Akşamki kelimesi nasıl yazılır TDK

kalpbahcesi

Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,346
111
17
Merhaba arkadaşlar,
Akşamki kelimesi nasıl yazılır TDK? sorusu ile ilgili yardım istiyorum. Türk Dil Kurumu'nun (TDK) sözlüğünde aradım ancak bu kelimeyi bulamadım. Bir sözcük olarak yazılışı nedir? Sözcüğün anlamı nedir? Bu kelimenin diğer türevleri nelerdir? Lütfen bu konuyla ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Kelimelerin yazılışı ve anlamları hakkında güvenilir kaynaklardan yardım almak istiyorum. TDK'nın sözlüğü güvenilir bir kaynak olarak kullanılabilir mi? Yine de diğer kaynaklardan da faydalanmak istiyorum. Özellikle akşamki kelimesinin ne anlama geldiği, kullanılış şekli ve diğer türevleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler almak istiyorum.

Bilgi ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Akşamki Kelimesi Nasıl Yazılır TDK Hakkında

Akşamki kelimesi, Türk Dil Kurumu tarafından kullanılan bir Türkçe sözcüktür. Ancak, dil kurumu tarafından kullanılan sözcüklerin yazımında kimi zaman farklılıklar olabilmektedir. Bu nedenle, akşamki kelimesinin doğru yazımının nasıl olması gerektiğini bilmek çok önemlidir. Bu makalede, akşamki kelimesinin TDK tarafından nasıl yazılması gerektiği açıklanmaktadır.

Akşamki Kelimesinin Anlamı

Akşamki kelimesi, Türk Dil Kurumu tarafından kullanılan bir sözcüktür. İsim olarak kullanılır ve “akşamın son saatleri” anlamına gelmektedir.

Akşamki Kelimesinin TDK Tarafından Doğru Yazımı

Türk Dil Kurumu tarafından akşamki kelimesinin doğru yazımı şu şekilde belirtilmiştir: “Akşamki”. Akşamki kelimesinin yazımında “ki” ile bitmektedir. Böylelikle, TDK tarafından akşamki kelimesinin doğru yazımı “Akşamki” şeklindedir.

Akşamki Kelimesinin Kısaltılmış Yazımı

Akşamki kelimesinin kısaltılmış yazımı şu şekildedir: “akşmki”. Kısaltılmış yazımda “ki” ile bitmektedir. Böylelikle, akşamki kelimesinin kısaltılmış yazımı “akşmki” şeklindedir.

Sonuç

Akşamki kelimesi, Türk Dil Kurumu tarafından kullanılan bir sözcüktür. TDK tarafından akşamki kelimesinin doğru yazımı “Akşamki” şeklindedir. Aynı zamanda, akşamki kelimesinin kısaltılmış yazımı “akşmki” şeklindedir.

Anahtar Kelimeler: Akşamki, TDK, Doğru Yazım, Kısaltılmış Yazım.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,935
1,031
15
Akşamki kelimesi Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanmış bir kelimedir. Bu kelime, özne ve özne tümleçleri ile birlikte kullanılarak, bir konu veya durum hakkında özneyle ilgili olarak açıklanan günün sonuna ilişkin zamanı anlatmak için kullanılır. Örnek olarak, 'Bugün akşamki konser için çok heyecanlıyım ' cümlesinde 'akşamki' günün sonuna ilişkin zamanı anlatır.

Bu kelime, 'akşam' kelimesinden türetilmiş bir sözcüktür ve 'ki' ekiyle bir tümleç olarak kullanılır. Bu kelime, 'akşamdan' ya da 'akşamla' yerine kullanılır ve konuşma dilinde sıklıkla kullanılır. Ancak, yazılı dil normlarına göre bu kelime yazılı dilde kabul edilmeyebilir. Örnek olarak, 'Bugün akşamdan konser için çok heyecanlıyım' cümlesinde 'akşamdan' yerine 'akşamki' kullanılmamalıdır.

Bu kelime, Türkçe dilinin zenginliğini göstermektedir. Ancak, bu kelimenin yazılı dil normlarına göre kullanılması için özen gösterilmelidir. Bu kelimenin özellikle konuşma dilinde kullanılması, Türkçenin zengin ve kapsamlı bir dil olduğunu göstermektedir.