Da Vinci robotu ne kadar

kizingucu

Yeni Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,323
100
0
Merhaba,

Da Vinci robotu ne kadar? Sorusunun cevabını arıyorum. Yaklaşık birkaç yıldır bu robotların kullanımını takip ediyorum ve ne kadar olduğunu öğrenmek istiyorum. Da Vinci robotu ne kadar? Konusunda yardım almak istiyorum.

Birçok hastane, cerrahiyi robotla gerçekleştirmek için Da Vinci robotu kullanıyor. Robot, doktorların keskin gözlem yeteneğini ve tecrübelerini kullanarak operasyonları daha etkin ve öngörülebilir hale getiriyor. Ancak bu robotun ne kadar olduğu konusunda yeterli bilgiye sahip değilim.

Da Vinci robotu ne kadar? Bu sorunun cevabını öğrenebilmek için çok sayıda farklı kaynaktan bilgi topladım ama bir türlü ne kadar olduğu hakkında bir sonuca ulaşamadım. Bu yüzden bu konuda yardım almak istiyorum.

Da Vinci robotu ne kadar? Sorusunun cevabını öğrenmek için bu forumu aradım. Bu konuda bilgili olan herkesten yardım bekliyorum.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Da Vinci Robotu Nedir?

Da Vinci robotu Intuitive Surgical tarafından geliştirilmiş ve piyasaya sürülmüş olan bir cerrahi robot sistemidir. Robotik cerrahi teknolojisi, cerrahların doğru konumda, doğru pozisyonda ve doğru kesi yapmalarını sağlayarak, cerrahi işlemlerin daha kısa sürede ve daha az kan kaybı ile gerçekleştirilmesine yardımcı olur. Da Vinci robotu cerrahların gözlemlerini ve kontrollerini arttırarak, daha kesin ve doğru sonuçlar vermesini sağlar.

Da Vinci Robotunun Özellikleri Nelerdir?

Da Vinci robotu, birçok özellikle gelir. Bunlar arasında; üç eksenli kontrol, kameralar ve monitorler, hareketli kol ve parmaklar, dört kol, kol ve parmaklar arasındaki hareketleri görüntüleyen bir kamera sistemi, çok yönlü hareket kabiliyeti, mükemmel manüple edilebilirlik, kol ve parmaklar arasındaki hareketleri değiştirebilme yeteneği, kontrolünün cerrah tarafından yapılması ve daha fazlasıdır.

Da Vinci Robotunun Kullanım Alanları Nelerdir?

Da Vinci robotu, cerrahi alanlarının yanı sıra birçok alanda kullanılmaktadır. Bunlar arasında; kalp, akciğer, meme ve göğüs cerrahisi, üroloji, jinekoloji, bariatrik cerrahi, görüntüleme, robotik biyolojik mühendislik ve daha fazlasıdır.

Da Vinci Robotunun Fiyatı Ne Kadar?

Da Vinci robotu, üreticisi Intuitive Surgical tarafından satılmaktadır ve yaklaşık 3 milyon dolara mal olmaktadır. Ayrıca, robotun kurulumu, yedek parça ve yönetim için ek maliyetler de vardır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)