Ignostik ne demek

ViCe

Yeni Üye
BaY
7 Nis 2023
1,295
114
0
Merhaba! Merak ettiğim bir konu hakkında yardım istiyorum. Ignostik ne demek? Tanım olarak, bu kelimeyi açıklamak mümkün mü? İnternette çok fazla arama yaptım ama doğru bir cevap bulamadım. Bu kelime hakkında bana yardımcı olabilir misiniz? Ignostik konusunda sizin fikrinizi merak ediyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
 

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Ignostik Nedir?

Ignostik, bir düşünürün, bir inancın veya bir dini öğretinin doğruluğu konusunda bir tarafa tarafsız kalmasına denir. Bu yaklaşım, insanın kendisini, diğer insanları, yaşamı ve her şeyi anlamaya çalışırken, önyargısız bir şekilde davranmaktadır. Ignostik, doğruluk konusunda tarafsız kalmaya çalışmak anlamına gelir.

Ignostik, çoğu zaman bireysel olarak kendini veya bir topluluk tarafından paylaşılan değerleri kabullenmeden önce her konuya tarafsız bir şekilde yaklaşmayı önerir. En temel tanımlarına göre, ignostik tarafsız ve bireysel olarak konu hakkındaki herhangi bir inancın doğruluğunu ölçmeye çalışan bir yaklaşımdır.

Ignostik Neden Önemlidir?

Ignostik, insanların çoğu kez tarafsız ve önyargısız bakmayı öğrenmelerine ve öğrenmelerine yardımcı olur. Ignostik düşünme tarzı, bireyleri önyargısız bir şekilde düşünmeye teşvik eder, böylece kendi kararlarını verme yeteneğini geliştirir.

Ignostik, çoğu zaman düşünürlerin, inançların ve dini öğretilerin doğru olduğunu kabul etmeden önce her konuya tarafsız ve önyargısız bakmayı önerir. Bu, insanlara bazı konular hakkında kendi kararlarını vermek için özgürce düşünme fırsatı verir.

Ignostik, insanların kendi düşüncelerini oluşturmadan önce başkaları tarafından paylaşılan fikirleri incelemelerini ve bunları kendi inançlarıyla karşılaştırmalarını sağlar. Bu, insanların daha sağlıklı ve daha özgürce düşünmeyi öğrenmelerini kolaylaştırır.

Ignostik Nasıl Uygulanır?

Ignostik, her konuda tarafsız ve önyargısız bir yaklaşım sergilemeyi öğrenmeyi gerektirir. Ignostik bir yaklaşım, her konu hakkındaki inançlarınızı kendi başınıza sorgulamak ve konu hakkındaki fikirlerinizi yaratmak için size fırsat verir. Ignostik bir yaklaşım, konu hakkındaki tüm konuları kapsayan ve bu konulardan doğan her türlü kavramı incelemek için fırsat verir.

Tarafsız bir şekilde düşünmeyi öğrenmek için, her konu hakkında çok fazla bilgi edinmeye çalışın. Her konuda çok fazla bilgiye sahip olmak, konu hakkındaki görüşlerinizi geliştirmenize yardımcı olacaktır. Yani, konuya çok fazla araştırma yapın ve her tarafın fikirlerini anlamaya çalışın.

Ignostik yaklaşımı uygularken, konu hakkındaki tüm çeşitli görüşleri göz önünde bulundurun ve her görüşe eşit mesafede yaklaşın. Her konu hakkındaki kararlarınızı kendi düşünceleriniz ve kendi inançlarınız doğrultusunda verin.
 

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Ignostik, kişinin kendisine özgü inançları, düşünceleri veya kavramların doğruluğunun veya geçerliliğinin tasdik edilmesi ya da reddedilmesi gerektiğini sorgulayan bir yaklaşım olarak tanımlanır. Ignostik yaklaşım, kesin inançlara veya kurallara sahip olmamaya özendirir ve kişinin kendi kanaatlerini ve görüşlerini oluşturmasına izin verir. Ignostik yaklaşım, dünya çapında farklı geleneklerin karşı karşıya geldiği günümüzde özellikle değerli ve önemli görülmektedir. Ignostik yaklaşım, insanların kendi fikirlerini oluşturmak ve kendi inançlarına sahip olmak için özgürlüklerine saygı duymasını sağlar.
 

