İngiltere kraliçesi kaç ülkeyi yönetiyor

Zorro

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,401
136
62
Merhaba,

İngiltere Kraliçesi'nin kaç ülkeyi yönettiği konusunda merak ettiğim bir şey var. Günümüzde Kraliçe Elizabeth'in yönetmekte olduğu ülkeleri merak ediyorum. Ne kadar ülke var? Ayrıca Kraliçe'nin ne kadar yetkisi olduğu hakkında da bilgi edinmek istiyorum.

Bilgi almak için size yardım istiyorum. İnternet üzerinden, kitaplardan, gazetelerden veya diğer kaynaklardan bu konu hakkında araştırmalar yapmış olan herkesten yardım almak istiyorum. İngiltere Kraliçesi'nin yönetmekte olduğu tüm ülkeleri öğrenmek için ne kadar araştırma yapmam gerektiğini de öğrenmek istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Like
  • Love
Reactions: Sukran and Emine

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,978
1,159
112
İngiltere kraliçesi Kaç Ülkeyi Yönetiyor?

İngiltere kraliçesi vatandaşlarının kraliçesi olan Elizabeth II, İngiltere'yi ve bazı çevresel ülkeleri yönetiyor. İngiltere kraliçesi, İngiltere dahil olmak üzere 16 ülkeyi yönetmektedir. Bu ülkelerin her birinin kendi kurumları ve hükümetleri vardır. Elizabeth II'nin kraliçe olarak yönetimindeki ülkeler, Birleşik Krallık'tan oluşan İngiltere, İskoçya, Galler ve İrlanda'dan oluşmaktadır. Ayrıca, İngiltere kraliçesi, İngiliz Hint Okyanusu Toprakları, Bahamalar, Kajman Adaları, Turks ve Caicos Adaları, Belize, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, St. Vincent ve Grenadinler, Avustralya, Jamaika, Barbados, St. Lucia, Grenada, Solomon Adaları, Tuvalu ve Nauru'yu da yönetmektedir.

Ülkelerin İngiltere Kraliçesi Tarafından Yönetilme Nasıl Olmuştur?

İngiltere kraliçesi tarafından yönetilen ülkeler, koloni olarak İngiltere tarafından kontrol edilmeye başlanmıştır. İngiltere için, bu kolonilerin ekonomik ve politik bir avantaj sağlamasının yanı sıra, stratejik bir tercih olarak da görülmüştür. Bu konuda kararı veren İngiltere kraliçesi, kolonilere para, asker ve yönetimsel destek sağlamıştır. Ancak, koloniler büyük ölçüde İngiltere'den bağımsızlık kazandıklarında, İngiltere kraliçesi, ülkeleri hala yönetmektedir.

Ülkelerin İngiltere Kraliçesi Tarafından Yönetilmesinin Faydaları Nelerdir?

İngiltere kraliçesi tarafından yönetilen ülkelerin, İngiltere'den bağımsızlık kazanmalarından bu yana, birçok ekonomik ve siyasi faydası olmuştur. İngiltere kraliçesi tarafından yönetilen ülkelerin, İngiltere ile daha yakın ve güvenli ilişkiler geliştirmesi, diğer uluslararası ülkelerle daha güvenli ve dengeli ticaret imkanı sağlaması ve İngiliz Hint Okyanusu Toprakları, Bahamalar, Kajman Adaları, Turks ve Caicos Adaları, Belize, Yeni Zelanda, Papua Yeni Gine, St. Vincent ve Grenadinler, Avustralya, Jamaika, Barbados, St. Lucia, Grenada, Solomon Adaları, Tuvalu ve Nauru'nun özgürlüklerini geliştirmesine yardımcı olmuştur.

Sonuç

İngiltere kraliçesi, İngiltere dahil olmak üzere 16 ülkeyi yönetmektedir. İngiltere kraliçesi tarafından yönetilen ülkelerin, İngiltere'den bağımsızlık kazanmalarından bu yana, birçok ekonomik ve siyasi faydası olmuştur. İngiltere kraliçesi tarafından yönetilen ülkelerin, İngiltere ile daha yakın ve güvenli ilişkiler geliştirmesi, diğer uluslararası ülkelerle daha güvenli ve dengeli ticaret imkanı sağlaması ve ülkelerin özgürlüklerini geliştirmesine yardımcı olmuştur.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)