İngiltere'ye nasıl yerleşebilirim

CounteSS

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,366
115
62
Merhaba herkese,

İngiltere'ye yerleşmeyi düşünüyorum ve bunun için ne gerekiyorsa öğrenmek istiyorum. İngiltere'de yaşamaya ve yerleşmeye başlamak için ne gerekiyor? İngiltere'de yasal bir işe başlamak için veya vatandaşlık almak için ne gibi adımlar atmam gerekiyor? İngiltere'ye yerleşmeye karar verdim ama hangi adımları atmam gerekiyor? Bir vize almam gerekiyor mu? İngiltere'de yaşamak için ne gibi kurallar var? İngiltere'ye yerleşmek isteyen tecrübeli kişilerin deneyimlerini öğrenmek istiyorum. Lütfen yardım edin.

İngiltere'ye nasıl yerleşebilirim? sorusuna cevap olarak, İngiltere'ye yerleşmek için çeşitli adımlar atmanız gerekebilir. İlk olarak, İngiltere'ye vize almak için bir başvuruda bulunmanız gerekebilir. İngiltere'de yaşamak isteyenler için, belirli sağlık sigortası gereksinimleri, çalışma izinleri, vatandaşlık başvuruları ve daha fazlası gibi kurallar bulunmaktadır. İngiltere'ye yerleşmek isteyen kişilerin bu kurallara uyması gerekmektedir. Ayrıca, İngiltere'de yaşamak ve çalışmak için bir sürü farklı seçenek ve konumlar mevcuttur. İngiltere'de çalışmak veya vatandaşlık almak isteyen kişilerin kendilerini araştırmaları ve bu alanlarda tecrübeli kişilerden yardım almaları önerilir.

Sorularımı cevaplayabilecek herhangi bir tecrübeli kişi varsa lütfen bana yardım edin. İngiltere'ye yerleşmeyi düşünüyorum ve her şeyi öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,372
1,247
112
İngiltere'ye Yerleşmek İçin Gerekli Belgeler ve Prosedürler

İngiltere'ye yerleşmek isteyen kişilerin belirli prosedürleri takip etmesi ve gereken belgeleri temin etmesi gerekiyor. İngiltere vatandaşı olmak veya İngiltere'de kalıcı olarak yaşamak isteyen kişilerin uyumak zorunda olduğu hukuki prosedürler mevcut.

Vize: İngiltere'ye yerleşmek isteyen kişilerin öncelikle vize başvurusu yapması gerekir. İngiltere vizesi almak için kişinin ülkenin istediği belgeleri sunması gerekiyor. Başvuran kişi İngiltere için gerekli olan bütün belgeleri sunmalıdır.

Kalıcı Oturum İzni: İngiltere'ye yerleşmek isteyen kişilerin, vize almakla kalmayıp, kalıcı olarak oturmak istedikleri ülkede kalıcı oturum izni almaları gerekir. Kalıcı oturum izni başvurusu, vize başvurusundan sonra yapılır.

İkametgah Belgesi: İngiltere'ye yerleşmek isteyen kişilerin, ikametgah belgesi alması gerekir. İkametgah belgesi almak için başvurmak isteyen kişilerin kimliklerini kanıtlamaları gerekiyor.

Çalışma İzni: İngiltere'ye yerleşmek isteyen kişilerin, çalışmak istedikleri ülkede çalışma izni alması gerekir. Çalışma izni başvurusunu yapmadan önce, kişinin çalışma izni almak için gerekli olan belgeleri tamamlaması ve başvuru formunu doldurması gerekmektedir.

İngiltere'de Yaşamak İçin Gerekli Diğer Prosedürler

İngiltere'ye yerleşmek isteyen kişilerin yasal prosedürleri takip etmesinin yanı sıra, İngiltere'de yaşamak için gerekli olan diğer prosedürleri de tamamlaması gerekiyor.

Hesap Açma: İngiltere'ye yerleşmek isteyen kişilerin, ülkedeki bankalarla iletişim kurmaları ve İngiltere'de hesap açmaları gerekiyor. İngiltere'de hesap açmak isteyen kişilerin, ülkenin bankaları tarafından belirlenen prosedürleri takip etmeleri gerekir.

Sağlık Sigortası: İngiltere'ye yerleşmek isteyen kişilerin, İngiltere'de sağlık sigortası almaları gerekir. İngiltere'de sağlık sigortası almak için, sağlık sigortası kurumuna başvuru yapmak ve gerekli olan belgeleri sunmak gerekiyor.

Uçak Bileti: İngiltere'ye yerleşmek isteyen kişilerin, uçak bileti almaları gerekiyor. Uçak bileti almak için, kişinin internet üzerinden bilet satın alması veya lokal bir turizm acentesinden bilet satın alması gerekiyor. Bilet satın alırken, kişinin uçak bileti almak için gerekli olan diğer prosedürleri de takip etmesi gerekmektedir.

Yerleşim: İngiltere'ye yerleşmek isteyen kişilerin, İngiltere'de güvenli bir yaşam alanı bulmaları gerekiyor. İngiltere'de yerleşmek isteyen kişilerin, ev kiralama veya satın alma gibi prosedürleri takip etmeleri gerekiyor.

Bu makalede ele alınan İngiltere'ye yerleşmek için gerekli olan prosedürler ve belgeler hakkında bir açıklama yapıldı. Bu makalede anahtar kelimeler Vize, Kalıcı Oturum İzni, İkametgah Belgesi, Çalışma İzni, Hesap Açma, Sağlık Sigortası, Uçak Bileti ve Yerleşim olarak belirtildi.

• Like
  • Love
Reactions: Ummuhan and Nilgun

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)