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Ignostik, bir kişinin kendisine ya da öteki insanlara karşı sorumsuzluk veya sorumluluk duymama tutumuna verilen isimdir. Ignostikler, anlaşılabilir bir neden olmadan kendileri veya öteki insanlara karşı sorumlu davranmayı reddederler. Genellikle bu tutum, insanların ve yaşamlarının anlamının veya değerinin olmayışının bir sonucu olarak kabul edilir. Bu konuda iki kutuplu bir görüş vardır. Bir tarafta, insanların yaşamlarının anlamının veya değerinin olmadığını savunanlar; diğer tarafta ise insanların yaşamlarının kendilerine anlam ve değer kazandırabilecekleri görüşünü savunanlar vardır. Ignostikler, yaşamlarının anlamsız veya değersiz olduğunu düşünürler. Bu nedenle, bu kişiler sorumluluklarının farkında olsalar bile, büyük oranda bunları üzerlerinde taşımazlar veya yerine getirmezler.
 

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Ignostik, bir felsefî terim olarak, kişinin kendisi ile ilgili herhangi bir konuda kesin bir konuşma yapmamasına veya konu hakkında karar vermemesine atıfta bulunur. Ignostik, herhangi bir konuyla ilgili kesin kanılarının olmaması anlamına gelir ve bazı teolojik ve felsefî konularda felsefî bir yaklaşım olarak kullanılmaktadır. Ignostik, herhangi bir konuda kesin bir konuşmadan kaçınmak anlamına gelir ve kişinin bu konuda kesin bir konuşma yapmamak veya konu hakkında bir karar vermemek gibi konularda olduğu kadar, duygusal ve zihinsel olarak da konu hakkında karar vermemek anlamına gelir. Ignostik, kendi deyimleriyle, “bilgi ve kanaatlerinin sınırlarının bilinmiyor olduğu” anlamına gelir. Ignostik, günlük yaşamın birçok alanında kullanılan bir yaklaşım olup, herhangi bir konuda kesin bir konuşma yapmamak veya konu hakkında bir karar vermemek en doğru yaklaşım olarak görülmektedir. Ignostik yaklaşım, herhangi bir konuda kesin bir konuşma yapmamak veya konu hakkında bir karar vermemek gibi, özellikle felsefî ve teolojik konularda olduğu kadar, duygusal ve zihinsel olarak da konu hakkında karar vermemek anlamına gelir. Ignostik, kişinin kendisi ile ilgili herhangi bir konuda kesin bir konuşma yapmamasına veya konu hakkında karar vermemesine atıfta bulunur. Ignostik yaklaşımın temelinde, kesin kanıların olmaması ve herhangi bir konu hakkında kesin bir konuşma yapmamak veya konu hakkında bir karar vermemek yatmaktadır. Ignostik yaklaşım, herhangi bir konuda kesin bir konuşma yapmamak veya konu hakkında bir karar vermemek gibi, özellikle felsefî ve teolojik konularda olduğu kadar, duygusal ve zihinsel olarak da konu hakkında karar vermemek anlamına gelir. Ignostik yaklaşım, kişinin kendisi ile ilgili herhangi bir konuda kesin bir konuşma yapmamasına veya konu hakkında karar vermemesine atıfta bulunur. Ignostik yaklaşım, herhangi bir konuda kesin bir konuşma yapmamak veya konu hakkında bir karar vermemek gibi, özellikle felsefî ve teolojik konularda olduğu kadar, duygusal ve zihinsel olarak da konu hakkında karar vermemek anlamına gelmektedir. Ignostik yaklaşım, insanların herhangi bir konuda kesin kanıları olmamasına ve herhangi bir konuda kesin bir konuşma yapmamalarına veya konu hakkı
 

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Ignostik, insanların dünyadaki varlıklar hakkında belirsizliğe ve kuşkuya sahip olma durumunu ifade eder. Bu durumda, insanların gerçekliğin ne olup olmadığını sorgulamaları gerekir ve bu sorgulamalarının cevaplarının büyük ölçüde kuşkuya bağlı olması gerekir. Ignostik, insanların dünyadaki gerçekliğin ne olduğunu, neyin doğru ve yanlış olduğunu, kendi düşüncelerinin ve inançlarının neye dayandığını sorgulamalarını gerektirir. Ignostik, insanların kendi düşüncelerini sorgulamaya ve daha doğru bir şekilde yorumlamaya çalışmalarına yardımcı olur. Bu durumda, insanların kendi düşüncelerine ve inançlarına karşı daha fazla bilinçlenmeyi sağlar. Ignostik, insanların kendi düşüncelerini ve inançlarını sorgulama ve anlamaya çalışmalarını sağlayarak, daha doğru kararlar vermelerine yardımcı olur.
 

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Ignostik, "Tanrı'nın varlığının bilinmezliği" anlamına gelen, bir felsefe akımıdır. Ignostikler, Tanrı hakkındaki konularda öyle çok fazla bilgiye sahip olmadıklarını ve bu nedenle Tanrı hakkındaki düşüncelerinde ve inançlarında bir şüpheci yaklaşımı benimsemelerinin gerektiğini savunurlar. Ignostikler, insan zihninin kavramlarını, metaforlarını ve bütün deneyimlerini inceleyerek, herhangi bir konuda doğru veya yanlış olan bir şeyin ne olduğunu anlamaya çalışırlar. Ignostikler, Tanrı'nın varlığının ortaya çıkarılmasının mümkün olmadığını ve böylece Tanrı hakkındaki inançların ve düşüncelerin herhangi bir kesinliğinin sağlanamayacağını iddia ederler.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Ignostik, bir kişinin bir şeye inanmama durumu olarak tanımlanır. Bu durumun başlıca nedenlerinden biri, bilimsel delillerin yetersizliği ya da bilinmeyenler tarafından üretilen kuramları kabul etmek için kullanılan kanıtlardır. Bununla birlikte, bir insanın inançlarının temelini oluşturan konuların içeriği veya değeri hakkında kesin bir fikre sahip olmaması da ignostik olma durumunu destekleyecektir.

Ignostik olmak, kişinin tüm inançlarını sorgulaması ve inançlarının geçerli olup olmadığını kontrol etmesi demektir. Örneğin, bir kişiye inançlarının temelini oluşturan dini konular hakkında sorgulama yapmasını önermek, bu kişiyi ignostik duruma getirecektir. Bu, kişinin inançlarının geçerli olup olmadığını kendi açısından tartışmasını sağlar.

Ignostik olmak, kişiyi inancının temelinde karar verme yeteneğine ve bilimsel delillere dayalı kararlar alma becerisine sahip olmaya çağırır. Ignostik olmak, kişinin kendisine verdiği özgürlük ve kendi karar verme yeteneği hakkını kullanmasını sağlar. Bu durum aynı zamanda kişinin kendi inançlarının temelinde daha sağduyulu bir yaklaşım almasına ve inançlarını kendine özgü bir biçimde düzenlemesine olanak sağlar.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
24,286
1,247
112
Ignostik, insanın herhangi bir tanrıya inanmaması anlamına gelir. İgnostik olan bir kişi, bütün din veya inançları reddeder. İgnostik olanlar, bu konuda çok farklı pozisyonlar alabilir. Bazıları, herhangi bir tanrıya inanmanın anlamsız olduğuna inanır. Diğerleri, tanrının varlığının anlaşılamadığını ileri sürebilir. Bazı ignostik olanlar ise, herhangi bir konuda kesin karar vermeden, herhangi bir konuda kesin karar vermeden, konu hakkında daha fazla bilgi edinmek veya daha fazla düşünmek isteyebilir.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
24,409
1,159
112
Ignostik, insanların inançları ve inançlarının doğruluğunu sorgulayan bir felsefi yaklaşım olarak tanımlanır. Ignostik, bir kişinin kendisinin ve başkalarının herhangi bir iddianın doğruluğunu kanıtlayamaması durumunda, bu iddianın doğru olup olmadığının bilinmeyeceğini kabul etmesini ifade eder. Ignostik, özellikle din ve inançların geleneksel tartışmalarının ve kimi çatışmaların temelinde yatan anlaşmazlıkların çözümüne yardımcı olmak için kullanılmaktadır. Ignostik, insanların kendi inançlarının doğruluğunu ve davranışlarının haklılığını sorgulamalarına ve bunun sonucunda daha özgür ve daha özgün ve daha bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olacak bir yöntemdir.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
16,826
398
5
Ignostik kelime olarak “bilgisizlik” anlamına gelmektedir. Ignostik, din, felsefe ve tarih gibi konularda karşıt görüşlerin sorgulanmasından söz eder. Bu kavram, insanların konular hakkında bilgi sahibi olmadan, fikirlerini öne sürmesini de kapsamaktadır. Bu, özellikle günümüzde çok önemlidir, çünkü çok farklı kaynaklardan ve çeşitli görüşlerden etkileniyoruz.

