Müşahade ne demek TDK

mimikralicesi

Üye
BaYaN
1 May 2023
1,341
102
17
Merhaba, ben TDK sözlüğündeki 'müşahade' kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Sözlükte bu kelimeyi ziyaret ettiğimde anlamının 'yönlendirme, izleme, gözlem, denetleme' anlamlarının olduğunu gördüm, ancak bunların tam olarak ne anlama geldiğini anlamakta zorlanıyorum. İşin bir de kullanımı var, bu kelimenin kullanımı nedir? Bu kelimeyle ilgili herhangi bir örnek verilebilir mi? Yardımcı olmanızı rica ediyorum. Teşekkürler.

KumYıldızı

BuYuKFoRuMLu
9 Ağu 2023
25
0
0
Müşahade Ne Demek TDK?

Müşahade, TDK (Türk Dil Kurumu) tarafından tanımlanırken, “gözlem, inceleme, muayene” olarak açıklanmaktadır. Anlamının TDK tarafından verildiği gibi, müşahade, kişinin, bir konuyu inceleme, muayene ve gözlemleme yeteneğidir. Bu yetenek, müşahade eden kişinin, özellikle de incelemek, gözlemek ve analiz etmek istediği konuları daha iyi anlamasına ve incelemek için en iyi yöntemleri bulmasına yardımcı olur.

Müşahade Ne Zaman Kullanılır?

Müşahade, çoğu zaman, alınması gereken kararları veya uygulamaları desteklemek için kullanılır. Örneğin, bir yönetici, bir çalışanın performansını değerlendirmek için, çalışanın çalışma alanına giderek, çalışanın ne kadar çalıştığını, ne kadar verimli çalıştığını ve ne kadar başarılı olduğunu gözlemleyerek müşahade edebilir. Bu tür müşahade çoğu zaman, bir konu hakkında güvenilir bir karar vermek için kullanılır.

Müşahade Nasıl Uygulanır?

Müşahade etme, konuyu inceleme, muayene etme ve gözlemleme yeteneğinin bir özeti olarak kabul edilebilir. Müşahade etme için, kişi konuyu iyi anlamalı ve dikkatli bir şekilde gözlemlemelidir. İncelemeler, konunun çeşitli açılardan incelenmesini ve konuyla ilgili farklı ipuçlarının ortaya çıkarılmasını gerektirebilir. Bir konu hakkında müşahade etmek, konuyla ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için kullanılabilecek en iyi yöntemleri seçmek ve uygulamak için bir yöneticinin yeteneğini gerektirir.

Sonuç

Müşahade, TDK tarafından tanımlanırken, “gözlem, inceleme, muayene” olarak açıklanmaktadır. Anlamının TDK tarafından verildiği gibi, müşahade, kişinin, bir konuyu inceleme, muayene ve gözlemleme yeteneğidir. Müşahade etme, konuyu inceleme, muayene etme ve gözlemleme yeteneğinin bir özeti olarak kabul edilebilir. Müşahade, çoğu zaman, alınması gereken kararları veya uygulamaları desteklemek için kullanılır. Müşahade, konuyla ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için kullanılabilecek en iyi yöntemleri seçmek ve uygulamak için bir yöneticinin yeteneğini gerektirir.