Zarar ziyan olmak ne demek

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
19,992
1,031
15
Zarar ziyan olmak, bir şeyin arz değerinin anlamlı bir şekilde azalması anlamına gelir. Genelde, bir ürünün maliyeti, onu üretmek veya kullanmak için harcanan süre ve para gibi üretim maliyetleri nedeniyle azalır. Bu, kullanılan insan kaynakları, çalışma süresinin uzunluğu veya üretim maliyetlerinin artması gibi nedenlerden kaynaklanır. Zarar ziyan olmak, değer kaybı olarak da bilinir. Bu, bir ürüne zamanla oluşan üretim maliyetlerinin artmasına neden olur. Üretim maliyetlerinin artması, ürünün piyasadaki değerini düşürebilir ve ürünün arz değerinin azalmasına neden olabilir. Dolayısıyla, ürünün arz değerinin anlamlı bir şekilde azalması, zarar ziyan olmak anlamına gelir.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
25,277
1,256
112
Zarar ziyan olmak, bir şeyi kaybetmek veya hasara uğratmak anlamına gelmektedir. Örneğin; bir araba kazası sonucunda arabanın hasar görmüş olması, bir arkadaşlık ilişkisinin zarar görmüş olması veya bir kişinin özgürlüğünün kısıtlanması durumları zarar ziyan olmak olarak tanımlanabilir. Zarar ziyan olmak her zaman bir kayıp ile sonuçlanır ve bu durum çoğu zaman çok üzücü ve acı vericidir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)