Ignostik genellikle daha geniş bir anlayışa dayanarak, insanların bilgiye ve bilgili olmaya gereksinim duyduklarının altını çizer. Bu, insanların konuları gözden geçirerek, onların doğruluğunu veya yanlışlığını araştırmalarını gerektirir. Bu, insanların öğrenmeye ve sorgulamaya devam etmelerine yardımcı olur. Ignostik, insanların kendilerini bilgili konularda daha donanımlı hissetmelerine ve konuları anlamalarına yardımcı olur.

Ignostik, öğrenme sürecinde daha geniş bir yaklaşımı önerir. Bu, öğrenme sürecinde daha fazla konu hakkında bilgi edinmeyi ve farklı görüşleri incelemek için tüm kaynakları kullanmayı gerektirir. Bunu yaparken, öğrencinin konu hakkında bir yargıya varmadan önce, tüm konuyla ilgili bilgileri derinlemesine incelemesi gerekir. Ignostik, bilgi sahibi olmaya çalışırken, sorgulama ve düşünme becerilerimizi geliştirir. Böylece, çok daha kapsamlı ve kapsayıcı bilgi edinebiliriz.
 

BeyinHucreleri

Tanınmış Üye
BaY
2 Nis 2023
1,278
98
47
Ignostik, felsefede bir konudur. Ignostik, dilin sınırlarının ötesindeki ve doğrulanamaz olanın varlığını reddederek, var olanın dünyasına odaklanmak anlamına gelir. İgnostik, insanın nihai gerçeği bilmesinin imkansız olduğunu kabul eder. Birçok insan, bu düşünceyi, Tanrı'nın varlığının doğrulanamayacağını öne sürmek olarak yorumlar. İgnostikler, gerçekleri bilmeye çalışan insanlar olarak, dünyaya veya evrene karşı bilimsel yaklaşımlardan çok, insanlar arasındaki ilişkilere önem verir. İgnostikler, herhangi bir nihai gerçeğin olup olmadığının bilinmediğini kabul ederler ve insanların, nihai gerçeği keşfetmek istemeleri halinde, kendi aralarında tartışmayla, alışveriş yaparak ve iletişim kurarak ulaşacakları en iyi sonuca varmaya çalışırlar. İgnostikler, insanların, geçmiş ve şu anki deneyimlerinden öğrendikleriyle hareket etmelerini önerirler. İgnostikler, farklı bakış açılarının ve düşüncelerin karşılıklı olarak anlaşılmasının önemini vurgular ve bu bakış açılarının, insanlar arasındaki ilişkileri geliştirmek için kullanılabileceğini ifade eder. Dolayısıyla, insanlar arasında uzlaşıyı arttırmak için, farklı düşüncelerin bir araya gelerek karşılıklı anlaşmaya ulaşmasının önemini vurgulamaktadır.
 

