Çilek konsantresi nasıl yapılır

Bazooka

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,450
144
62
Merhaba! Çilek konsantresi nasıl yapılır? sorusuyla ilgili olarak bilgi almak istiyorum. Evimde çilek konsantresi yapmak istiyorum fakat ne kadar süreceği ve ihtiyacım olan malzemelerin ne olduğu hakkında hiçbir fikrim yok. Bu konuda kimse bana yardım edebilir mi lütfen? Eğer çilek konsantresi yapma sürecini öğrenmek için biriniz yardım edebilirse çok sevinirim.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Çilek Konsantresi Nasıl Yapılır?

Çilek konsantresi, çileklerin suyu çıkarılıp kalıntılarının kızartılmasıyla elde edilen koyu renkli, şerbetimsi şurup biçiminde bir meyve sosu olarak bilinir. Çilek konsantresi, yemeklerin, salataların ve diğer tatlıların lezzetini arttırmak için kullanılan bir sos olarak kullanılır. Çilek konsantresi evde kolay bir şekilde yapılabilir.

Çilek Konsantresi Yapmak İçin Gereken Malzemeler

• 2,5 kg çilek
• 2 kg toz şeker
• 1,5 su bardağı su
• 1 limon suyu

Çilek Konsantresi Yapmak İçin Gereken Adımlar

1. Çilekleri temizleyin ve küp şeklinde doğrayın.

2. Kaba 1,5 su bardağı su, 2 kg toz şeker ve 1 limon suyu ekleyin.

3. Kısık ateşte karışımı 10-15 dakika kadar kaynatın.

4. Karışımın sıcak olduğundan emin olun, ancak çok köpüklenmemesine dikkat edin.

5. Kızartılmış çilekleri karışıma ekleyin ve karıştırın.

6. Karışımın kıvamını alacağına emin olun.

7. Karışımı iki-üç kere filtreleyin.

8. Son olarak, çilek konsantresi koyu kıvamına gelene kadar kısık ateşte kaynatın.

9. Sıcak olarak kavanozlara koyun ve kapakları sıkıca kapatın.

Çilek Konsantresi Kullanımı

Çilek konsantresi, açık havada birkaç gün kadar saklanabilir. Çilek konsantresi, salatalarda, pancake ve dondurma üzerine sürülen bir sos olarak kullanılabilir. Aynı zamanda, kurabiyeler, tartlar ve cheesecake'lerin üzerine sürülebilir. Çilek konsantresi, aynı zamanda, soda ve diğer tatlı içeceklerin üzerine de sürülebilir.