Ciro ne demektir hukuk

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
18,398
641
5
Ciro, bir ürünün satışından elde edilen gelir anlamına gelir. Genellikle, bir tüketiciye satılan bir ürünün ödenen fiyatı yalnızca ciro olarak tanımlanır. Bir üretici veya tüccar için, ciro, satışlarının net gelirini belirlemek için önemli bir ölçüttür. Ciro, bir ürünün satışından elde edilen ilk fiyat veya satış ücreti, üretici veya tüccar tarafından ödenen vergiler ve faturaların ödenmesi ve diğer giderlerden sonra elde edilen fiyatı temsil eder. Bir şirketin cirosu, ürün veya hizmetlerin satışından elde edilen toplam gelirin bir ölçüsüdür. Bir şirketin cirosu, karlılığını ölçmek için, giderlerin çıkarılmasından sonra elde edilecek gelirin ölçüsüdür.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
24,813
1,256
112
Ciro, belirli bir süre içerisinde bir mal veya hizmetin satışından elde edilen gelirin toplamıdır. Ciro, çalışanları ödüllendirmek için kullanılan bir terimdir ve çoğu firma veya işletme ciroyu ücretlerinin bir parçası olarak kabul eder. Ciro, üretim ve satış faaliyetlerinin oluşturduğu gelirlerin toplamıdır ve çoğu zaman, üretim ve satış faaliyetlerinin herhangi birinden elde edilen gelirler, diğerlerinin elde edilen gelirlerden daha fazla olabilir. İşletmelerin ciroyu ücretlerinin bir parçası olarak hesaplamaları, çalışanların işlerinin daha verimli ve etkili olmasını sağlamak için uygun bir yöntemdir.

Ciro, üretim ve satış faaliyetlerinin toplamından elde edilen kârın genel olarak ifade edildiği bir terimdir. Ciro ölçümü, üretim ve satış faaliyetlerinin toplamından elde edilen gelirin miktarını ölçmek için kullanılır. Ciro, çalışanların verimliliğini ölçmek, üretim ve satış faaliyetlerinin performansını değerlendirmek ve işletme stratejilerini oluşturmak için kullanılır. Ciro ölçümü, üretim ve satış faaliyetlerinin toplamından elde edilen gelirin miktarını tespit etmek ve uygun önlemlerin alınmasına yardımcı olmak için kullanılır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)