Müşahade Ne Demek TDK?
Müşahade, TDK (Türk Dil Kurumu) tarafından tanımlanırken, “gözlem, inceleme, muayene” olarak açıklanmaktadır. Anlamının TDK tarafından verildiği gibi, müşahade, kişinin, bir konuyu inceleme, muayene ve gözlemleme yeteneğidir. Bu yetenek, müşahade eden kişinin, özellikle de incelemek, gözlemek ve analiz etmek istediği konuları daha iyi anlamasına ve incelemek için en iyi yöntemleri bulmasına yardımcı olur.
Müşahade Ne Zaman Kullanılır?
Müşahade, çoğu zaman, alınması gereken kararları veya uygulamaları desteklemek için kullanılır. Örneğin, bir yönetici, bir çalışanın performansını değerlendirmek için, çalışanın çalışma alanına giderek, çalışanın ne kadar çalıştığını, ne kadar verimli çalıştığını ve ne kadar başarılı olduğunu gözlemleyerek müşahade edebilir. Bu tür müşahade çoğu zaman, bir konu hakkında güvenilir bir karar vermek için kullanılır.
Müşahade Nasıl Uygulanır?
Müşahade etme, konuyu inceleme, muayene etme ve gözlemleme yeteneğinin bir özeti olarak kabul edilebilir. Müşahade etme için, kişi konuyu iyi anlamalı ve dikkatli bir şekilde gözlemlemelidir. İncelemeler, konunun çeşitli açılardan incelenmesini ve konuyla ilgili farklı ipuçlarının ortaya çıkarılmasını gerektirebilir. Bir konu hakkında müşahade etmek, konuyla ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için kullanılabilecek en iyi yöntemleri seçmek ve uygulamak için bir yöneticinin yeteneğini gerektirir.
Sonuç
Müşahade, TDK tarafından tanımlanırken, “gözlem, inceleme, muayene” olarak açıklanmaktadır. Anlamının TDK tarafından verildiği gibi, müşahade, kişinin, bir konuyu inceleme, muayene ve gözlemleme yeteneğidir. Müşahade etme, konuyu inceleme, muayene etme ve gözlemleme yeteneğinin bir özeti olarak kabul edilebilir. Müşahade, çoğu zaman, alınması gereken kararları veya uygulamaları desteklemek için kullanılır. Müşahade, konuyla ilgili gerçekleri ortaya çıkarmak için kullanılabilecek en iyi yöntemleri seçmek ve uygulamak için bir yöneticinin yeteneğini gerektirir.