Ingiltere'de işsizlik maaşı var mı

Bilgin

Tanınmış Üye
BaY
18 Eki 2020
1,430
148
62
Merhaba,

Ingiltere'de işsizlik maaşı var mı? sorusunu sormaya geldim. İşsizlik maaşının var olup olmadığı hakkında yardım ve tavsiyeler bekliyorum. İşsizlik maaşı alabilmek için ne gibi şartların sağlanması gerektiğini öğrenmek istiyorum. İşsizlik maaşı hakkında ne tür önlemler alınmış ve bu önlemler ne tür faydalar sağlamış? İşsizlik maaşının nasıl ödenmeye başlandığı, ödemelerin süresi, miktarı gibi bilgileri öğrenmek istiyorum. İngiltere'de işsizlik maaşı almak için herhangi bir kısıtlama veya zorunluluk var mı? İşsizlik maaşı alan kişilerin sahip olduğu diğer haklar ve imkanlar nelerdir? İşsizlik maaşı alan kişilerin ödemelerinin yanı sıra, eğitim, sağlık, konut gibi diğer alanlarda faydalanabilecekleri imkanlar var mı?

Herhangi bir konuda yardıma ihtiyacım var, İngiltere'de işsizlik maaşı var mı? sorusuna cevap aramak için buradayım. Cevabınızı ve tavsiyelerinizi çok bekliyorum.

Teşekkürler.

• Like
  • Angry
Reactions: Feraye and Rabia

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Ingiltere'de İşsizlik Maaşı Var mı?

Ingiltere'de işsizlik maaşı olarak bilinen Jobseeker's Allowance (JSA) mevcuttur. Jobseeker's Allowance, işsiz olanların, çalışmaya hazır durumda olduklarını kanıtlayan kişilere destek sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bu maaş, işsiz olan ve çalışıp çalışmama durumlarının değişkenlik gösterdiği durumlarda, çalışmak isteyen kişilere destek olmak için verilir.

İşsizlik Maaşı Nasıl Alınır?

Jobseeker's Allowance'ı almak için, 18 yaşın üzerinde olmak ve İngiltere'de yaşamaya hakkınız olması gerekiyor. Ayrıca sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmalı ve çalışmaya hazır durumda olmalısınız. İşsizlik maaşı almak için, bir başvuru formu doldurmalı ve bazı belgeleri eklemelisiniz. İşsizlik maaşı almak için başvuruda bulunanlar, sosyal güvenlik ofisine müracaat etmeli ve bir görevli ile görüşmeyi kabul etmelidir. Görevliler, kişinin çalışmaya hazır durumda olup olmadığını ve başvurudaki tüm bilgilerin doğru olduğunu kontrol edecektir.

İşsizlik Maaşının Ne Kadar Süreyle Verileceği?

İşsizlik maaşı, başvurudan itibaren en fazla 12 ay süreyle verilebilir. Fakat bu süre 12 aydan daha uzun olabilir. İşsizlik maaşı almaya devam eden bir kişi, başvurunu her 4 hafta için tekrarlayarak sürekli destek alabilir. İşsizlik maaşı alan kişinin, çalışmaya hazır olması ve devlet tarafından her 4 haftada bir tekrarlayarak verilen kurslara katılması, sürekli destek almaya devam etmesi için gereklidir.

İşsizlik Maaşı Ne Kadar?

İşsizlik maaşının miktarı, kişinin yaşı, çalışma durumu, çalışma geçmişi ve çalışmaya hazır durumu gibi faktörlere göre değişmektedir. Genel olarak, 18 yaşından büyük olan ve çalışmaya hazır durumda olan kişiler, haftalık 55.50 Sterlin tutarında bir maaş alacaklardır. Ancak, arada kişisel durumları ve özel durumları nedeniyle başvuran kişiler farklı miktarlarda destek alabilirler.

Sonuç

İngiltere'de işsizlik maaşı olarak bilinen Jobseeker's Allowance mevcuttur. Bu maaş, çalışmaya hazır durumda olan ve işsiz olan kişilere destek olmak için verilmektedir. İşsizlik maaşının miktarı ve süresi, kişinin özel durumuna ve çalışma geçmişine göre değişmektedir. İşsizlik maaşı almak için, başvuru yapmak ve sosyal güvenlik ofisinde görevli ile görüşmeyi kabul etmek gerekir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)