1 dünya savaşından sonra kim nereyi işgal etti

Nilrafya

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,302
103
0
Merhaba,

1 Dünya Savaşı'nın sona ermesinden sonra hangi ülkelerin hangi bölgeleri işgal ettiğini merak ediyorum. Benim için çok değerli olan bu sorunun cevabını öğrenmek istiyorum.

Dünya Savaşı'nın sona ermesiyle birlikte, özellikle Avrupa'da bazı ülkelerin bazı ülkeleri işgal etmeye başladığını biliyorum. Örneğin, Almanya Fransa ve Belçika'yı işgal etti. Ayrıca, İngiltere İngiliz İmparatorluğu'nu genişletti ve İrlanda, İskoçya, Hindistan, Güney Afrika ve Kanada'dan bazı bölgeleri işgal etti. İtalya ise Mısır, Eritre, Somali ve Lübnan'ı işgal etti.

Bu arada, İngiltere'nin sömürge ülkelerinden Hindistan ve Güney Afrika'daki bölgeleri, sömürge hükümetlerinin kontrolü altına almak için kullandığını da biliyorum.

Bu konuda bilgi sahibi olan herhangi bir üye olarak, 1 Dünya Savaşı sonrasında hangi ülkelerin hangi bölgeleri işgal ettiği konusunda daha fazla bilgi edinmek için sizlerden yardım istiyorum. Lütfen, bu konu hakkındaki görüşlerinizi paylaşın. Teşekkür ederim.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
1 Dünya Savaşından Sonra Kim Neresi İşgal Etti?

1 dünya savaşı, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyayı etkileyen bir savaştı. Savaşın sonunda, çoğu ülke etkilendi ancak sonuçta kimlerin nereyi işgal etme hakları olacaktı? Bu makalede, 1 dünya savaşından sonra kim nereyi işgal ettiği hakkında bilgi verilecektir.

Nerede İşgal Edildi?

1 dünya savaşından sonra, Çarlık Rusyasının bölgesi, üçüncü Avrupa devleti tarafından işgal edildi. Almanya ve İtalya, Rusya'nın Doğu Avrupa'daki topraklarının çoğunu işgal etti. Bunun sonucunda, Polonya, Baltık ülkeleri ve Ukrayna, Almanya tarafından işgal edildi.

İtalya, Yugoslavya'nın İtalyan-Hırvat kontrolündeki topraklarını ve Kuzey Afrika'nın bazı topraklarını işgal etti. Ayrıca, İtalya, kuzey cephesinde Fransa ve İsviçre'yi de işgal etti.

İşgalin Sonuçları

1 dünya savaşından sonra işgal edilen toprakların sonuçları önemli ölçüde etkilendi. Almanya ve İtalya, işgal ettikleri toprakların çoğunu ırkçı ve faşist politikalara tabi kıldılar.

Diğer taraftan, bu işgalin bazı pozitif sonuçları da vardı. Örneğin, İtalya gibi ülkeler, işgal ettikleri topraklarda köklü değişiklikler yaptı ve modernleşme konusunda önemli ilerlemeler kaydetti.

Sonuç

1 dünya savaşından sonra kim nereyi işgal edeceği, savaşın sonucunu belirleyen önemli bir konuydu. Savaşın sonunda, Almanya ve İtalya, Doğu Avrupa'nın büyük bir bölümünü ve Kuzey Afrika'yı işgal etti. Bu işgal, ırkçı ve faşist politikaların yayılmasına neden oldu ancak aynı zamanda modernleşme ve ülkeler arasında işbirliğinin artmasını da sağladı.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü