kadının cinsel isteksizliği

DenizSiyahi

Üye
BaY
1 May 2023
1,324
109
15
Merhaba,

Kadınlarda cinsel isteksizliğin nasıl üstesinden gelinebileceği konusunda yardıma ihtiyacım var. Son zamanlarda cinsel arzularımın ve isteğimin azaldığını fark ettim ve bunun nedenlerini öğrenmek istiyorum. Bu konuda herhangi bir çözüm önerisiniz var mı? Lütfen cinsel isteksizlikten nasıl kurtulabileceğim hakkında ipuçları ve önerilerinizi paylaşın. Bu arada, bununla ilgili psikolojik, hormonal veya diğer herhangi bir sağlık sorunuyla bir bağlantısı olup olmadığını da merak ediyorum.

Teşekkürler.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
23,727
1,159
112
Kadının Cinsel İsteksizliği: Tanım ve Nedenleri

Kadının cinsel isteksizliği, bir kadının cinsel doyumu ya da arzusu olmamasıdır. Kadının cinsel isteksizliği, depresyon, stres, uyku bozukluğu, psikolojik rahatsızlıklar, hormonal değişiklikler, cinsel rahatsızlıklar veya cinsel taciz gibi çeşitli nedenlere bağlı olabilir.

Fiziksel Nedenler

Kadının cinsel isteksizliğinin fiziksel nedenleri, cinsel ilişkide ağrı veya kasılma, yorgunluk, kadının menopoz geçirmesi, kadının cinsel organlarındaki doğal değişiklikler, vücutta birikmiş toksinler, bazı ilaçlar, cinsel bulaşıcı hastalıklar veya cinsel sistemin hasar görmesi olarak sıralanabilir.

Psikolojik Nedenler

Kadının cinsel isteksizliğinin psikolojik nedenleri arasında, aşırı stres, korku, depresyon, kaygı, kendini kötü hissetme, kötü öz güven, düşük özsaygı, cinsel taciz ya da cinsel istismar sonrası travma veya kişinin kendini yeterli görmüyor olması sayılabilir.

Çözüm Önerileri

Kadının cinsel isteksizliğini çözmek için kadının fiziksel ve psikolojik durumunun yanı sıra, ilişkideki iletişimin de önemli rol oynadığını unutmamalıdır. Çiftler, birbirlerine karşı anlayışlı olmaya ve birbirlerine yardımcı olmaya çalışmalıdır. Ayrıca, doktorunuzun önerisi doğrultusunda uygun ilaçlar alınarak ya da psikolojik destek alarak kadının cinsel isteksizliği üzerinde çalışılabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)