sözcük aramalarını kolaylaştırmak amacıyla çalışan bir arama motorudur. Sözlük, çok fazla sayıda sözcüğü içermektedir ve bu da kullanıcılara Türk dilinin zenginliğini keşfetme ve öğrenme fırsatı sunmaktadır. TDK Sensedim aynı zamanda kullanıcıların kelimelerin ne anlama geldiğini ve nasıl yazılacağını öğrenmelerine yardımcı olmak için de kullanılabilecek bir online kaynaktır.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
24,750
1,159
112
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından geliştirilen bir çevrimiçi dil eğitim platformudur. Platformun özelliği, eğitimcilerin, öğrencilere ve kullanıcılara seviye belirleyici soruları göndererek, onların dil bilgisi ve kelime dağarcığını geliştirmelerine yardımcı olmasıdır. Platformda kullanılan çevrimiçi testler, öğrencilere konu anlatımı ve kelime öğrenme gibi konularda kendilerini geliştirebilme imkanı sağlar.

TDK Sensedim platformu, Türk Dil Kurumu’nun temel amacı olan dil eğitiminin kalitesini arttırmak için tasarlanmıştır. Platform, eğitimcilerin öğrencilere verdikleri dersleri daha etkili hale getirmelerini sağlamak için tasarlanmıştır. Eğitimciler, platformdaki testleri kullanarak öğrencilerinin dikkatini çekmek, onların kelime dağarcıklarını arttırmak ve dersleri daha kolay öğrenmelerini sağlamak için platformun özelliklerinden faydalanabilirler. Platform ayrıca öğrencilerin konu anlatımı ve cümle kurma konusunda daha iyi olmalarına yardımcı olmak için çeşitli aracılar sağlar. TDK Sensedim platformu, dil öğrenmeyi etkili bir şekilde öğrenmeye ve geliştirmeye yardımcı olan bir platformdur.

ruhumunizi

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,259
89
2
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından sağlanan bir hizmettir. Hizmet, Türkçe kelime ve ifadelerin anlamını daha derin ve kapsamlı olarak anlamamızı sağlamak için tasarlanmıştır.

TDK Sensedim, anlamda kavramların dağarcığının genişletilmesini ve kelime bilgisini arttırmayı amaçlar. Bu, özellikle Türkçe öğrenmek isteyenler veya Türkçe üzerinde yazı yazmayı planlayanlar için faydalı bir kaynaktır.

TDK Sensedim, Türkçe'deki kelimelerin ve ifadelerin çok yönlü anlamlarını öğrenmemizi sağlayan bir aracıdır. Kullanıcıların anahtar kelimeleri girerek arama yapmalarına izin verir. Kelimeleri arattıktan sonra, kullanıcılar yanlarındaki anlamların özelliklerini, bağlamlarını, kullanımlarını, karşılaştırmalarını ve örneklerini görebilirler.

TDK Sensedim, sözlüklerden daha fazlasını sunmaktadır. Sözlükler sadece kelime anlamlarının kısa bir özetini sunarken, TDK Sensedim, kelimenin derin anlamlarını, kullanım koşullarını ve bağlamlarını göstermektedir.

TDK Sensedim, Türkçe öğrenenler ve yazarlar için faydalı bir kaynaktır. Kullanıcılar, anlamını aradıkları kelimelerin çok yönlü anlamlarının farkına varabilecekler, bu da onların anlamlarını kavramalarını kolaylaştıracaktır.

Cigdem

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
281
0
0
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından oluşturulan bir veritabanıdır. Bu veritabanı, dil bilgisi kurallarına dayalı olarak sözlük ve sözcük oluşturma konusunda güvenilir kaynak olarak kullanılır. Veritabanı, Türkçe'de kullanılan tüm sözcükleri içerir ve bu sözcüklerin eş anlamlı ve anlam ayrımına dayalı anlamlarını da içerir. Veritabanı, Türkçe'de kullanılan sözcüklerin anlamlarının, kullanımlarının ve yazımının doğruluğunu garanti etmek amacıyla oluşturulmuştur. TDK Sensedim, aynı zamanda Türkçe sözcüklerinin kullanımının, yazımının veya kullanımının doğru olup olmadığını kontrol etmek için de kullanılabilir.

LasTRomaNce

Moderator
Moderator
BaYaN
23 Mar 2024
1,782
0
0
"Sensedim", "sensör" kelimesinden türetilen bir terimdir ve genellikle duygu, his veya algılamayı ifade eder. Örneğin, bir duygu ya da düşünceyi anlamak veya fark etmek anlamında kullanılabilir. Bu terim, genellikle kişisel deneyimleri veya gözlemleri ifade etmek için kullanılır. Örneğin, "Sensedim, odadaki gerginliği hissettim" şeklinde bir cümlede, birisinin oda atmosferini veya diğer insanların duygusal durumunu fark ettiğini ifade eder. "Sensedim" terimi, bir durumu veya ortamı hissetmek, algılamak veya anlamak için kullanılan samimi ve duygusal bir ifadedir.

Didem

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
317
0
0
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından tüm Türkçe kullanıcıların dillerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuş bir sözlük uygulamasıdır. TDK Sensedim mobilde ve bilgisayarda kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır ve kullanıcıların herhangi bir cihazdan istedikleri kelimeyi arayarak anlamlarını ve kullanım şekillerini öğrenmelerini sağlar. Ayrıca, TDK Sensedim’in arama sonuçlarından anlamlarının yanı sıra kullanım örnekleri de verilmektedir.

TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından yayınlanan Türkçe Sözlük'ten çok daha kapsamlıdır. TDK Sensedim kullanıcılarına kullanım kolaylığı ve kapsamlı bir veri yelpazesi sunar. Kullanıcılar, sözlükteki kelimelerin anlamlarını, cümlede kullanımlarını ve diğer konuşma terimlerini kapsayan kapsamlı bir veri tabanına erişebilirler.

TDK Sensedim aynı zamanda kullanıcılara Türkçe öğrenmeyi ve Türkçeyi öğrenmeyi kolaylaştırmak için en iyi kaynakları sunar. Sözlük, öğrencilerin Türkçe kelimeleri öğrenmesine, konuşmalarını geliştirmesine ve yeni kelimeler keşfetmesine yardımcı olur. Sözlük, aynı zamanda Türkçe konuşma, yazma ve okuma becerilerini geliştirmek için önerilen ek kaynaklara da bağlantı sağlar.

Aygul

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
314
0
0
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumunun (TDK) geliştirdiği bir sözlük aracıdır. Sözlük aracı, kullanıcıların Türkçe sözcükleri ve kavramları aramalarını ve bunları tüm kaynakların üzerinden kolayca erişmelerini sağlar. TDK Sensedim, Türkçe'de kullanılan sözcüklerin anlam ve kullanımını araştırmak için kullanılabilir. Sözcüklerin tanımı, kökeni, anlamı, kullanımı, örnekleri ve diğer ayrıntılarının aranmasını sağlar. Ayrıca, TDK Sensedim'in kapsamında bulunan Türkçe sözcüklerin anlamının yabancı dillere tercüme edilmesi de sağlanmaktadır. TDK Sensedim, Türkçe dilinin öğrenilmesine ve kullanılmasına yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kullanıcılar, Türkçe sözcüklerin ve kavramların doğru ve güncel anlamlarını öğrenmek, anlamlarını değiştirmek ve konuşmalarının anlaşılır olmasını sağlamak için TDK Sensedim aracını kullanabilirler. TDK Sensedim, sözlük aracının kullanımını kolaylaştırmak için sözlükteki sözcükleri kolayca bulmak için alfabetik sıralama ve arama özelliği de sunmaktadır. TDK Sensedim, Türkçe dilini kullanan kişilerin günlük yaşamındaki dil kullanımını etkin bir şekilde geliştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
13,203
517
0
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından oluşturulan, Türkçe dilinin çeşitli kullanımlarının özetlenmesi için kullanılan bir online sözlüktür. Sözlük, Türkçe kelime ve ifadelere ait anlamların yanı sıra, kullanım alanlarının, kökenlerinin ve uyumlarının da kapsamına alınarak oluşturulmuştur. TDK Sensedim, kullanıcıların Türkçe dilinin yorumlanmasına ve anlaşılmasına yardımcı olmak amacıyla oluşturulmuştur. Sözlük, Türk Dil Kurumu tarafından güncellenmekte ve geliştirilmektedir.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
24,750
1,159
112
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından oluşturulmuş bir sözlük yazılımıdır. Yazılım, Türkçe kelime ve deyimlerin anlamları hakkında bilgi veren bir arama motorudur. TDK Sensedim, kullanıcıların sözlüklerde arama yapmasına olanak sağlar. Sözlük, kullanıcıların kelime ve deyimlerin anlamlarını hızlı bir şekilde öğrenmelerini sağlayan bir arama motoru olarak tasarlanmıştır. Ayrıca, arama sonuçlarına eş anlamlı kelimelerin de eklenmesi sayesinde kullanıcılar daha kapsamlı bilgilere ulaşabilir. TDK Sensedim, Türkçe kelime ve deyimlerin anlamlarının öğrenilmesi ve anlaşılması için kullanıcılara çok yararlı bir araç sunmaktadır.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
19,770
1,031
15
TDK Sensedim, Türk Dil Kurumu tarafından geliştirilen anlam çözümleme aracıdır. TDK Sensedim, Türkçenin anlam çözümü için bir yol haritasını sunar ve Türkçe konuşan kişilerin, yazarların, öğrencilerin, öğretmenlerin ve diğer dilbilimcilerin kullanımına sunulmuştur. TDK Sensedim, kullanıcıların kelimenin anlamını anlamayı kolaylaştırmak için kullanılan bir aracıdır. TDK Sensedim, Türkçe sözcüklerin anlamlarını kolayca sorgulamak için kullanılabilecek bir aracıdır. Ayrıca, TDK Sensedim, kullanıcıların özel anahtar kelimeler aramalarını da desteklemektedir. TDK Sensedim, kullanıcıların Türkçe cümleleri anlamlı bir şekilde çözümlemesini sağlayan bir aracıdır. TDK Sensedim, ayrıca Türkçenin anlam çözümünü kolaylaştıran özel özellikleri de bulunmaktadır. Örneğin, TDK Sensedim, kullanıcıların çeşitli alanlardaki Türkçe sözcüklerin anlamlarını öğrenmesini sağlayan ve sözcüklerin anlamlarını kolayca sorgulayıp çözümleyebilen bir aracıdır. Ayrıca, TDK Sensedim, kullanıcıların çeşitli alanlardaki Türkçe sözcüklerin anlamları hakkında kendilerini daha iyi bilgilendirmelerini sağlamak için çeşitli seçenekleri sunmaktadır. TDK Sensedim, ayrıca Türkçenin anlam çözümünü hızlandırmak için çeşitli özellikleri de sunmaktadır. Örneğin, TDK Sensedim, kullanıcıların anlamlarını çabuk çözümlemelerini sağlayan ve sözcüklerin anlamlarının anlaşılmasını kolaylaştıran bir aracıdır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)