Kiracı hangi durumlarda evden çıkarılır

BebekYuzlu

Tanınmış Üye
BaYaN
11 Nis 2023
1,309
109
62
Ankara
Merhaba,

Kiracıların evden çıkarılmasıyla ilgili olarak yardım almak istiyorum. Kiracılar hangi durumlarda evden çıkarılır? Ev sahibi tarafından kiracının evden çıkarılmasının haklı sebepleri nelerdir?

Bir kiracının evden çıkarılmasına sebep olan durumlar, kiracının ödemelerini zamanında yapmaması, evin ödemelerini zamanında yapmaması, kiracının kanunen izin verilmeyen aktiviteler yapması, kiracının evin kurallarına uymaması, kiracının evi boşaltmaması ve kiracının evdeki cüzi eşyaları çalması gibi durumlardır. Ayrıca, kiracının ev sahibi ile arasında çıkan bir anlaşmazlık durumunda da ev sahibi kiracıyı evden çıkarabilir.

Kiracının evden çıkarılmasının bir diğer sebebi de ev sahibinin evi başka bir kiraya vermek istemesidir. Bu durumda, ev sahibinin kiracıya zamanında bir çıkarma bildirimi göndermesi gerekir. Kiracının evden çıkarılmasının diğer sebepleri arasında evin bakımı ve onarımı gibi nedenler de bulunmaktadır.

Şimdi, kiracıların evden çıkarılmasıyla ilgili olarak yardım almak istiyorum. Kiracının evden çıkarılmasının haklı sebepleri nelerdir? Kiracılar hangi durumlarda evden çıkarılabilir? Kiracının evden çıkarılmasının sonuçları nelerdir? Bu bilgileri almak için lütfen yardım edin.

Teşekkürler.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,647
1,247
112
Kiracı hangi durumlarda evden çıkarılır?

Bir ev sahibi, kiracısının evden çıkarılabilmesi için belirli durumların yerine gelmesini gerektirir. Kiracıların evden çıkarılması, kiracının kiralama sözleşmesini ihlal ettiği durumlar için geçerlidir. Bu durumlar kiracının kiralama sözleşmesinin önemli koşullarını ihlal etmesiyle ilgili olabilir veya ev sahibinin kiracının haklarını ihlal etmesine neden olacak davranışlarını içerebilir.

Kiralama Sözleşmesinin Koşullarının İhlali

Kiralama sözleşmesinin koşullarının ihlali, kiracının evden çıkarılması için en yaygın durumdur. Sözleşmede kiracının ödeme süresi, ödeme miktarı, kiracının evde yapacağı değişiklikler, evin bakımı veya farklı temel konuların kiracı tarafından kabul edilmesi gereken koşulları içerir. Kiracı bu koşulları kabul etmemişse veya kabul ettiği koşullara uymamışsa ev sahibi kiracıyı evden çıkarmak için haklıdır.

Kiracının Yetkisiz Davranışları

Ev sahibi, kiracının evde veya evin çevresinde sözleşmede kabul edilmeyen veya ev sahibinin haklarını ihlal eden davranışlarını yaptığı durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir. Ev sahibi, evinden kiracının uygunsuz veya tehlikeli davranışlarının durdurulmasını isteyebilir. Kiracı, evin kullanımının veya bakımının sözleşmede belirtilen şekilde gerçekleştirilmemesine neden olan uygunsuz davranışlarda bulunabilir.

Yasal Prosedürler

Kiracının evden çıkarılması için ev sahibi, kiracıyı uyarmadan önce yasal prosedürleri takip etmek zorundadır. Kiracılık yasası, ev sahibinin kiracıyı evden çıkarması için hangi adımların izlenmesi gerektiğini açıkça belirtir. Kiracıya uyarı yazısı göndermek, ev sahibinin kiracıdan ödeme almak için yasal haklarını kullanmasının ilk adımıdır. Ev sahibi, kiracıyı evden çıkarmak için mahkemeye başvurabilir.