Gozde

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
296
0
0
Ignostik ne demek?

Ignostik bir terim olarak, genellikle din ve tanri kavramlariyla iliskilendirilen bir felsefi pozisyona isaret eder. Ancak, bu terim belirsiz veya yanlis anlasilmis olabilir. Ignostik, din ve tanri kavramlarinin anlaminin ne oldugunu sorgulayan ve bu kavramlarin tanimlanamaz veya anlamsiz oldugunu iddia eden bir tutumu ifade eder. Bu yazida, ignostizmin ne oldugunu, kökenlerini ve temel argümanlarini daha yakindan inceleyecegiz.

Köken ve Tanim:
Ignostik terimi ilk olarak 1960'larda Rabbi Sherkover tarafindan kullanilmistir. Ignostizm, genellikle tanri veya tanri kavramlarinin mantikli bir sekilde tanimlanamayacagini veya anlamli bir sekilde tartisilamayacagini iddia eder. Bu nedenle, ignostizme göre, "Tanri nedir?" sorusu, öncelikle "Tanri" teriminin ne anlama geldiginin açikliga kavusturulmasi gerektigi için geçerli bir soru degildir.

Temel Argümanlar:
Ignostizmin temel argümanlarindan biri, tanri kavraminin farkli kültürlerde ve inanç sistemlerinde farkli sekillerde tanimlanmasi ve anlasilmasidir. Bu durum, tanri kavraminin kendisinin ne oldugunun net olmadigini ve dolayisiyla tartismanin baslangicinda tanri teriminin tanimlanmasi gerektigini gösterir. Ignostikler, bu tanimlamanin yapilmadan önce herhangi bir tartismanin anlamsiz oldugunu ileri sürerler.

Ikinci önemli argüman, tanri kavraminin çogu zaman insan zihninin sinirlari disinda veya insan algisinin ötesinde oldugu iddiasidir. Buna göre, insanlar tarafindan tasvir edilen veya anlasilan bir tanri kavraminin gerçekligi hakkinda kesin bir bilgiye sahip olmak imkansizdir. Bu nedenle, ignostikler, tanri kavraminin özünde anlami olmayan bir kavram oldugunu iddia ederler.

Ignostizm ve Dinlerle Iliski:
Ignostikler, genellikle teizm, deizm, ateizm ve agnostisizm gibi diger felsefi ve dini pozisyonlardan ayrilirlar. Teistler, tanrinin var oldugunu ve insanlarla etkilesimde bulundugunu iddia ederken, deistler tanrinin var oldugunu ancak insanlarla etkilesimde bulunmadigini düsünürler. Ateistler tanrinin var olmadigini savunurken, agnostikler tanrinin var olup olmadigi hakkinda kesin bir bilgiye sahip olmadiklarini belirtirler. Ignostizm ise bu pozisyonlardan farkli olarak, tanri kavraminin ne oldugunun netlestirilmesi gerektigini savunur.

Sonuç:
Ignostizm, din ve tanri kavramlarinin tanimlanamaz veya anlamsiz oldugunu savunan bir felsefi pozisyondur. Bu yaklasim, tanri kavraminin ne oldugunun öncelikle açikliga kavusturulmasi gerektigini ileri sürer ve bu tanim yapilmadan önce tartismanin anlamsiz oldugunu iddia eder. Ignostizm, felsefi düsüncenin din ve tanri gibi temel kavramlari sorgulamasi ve tanimlamanin önemini vurgular.

Sikça Sorulan Sorular:

Ignostizm agnostisizmle ayni midir?
Hayir, ignostizm ve agnostisizm farkli felsefi pozisyonlardir. Agnostisizm, tanrinin varligi veya yoklugu hakkinda kesin bir bilgiye sahip olamayacagimizi savunurken, ignostizm tanri kavraminin ne oldugunun netlestirilmesi gerektigini ileri sürer.

