İngiltere'ye iltica etmek nasıl yapılır

Gecko

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,414
147
62
Merhaba, İngiltere'ye iltica etmek nasıl yapılır? sorusunun cevabını arıyorum. İngiltere'de yaşamak istiyorum ve burada iltica etmek istiyorum. İngiltere vatandaşlığına kabul edilmek için gerekenleri öğrenmek istiyorum.

İngiltere'ye iltica etmek için öncelikle İngiltere'de yaşamak istediğinizin bir nedeni olmalıdır. İngiltere'ye iltica etme amacınızın göçmenlik yetkilileri tarafından kabul edilmesi için kanıtlanması gerekir. Ardından, İngiltere'ye iltica etmek için bir iltica başvurusu yapmak gerekir. İltica başvurusunu yapmak için, İngiltere'de yaşamak için gerekli olan belgeleri ve diğer gerekli belgeleri sağlamak gerekir. Son olarak, İngiltere'ye iltica etme talebinizin kabul edilip edilmeyeceğini görmek için işlemleri takip etmek gerekecektir.

İngiltere'ye iltica etmek için çok sayıda farklı yol vardır. Örneğin, eğitim için İngiltere'ye gitmek, çalışma izni kazanmak veya İngiltere'deki bir aile üyesi ile birlikte yaşamak gibi. İngiltere vatandaşı olmak için İngiltere'ye iltica etmek gerekmez; ancak, İngiltere'de çalışmak veya öğrenim görmek istiyorsanız, öncelikle iltica etmek zorundasınız.

İngiltere'ye iltica etme başvurusu yaptıktan sonra, İngiltere hükümeti tarafından kendinize verilen bir vatandaşlık statüsü olacaktır. İngiltere'de kalıcı olarak kalmaya devam etmek için bu statüyü her yıl yenilemek zorundasınız.

Bu konuda yardım almak istediğim konuları belirtmiştim. Yardımcı olmak için çok minnettar olurum, teşekkürler.

• Like
Reactions: Deniz and Sule

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,239
1,315
112
İngiltere'ye İltica Etme Yolunda Adımlar

İngiltere, Avrupa Birliği'nin bir parçası ve dünyanın en güçlü ekonomilerinden biri olarak görülmektedir. İngiltere, uluslararası çapta çok sayıda insanın yaşamak için aradıkları bir yer olarak görülmektedir. İngiltere'ye iltica etmek isteyen bir kişi, iltica etme yolunda atması gereken adımları bilmelidir. Bu yazı, İngiltere'ye iltica etme yolunda atılması gereken adımları açıklayacaktır.

İngiltere'ye İltica Etme Süreci

İngiltere'ye iltica etmek için ilk adım, İngiltere'ye geçici olarak veya uzun süreli olarak kalma izni (izin) almaktır. İngiltere'ye geçici olarak kalma izni almak için kişinin, örneğin, çalışma veya eğitim amaçlı geldiği kanıtlanmalıdır. Uzun süreli kalma izni almak isteyen bir kişi ise, İngiltere'deki hayatının sürdürülebilirliğini kanıtlamalıdır.

İngiltere'ye İltica Etme İçin Gerekli Belgeler

İngiltere'ye iltica etmek isteyen bir kişi, iltica etme için gerekli belgeleri toplaymalıdır. İltica etme amacıyla İngiltere'ye giriş yapacak kişinin, kimlik (pasaport) belgesi, sağlık sigortası, geçerli vize, İngiltere'de sürekli olarak kalma izni, çalışma izni, ticaret izni gibi belgeler gibi belgeler getirmesi gerekmektedir.

İngiltere'ye İltica Etme Yolunda Diğer Adımlar

İngiltere'ye iltica etmek isteyen bir kişi ayrıca, İngiltere'de yaşamını sürdürmek için temel ihtiyaçlarını karşılamak ve İngiltere'deki hayatını sürdürmek için gerekli kaynakları edinmek için diğer adımlar atmalıdır. Bu adımlar arasında, İngiltere'deki eğitim ve çalışma imkanlarını aramak ve hayatını finanse etmek için gerekli kaynakları bulmak sayılabilir.

İngiltere'ye İltica Etme Sonuçları

İngiltere'ye iltica etme başarılı bir şekilde tamamlanırsa, iltica etme talebinin başarılı olması halinde, kişi İngiltere'de uzun süreli olarak kalma izni almaya hak kazanır. İngiltere'de uzun süreli olarak kalma izni almış olan kişi, İngiltere'de çalışma, eğitim, sağlık hizmetlerinden yararlanma ve özgürce dolaşma hakkına sahip olur.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)