Osmanlı ABD ilişkileri ne zaman başladı

CennetBahcesi

Tanınmış Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,279
90
47
Merhaba arkadaşlar,

Osmanlı İmparatorluğu ile ABD arasındaki ilişkilerin ne zaman başladığıyla ilgili cevabı arıyorum. Osmanlı İmparatorluğu ile ABD arasındaki ilişkilerin çok eski zamanlardan beri var olduğunu biliyorum ama ne zaman tam olarak başladığını öğrenmek istiyorum.

Osmanlı İmparatorluğu ile ABD arasındaki ilişkilerin ne zaman başladığını öğrenmek için arkadaşlarıma danıştım ama cevap alamadım. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için buraya geldim.

Bu konuda herhangi bir bilgi veya tavsiye edebilecek olan arkadaşlarımın yardımını bekliyorum. Özellikle tarihçilerden, tarih konusunda uzman olan arkadaşlarımın yardımını bekliyorum. Osmanlı İmparatorluğu ile ABD arasındaki ilişkilerin ne zaman başladığını öğrenmek için yardımınızı bekliyorum.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
24,865
1,315
112
Osmanlı Devleti ve ABD Arasındaki İlişkilerin Tarihçesi

Osmanlı Devleti ve ABD arasındaki ilişkiler, tarihin derinliklerinden beri var olan ve günümüze kadar devam eden ilişkilerin tarihçesini içerir. İki ülkenin ilişkileri, Osmanlı Devleti'nin 19. yüzyılda kurulmasından itibaren iyileşme eğilimi göstermiştir. Osmanlı Devleti, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) yaptığı ilk resmi ziyaret 1793 yılında Thomas Jefferson tarafından gerçekleştirilmiştir. Osmanlı Devleti ile ABD arasındaki ilişkiler, 19. yüzyılın sonlarına doğru daha da gelişmeye başlamıştır.

19. Yüzyılda Osmanlı Devleti ve ABD Arasındaki İlişkilerin Gelişimi

Osmanlı Devleti ile ABD arasındaki ilişkiler, 19. yüzyılda giderek artmaya başladı. 1831 yılında, ABD Kongresi tarafından, Osmanlı Devleti'ne yönelik ilk resmi temsilci olarak görevlendirilen David Offley, İstanbul'a gönderildi. Offley'in görevi, ABD'nin Osmanlı Devleti ile ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmekti. Aynı yıllarda, ABD'nin daimi temsilcisi olarak atandığı İstanbul'da, Osmanlı padişahıyla görüşmeler yaptı. 1833 yılında, ABD'nin Osmanlı Devleti'ne yönelik ilk resmi anlaşmasını imzaladı. Bu anlaşma, ABD'nin İstanbul'daki konsolosluğunu resmileştirdi.

20. Yüzyılda Osmanlı Devleti ve ABD Arasındaki İlişkilerin Gelişmesi

20. yüzyılda, Osmanlı Devleti ile ABD arasındaki ilişkiler devam etmiş ve günümüze kadar gelişmeye devam etmiştir. 1912 yılında, ABD ile Osmanlı Devleti arasında, ekonomik, ticari ve diplomatik ilişkilerin çok yönlü olarak geliştirilmesi için bir anlaşma imzalanmıştır. 1930'lu yıllarda, ilişkilerin kapsamının genişletilmesi için daha fazla adım atılmıştır. 1940'lı yıllarda, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesi için, ABD ve Osmanlı Devleti arasında ticaret anlaşmaları imzalanmıştır.

21. Yüzyılda Osmanlı Devleti ve ABD Arasındaki İlişkilerin Günümüzdeki Durumu

21. yüzyılda, Osmanlı Devleti ve ABD arasındaki ilişkiler, her iki ülkenin de çıkarları doğrultusunda artarak devam etmektedir. Günümüzde, iki ülke arasındaki ilişkiler, ekonomik ve ticari alanlarda gelişmelere sahne olmaktadır. İki ülke arasındaki ilişkiler, politik, kültürel ve diğer alanlarda da güçlenmeye devam etmektedir. İki ülke arasındaki ilişkiler, gelecekte de güçlü ve dostane olmaya devam edecektir.

Anahtar Kelimeler: Osmanlı Devleti, ABD, İlişkiler, Tarihçe, 19. Yüzyıl, 20. Yüzyıl, 21.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)