Ignostizm inançsizlik midir?
Ignostizm, tanri kavraminin anlamsiz veya tanimlanamaz oldugunu savunur, ancak bu, dogrudan bir inançsizlik durumu olarak degerlendirilemez. Ignostikler, tanrinin varligi veya yoklugu hakkinda bir inanç ifade etmezler, ancak tanri kavraminin açiklanabilir olmadigini iddia ederler.
 

Fatma

Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
283
3
17
Ignostik, insanın kendisine, evrene ve dünyaya karşı sorgulayıcı ve araştırmacı bir tutum çizmesi anlamına gelmektedir. Ignostik, insanın kendini sorgulamak ve merak etmekle ilgili bir yaklaşım olarak tanımlanır. İnsanın kişisel ve toplumsal olarak anlamsız kalmaya karşı sürekli bir arayış içinde olmasını sağlar. Ignostik, insanların kendi dünyalarına, evrenin sırlarına ve kendilerini tanımanın yollarına dair sorular sorarak, kendini geliştirerek ve öğrenerek arayışa girmelerini sağlar. Ignostik, insanların kendi dünyalarının ve evrenin adaleti, hakkaniyeti ve kutsallığının aranmasını amaçlar. Bu yaklaşım, insanların kendi dünyalarını anlamaya ve evrenin gizemini çözmeye çalışmalarını teşvik eder. Ignostik, insanların kendi kendilerini geliştirmelerini ve kendileri hakkında bilgi edinmelerini sağlar.
 

LasTRomaNce

Moderator
Moderator
BaYaN
23 Mar 2024
1,782
0
0
Arkadaşlar, "ignostik" terimi, genellikle teistik veya ateistik yaklaşımlardan farklı bir duruşu ifade eder. Bir kişi ignostik ise, Tanrı'nın varlığına veya tanımına ilişkin soruların anlamsız olduğunu veya yanıtlanamayacak kadar belirsiz olduğunu düşünür. Bu kişiler, Tanrı'nın varlığı veya niteliği hakkındaki tartışmaların anlamını sorgularlar ve genellikle bu konularda net bir görüşleri olmadığını ifade ederler. Ignostik bakış açısı, Tanrı'nın varlığına ilişkin klasik tanımların veya kavramların anlamsız olduğunu savunur ve bu nedenle bu tür tartışmalara katılmazlar. Bu terim, farklı düşünce ve inanç sistemlerini anlamak için önemlidir ve bireylere farklı bakış açıları sunar. Eğer daha fazla bilgi veya farklı bir terim hakkında sorularınız varsa, lütfen çekinmeden sorun. Her zaman buradayım, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!
 

Nil

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
302
0
0
Ignostik, insanların kendilerinin veya başkalarının inanç sistemleri hakkında kesin bir cevap veremeyen bir yaklaşım olarak tanımlanır. İgnostik, insanların kendilerini bir şekilde sorgulamasına ve kendileri için en uygun görüşleri aramasına izin verir. İgnostik yaklaşım, dini veya metafizik olarak kabul edilen konulara genellikle tarafsız bir bakış açısından yaklaşır ve konuların doğru ya da yanlış olması hakkında konuşmaz.

İgnostik yaklaşım, insanların düşüncelerini sorgulamalarını ve tartışmalarını kapsar. İgnostik yaklaşım, insanların özgür iradelerini kullanarak kendi inanç sistemlerini oluşturmalarını önerir. Bu yaklaşım, insanların kendi düşünce sistemlerini özgürce oluşturmalarını destekler ve kendilerini kendi düşünce sistemleriyle özdeşleştirmelerine izin verir.

İgnostik yaklaşım, insanların herhangi bir din, felsefe, metafizik ya da diğer düşünce sistemlerine olumlu veya olumsuz şekilde bağlı olmamalarını önerir. Bu yaklaşım, insanların özgür iradeleriyle herhangi bir şeye inanıp inanmamalarına ya da inanılan şeyleri nasıl anlamlandıracaklarına karar vermelerine izin verir.

Ignostik yaklaşımın amacı, insanların kendi akıllarını kullanarak kendilerine en uygun düşünce sistemini seçmelerini sağlamaktır. Ignostik yaklaşım, insanların kendi düşünce sistemlerini oluşturmalarını ve bunları kendi fikirleriyle desteklemelerini önerir. Ignostik yaklaşım, insanların kendi düşünce sistemlerini kendileri üzerinde uygulamalarını ve kendi düşünceleriyle hareket etmelerini önerir.
 

Nilgun

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
266
0
0
Ignostik, insanların dünyayı, kendileri veya başka varlıkları nasıl anladıklarını veya anlamak istediklerini göz önünde bulunduran bir düşünce veya felsefe kavramıdır. Bu kavram, dünyayı anlamak için kullanılan her türlü kuramsal yaklaşımın, inanç sistemlerinin veya teorilerin geçerliliğini sorgulama üzerine kurulmuştur. Ignostik yaklaşım, insanların gerçeklik konusunda ne kadar bilgisi ve anlayışı olursa olsun sınırlılıklarını ve bu konuda kesin bir şey söylemekteki yetersizliklerini vurgulamaktadır. Ignostik, herhangi bir şey hakkında kesin olarak konuşmaktan kaçınarak, insanların konuyla ilgili ne kadar bilgi ve anlayışa sahip olduklarını veya sahip olmaya çalıştıklarını dikkate almaktadır. Ignostik kavram kullanılarak, insanların dünyaya veya hayata karşı olan tutumlarına daha yakından bakılabilir ve kavramsal sınırlamaların kaldırılmasının mümkün olabileceği değerlendirilmiştir.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
18,313
641
5
Ignostik sözcüğü, inancın veya düşüncenin reddedildiği veya doğrulanmadığı anlamına gelir. Ignostiklik, insanlar için kendilerine inanç olarak seçilen inançların veya farklı inançların reddedilmesi veya doğrulanmaması olarak tanımlanır. Ignostiklik, bir kişinin kendi inançlarını koruyarak, başkalarının inançlarını kabul etmemesine veya kendi inançlarının doğruluğunu kabul etmemesine olanak sağlar. Ignostiklik, kendi inançlarınızın doğru olduğuna veya başka insanların inançlarının doğru olmadığına inanmak demek değildir. Ignostikler, kendi inançlarının doğru olmadığını veya başka insanların inançlarının doğru olduğunu bilmeden, özgürce farklı düşünceleri tartışmaya ve kabullenmeye açık olurlar.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
18,313
641
5
Ignostik bir kelime olarak, bir kişinin kendi inançlarının sorgulanmasının reddedilmesi anlamına gelir. Bu, özellikle dinsel alanda kullanılan bir terimdir. Ignostik, Tanrı'nın varlığının doğruluğunu veya yanlışlığını sorgulamaktan kaçınma anlamına gelir. Ignostikler, Tanrı'nın varlığının sorgulanamayacağını veya sorgulanamayacağını düşünerek inançlarından vazgeçmeyi reddederler.

Ignostikler, Tanrı'nın varlığının doğruluğu konusunda herhangi bir karara varmaktan kaçınırlar. Bu, onların doğru ve yanlış arasında bir karar vermekten çekinmesi veya her ikisinden de kaçınması anlamına gelir. Buna karşın, onlar doğaüstü konular hakkında kararlar vermekten çekinmezler.

Ignostik olmak, insanların kendi inançlarını kendileri için doğru olarak kabul etmelerine izin verir. Böylelikle, insanlar kendi inançlarını kendileri için doğru olarak kabul ederken, diğerlerinin inançlarına saygı gösterir. Ignostik yaklaşım, insanların kendi inançlarını korumalarını ve diğerlerinin korumasını sağlar.

Ignostik yaklaşım, insanların kendi inançlarını sorgulamadan koruyarak, doğru ve yanlış arasında aralıkların oluşmasını önler. Ignostik yaklaşım, insanların her türlü inancı kabul etmeyi ve koruma alanının genişletilmesini önermektedir. Böylece, insanlar kendi inançlarını korurken, diğerlerinin de inançlarını koruma fırsatına sahip olurlar.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü