Bovary sendromu ne demek

ayes

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,373
140
62
Merhaba arkadaşlar!

Bovary sendromu hakkında bildiğim kadarıyla pek çok şey bilmiyorum. Bu sendrom hakkında biraz daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Lütfen bana yardım edin.

Bovary sendromu, kendini dünyadaki olağanüstülükler konusunda çok özel hisseden veya gururlu olan kişilere verilen bir isimdir. Bu durumun özellikle Fransız edebiyatının kült kahramanlarından biri olan Emma Bovary'den alındığı düşünülür. Bovary sendromu, kişinin olağanüstülüklerin arayışında ısrarlı olması, hayatını çok daha farklı, sıradan olmayan bir şekilde yaşamak istemesi ve çoğu zaman ulaşamayacağı veya gerçekleştiremeyeceği çok büyük hedefleri koyması ile ilgilidir.

Kendimi Bovary sendromu ile ilgili olarak çok özel hissetmeye başladım. Hayatımda gururlu veya ısrarlı olmak istediğim olağanüstü hedefleri gerçekleştirmek istiyorum. Lütfen bana bu konuda yardım edin.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,637
1,247
112
Bovary Sendromu Ne Demek?

Bovary sendromu, Gustave Flaubert'in 1856'da yazdığı klasik romanı Madam Bovary'den alınan bir terimdir. Bovary sendromu, kişinin gerçek hayatta ulaşamayacağını düşündüğü bir fantezi dünyasındaki kendi hayalini kurma arzusunu ifade eder. Bovary sendromu, kendi gerçek yaşamından sıkılan, yaşamındaki olayların aksine gerçek hayata uymayan, fanteziler kurmaya çalışan kişileri ifade eder.

Bovary Sendromu Nasıl Tanımlanır?

Bovary sendromu, hayatının gerçekliğinden sıkılan, hayal kurmaya çalışan ve hayallerinden uzakta kalan kişileri tanımlar. Bu sendrom, gerçek yaşama uymayan ve hayallerinin peşinde koşmak isteyen kişilerde görülür. Bovary sendromu, fantezi dünyasıyla hayatı arasında sürekli bir çatışmanın olmasının sonucudur. Kişi, hayatının gerçekliğiyle karşılaştığında, hayal kurmaya başlar ve hayalindeki yaşamla karşılaşamayan bir ortamda kendini bulur.

Bovary Sendromu Nelere Sebep Olur?

Bovary sendromu, kişinin hayatındaki gerçeklikten sıkılmasından kaynaklanan bir durumdur. Kişi, gerçek yaşamıyla karşılaşınca, hayalindeki yaşamla karşılaşamayacağını fark etmeye başladığında, hayal kurmaya başlar. Birçok insan, yaşadığı hayatın sıradanlık veya sıkıcılık olarak algılanmasıyla birlikte, hayal kurmaya başlar. Bu durum, kişilerin gerçek hayatındaki olayların çok sıkıcı olduğunu ve hayallerinin gerçek yaşamının dışında olduğunu düşünmesine yol açar.

Bovary Sendromu Tedavi Edilebilir mi?

Bovary sendromu tedavi edilebilir. Tedavinin temel amacı, kişinin hayatındaki gerçeklikle başa çıkmasını sağlamaktır. Kişinin, hayallerinin gerçek hayattaki yaşamından çok uzak olduğunu kabullenmesine yardımcı olunmalıdır. Kişiye, hayal kurmaya devam etmesine izin verilmelidir, ancak bunu gerçek hayata uygun bir şekilde yapması sağlanmalıdır. Böylece kişi, hayal kurmayı gerçek yaşamına bağlayarak, yaşamının gerçekliğiyle başa çıkabilecektir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)