Sovyetler Birliği'nin Almanya ile Yaptığı Anlaşma Uyarınca Avrupa'da İşgal Ettiği Ülke
Sovyetler Birliği, Almanya, Avrupa, İşgal
Sovyetler Birliği, II. Dünya Savaşı sırasında 1939 yılında Almanya ile yaptığı Molotov-Ribbentrop Paktı uyarınca Avrupa'da çok sayıda ülkeyi işgal etti. Bu anlaşma ile Sovyetler Birliği, Nazi Almanya'ya Polonya, Baltık ülkeleri, Ukrayna, Belarus ve Litvanya'yı verdi. Paktın imzalanmasından sonra Sovyetler Birliği, bu ülkeleri işgal etmeye başladı.
İşgal Edilen Ülkelerin Detaylı Açıklaması
Polonya: Nazi Almanya'nın 1 Eylül 1939'da Polonya'yı işgal etmesinin arkasındaki asıl güç Sovyetler Birliği idi. Sovyetler Birliği, Nazi Almanya ile imzaladığı Molotov-Ribbentrop Paktı'nın kapsamına göre Polonya'yı işgal etti.
Baltık Ülkeleri: Nazi Almanya'nın, 1940 yılında Baltık ülkelerinin işgal etmesi, Sovyetler Birliği'nin de bu ülkeleri işgal etmesiyle sonuçlandı. Sovyetler Birliği, Estonya, Litvanya ve Letonya'yı işgal etti.
Ukrayna: Sovyetler Birliği, Nazi Almanya ile yaptığı anlaşma uyarınca Ukrayna'yı işgal etmeye başladı. Pakt uyarınca, Ukrayna'nın kuzey ve güney parçaları, Almanya ve Sovyetler Birliği arasında paylaşıldı.
Belarus: Nazi Almanya ile Sovyetler Birliği arasında yapılan Molotov-Ribbentrop Paktı uyarınca, Belarus da bu iki devlet arasında paylaşılmıştı. Sovyetler Birliği, Belarus'u işgal etmeye başladı.
Litvanya: Nazi Almanya ve Sovyetler Birliği arasında yapılan anlaşma uyarınca, Litvanya da işgal edildi. Nazi Almanya, Litvanya'yı işgal etmeye başladığında, Sovyetler Birliği de yakından takip etti.
Sonuç
Sovyetler Birliği, Nazi Almanya ile 1939 yılında yaptığı Molotov-Ribbentrop Paktı uyarınca Avrupa'da Polonya, Baltık ülkeleri, Ukrayna, Belarus ve Litvanya'yı işgal etti. Bu anlaşmanın sonucunda, Nazi Almanya ve Sovyetler Birliği arasındaki ilişki daha da kötüye gitti ve iki devlet arasında çok daha fazla kavga çıktı. Bu nedenle, bu anlaşma sonucunda Avrupa'da işgal edilen ülkelerin sayısı arttı ve iki devlet arasındaki gerginlik giderek arttı.