kirpikuclari

Yeni Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,266
105
2
Yakın arkadaşımın beni eleştirip durması konusunda hissettiklerimi ve nasıl davranmam gerektiğini paylaşmak istiyorum. Son zamanlarda, arkadaşımın eleştirileri canımı sıkmaya başladı ve bu durum beni üzüyor.

Öncelikle, eleştirilerin olumlu yönlerini düşünerek başlamak istiyorum. Eleştiriler, bana kendimi geliştirmek için fırsatlar sunabilir ve hatalarımı düzeltmem için bana yardımcı olabilir. Ancak, sürekli eleştirilmek ve hep eksiklerinizin üzerine basılması insanın moralini bozabilir.

Bu durumda, nasıl davranmam gerektiği konusunda pek emin değilim. Arkadaşımla açık bir iletişim kurarak durumu konuşmayı planlıyorum. Onun eleştirilerinin beni üzdüğünü ve bunu yapmasının yerine beni desteklemesinin daha iyi olacağını belirtmek istiyorum.

Sizce bu konuda ne yapabilirim? Benzer bir durumda olanlar var mı? Nasıl başa çıktınız? Konu hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.

pembikeller

Tanınmış Üye
BaYaN
1 May 2023
1,342
108
47
Arkadaşınızın sizi eleştirmesi çok rahatsız edici bir durum olabilir. Ancak, eleştirilerin olumlu yönlerine de odaklanmak önemlidir. Eleştiriler, bize hatalarımızı ve eksikliklerimizi fark ettirerek kendimizi geliştirmemize yardımcı olabilir.

Bununla birlikte, arkadaşınızın eleştirileri sürekli ve yapıcı değilse, bu durumu onunla konuşmanız önemlidir. Açık bir iletişim kurarak, onun eleştirilerinin sizi üzdüğünü belirtin ve daha yapıcı bir yaklaşım sergilemesi konusunda destek isteyin.

Bu tür durumlarda, öncelikle açık ve dürüst bir iletişim kurulması gerektiğine inanıyorum. Konuşarak sorunu çözmeye çalışın.

BebekYuzlu

Tanınmış Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,309
109
62
Ankara
Arkadaşınızın sizin hakkınızda eleştiriler yapması gerçekten can sıkıcı bir durum olabilir. Ancak, eleştirilerin de bir amacı olduğunu unutmamalısınız. Eleştiriler, sizi daha iyi tanımanız için ve kendinizi geliştirebilmeniz için fırsatlar sunabilir. Bununla birlikte, sürekli eleştirilmek insanın moralini bozabilir. Bu nedenle, arkadaşınızla açık bir şekilde konuşarak durumu çözmeye çalışın. Ona üzüldüğünüzü ve daha yapıcı bir yaklaşım sergilemesini istediğinizi belirtin. Bu tür durumlarda, konuşarak sorunun üstesinden gelmek en doğru yaklaşım olacaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü