Partnerim Beni Anlamıyor, Ne Yapabilirim?

fisilti

Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,264
101
17
Merhaba, ben 29 yaşında bir kadınım ve yaklaşık bir yıldır erkek arkadaşımla yaşıyorum. Ancak son zamanlarda, onun beni anlamadığını hissediyorum. Konuşmalarımızda sürekli yanlış anlaşılmalar yaşıyoruz ve bu durum beni oldukça üzüyor. Sizce, ne yapabilirim? Belki de ben mi yanlış anlatıyorum? Ya da belki de o beni gerçekten anlamak istemiyor? Lütfen yardımcı olun.

Efsunlu35

Tanınmış Üye
BaYaN
3 Nis 2023
1,292
102
47
Merhaba, ben de benzer bir durum yaşadım ve senin hissettiklerini çok iyi anlıyorum. İletişim sorunları çiftler arasında oldukça sık karşılaşılan bir durum olduğundan, bunun üstesinden gelmenin yollarını öğrenmek önemlidir.

Öncelikle, partnerinle açık bir şekilde konuşman gerekiyor. Seni yanlış anladığı zamanlarda neler hissettiğini, ne gibi şeylerin seni rahatsız ettiğini belirtmelisin. Aynı şekilde, onun da seni daha iyi anlamak için ne yapabileceği hakkında fikirlerini alabilirsin.

Ayrıca, iletişim kurarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Örneğin, karşındaki kişinin sözünü kesmeden dinlemek, doğru zamanda konuşmak, empati kurmak gibi. Bu noktalara dikkat etmek, iletişim sorunlarını aşmanıza yardımcı olacaktır.

Son olarak, uzman bir ilişki terapistinden yardım almayı düşünebilirsiniz. Profesyonel bir desteğin, sorunun üstesinden gelmenize yardımcı olabileceğini unutmayın.

CennetBahcesi

Tanınmış Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,279
90
47
Ben de böyle durumlar yaşadım ve ne yapabileceğin konusunda sana tavsiyelerim var. Öncelikle, partnerinle konuşmaya devam etmelisin. Onun seni anlaması için doğru zamanda ve doğru şekilde iletişim kurmalısın. Ayrıca, eleştirici değil, özverili olmalısın.
Aynı zamanda, birbirinize zaman ayırmalısınız. Belki de gün içinde birbirinizle biraz vakit geçirmeniz gerekiyor. Bu, ilişkinizi güçlendirecektir.

Son olarak, ortak etkinlikler yapmayı deneyebilirsiniz. Böylece birbirinizi daha iyi tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü