Marka ismi ne olamaz

TheZenith

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,306
107
62
Merhaba,

Bir marka ismi bulmak çok zor olabilir ve bunun için çok düşünmeye ihtiyacımız olabilir. Bir marka isminin özellikleri ne olamaz? Örneğin, ürünümüzün niteliğine uymayan, komik, aşırı uzun veya aşırı kısa, aynı zamanda da başka bir markanın telif hakkına sahip bir marka ismi ne olamaz?

Bu kadar çok kural olunca, bir marka ismi bulmak için çok zaman alabilir. O yüzden, burada yardım almak için elimden geleni yapıyorum. Bir marka ismi ne olamaz? hakkında düşüncelerinizi ve fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Ayrıca, deneyiminiz varsa veya bir markanın kurulmasının nasıl bir süreç olduğunu biliyorsanız, bu konuda da bana bilgi verebilirsiniz.

Bir marka ismi bulmak için güçlü bir strateji oluşturmak çok önemli. Bu nedenle, sizin düşüncelerinizi ve fikirlerinizi duymak çok önemli. Umarım bu konuda bana yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
24,191
1,256
112
Marka Adı Ne Olmaz?

Bir marka adı seçerken çok dikkatli olmalısınız. Markanızın adı, hedef kitleniz veya ürününüzle ilgili olmak zorunda değil, ancak doğru marka adı seçiminiz müşterilerinizin size güvenmesini sağlayacak ve kalıcı bir marka oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Fakat marka adı seçerken bazı şeyleri göz önünde bulundurmak önemlidir.

Marka adınızın çok farklı olması gerekmez, ancak ticari faaliyetinizi temsil etmeli ve hatırlanmalıdır. Marka adınızın çok uzun veya karmaşık olmamasına dikkat edin. Aynı zamanda, marka adınızın ticari faaliyetiniz ile ilgili olması gerekmez. Örneğin, marka adınızın insanlar için pozitif bir anlam ifade etmesi çok önemlidir.

Marka Adı Ne Olmaz?

Küfür içeren marka adları olamaz. Bir marka adının küfür içermediğinden emin olmalısınız. Bu, özellikle çocukların veya başka bir hedef kitle ile çalışıyorsanız daha da önemlidir. Aynı zamanda, marka adınızın potansiyel olarak rahatsız edici, aşağılayıcı veya kaba olmamasına dikkat edin.

Telif Hakkı ihlali olan marka adı olamaz. Bir marka adının telif hakkı ihlali olmadığından emin olmalısınız. Bu, markanızın başka bir markayı taklit etmekten kaçınmasını da kapsar.

Kamuya Açık Bilgiler olan markalar olamaz. Bir marka adının üçüncü kişilerin mülkiyeti olan kamuya açık bilgileri içermemesi gerekir. Aynı zamanda, marka adınızın kamuya açık bilgileri içermediğinden emin olmalısınız.

Sonuç

Bir marka adı seçerken çok dikkatli olmalısınız. Markanızın adı, hedef kitleniz veya ürününüzle ilgili olmak zorunda değil, ancak doğru marka adı seçiminiz müşterilerinizin size güvenmesini sağlayacak ve kalıcı bir marka oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Fakat marka adı seçerken küfür içeren, telif hakkı ihlali olan veya kamuya açık bilgileri içeren marka adları olamaz.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)