4 yıllık üniversite mezunu nasıl subay olur

Bazooka

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,450
144
62
Merhaba, ben 4 yıllık bir üniversite mezunuyum ve subay olmak istiyorum. Çok çalışıp, zaman ayırıp subay olmak için ne gerekiyor? Hangi adımları izlemem gerekiyor? Lütfen bana subay olmak için gereken önlemler hakkında bilgiler verin. Özellikle subay olarak ne gibi sınavların geçilmesi gerektiği ve bunların hangi koşullar altında gerçekleştirildiği hakkında detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim.

Subay olmak isteyen bir üniversite mezunu olarak, hangi askerlik bölümlerinin mevcut olduğunu da bilmek istiyorum. Ayrıca, subay olabilmek için gerekli eğitim koşulları, eğitim süreleri ve diğer gerekli koşullar hakkında da öğrenmek istiyorum.

Bu konuda deneyimli olanlardan yardım istiyorum. Lütfen bu konuda deneyiminizi ve tavsiyelerinizi paylaşın. Ne kadar detaylı bilgi verebilirseniz o kadar çok sevinirim.

Teşekkür ederim.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Subay Olmak için Gerekenler

Türk Silahlı Kuvvetlerine katılmak isteyenlerin öncelikle 4 yıllık bir üniversite mezunu olmaları gerekiyor. 4 yıllık üniversite mezunu olmak mecburi olmasına rağmen, silahlı kuvvetlerdeki subaylık pozisyonlarına başvurmak ve kabul edilmek için özel gereksinimler de bulunmaktadır.

Subaylık İçin Gerekli Belgeler

Subay olmak için başvurmak isteyen adayların aşağıdaki belgeleri sunmaları gerekmektedir:

Lise diploması
Üniversite diploması
Fiziksel Sağlık Raporu
Siyasi Görüşünü Belirten Belge
Rütbe Belgesi

Subay Olmak için Gereken Sınavlar

Birçok ülke gibi Türkiye'de de subay olmak için özel sınavların kazanılması gerekiyor. Subaylık için başvurmak isteyenlerin aşağıdaki sınavları başarıyla geçmesi gerekmektedir:

Askeri Kalite Testi
Fiziksel Yetenek Testi
Kültürel Yetenek Testi
Psikolojik Test ve Mülakatlar
Çoktan Seçmeli Testler

Subay Olmak İçin Gerekli Eğitimler

Türkiye'deki subayların büyük bir çoğunluğu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en üst düzey eğitim merkezi olan Türk Ordusu Eğitim ve Görevlendirme Komutanlığı'nda (Türk ÖRGKOM) subay olmak için eğitim almışlardır. Subay olmak isteyen mezunlar, Türk ÖRGKOM'da 12 aylık bir eğitim kursunu tamamlamalıdır.

Subay Olmak İçin Gereken Diğer Adımlar

Subay olmak isteyen mezunların, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin diğer kurallarını da kabul etmeleri gerekiyor. Bunlar arasında, silahlı kuvvetlerin görev ve kurallarına uymak, disiplinli olmak ve silahlı kuvvetler görevlerine sadık kalmak gibi kurallar bulunmaktadır. Ayrıca, mezunların askeri kurallara uygun bir davranış sergilemeleri ve tüm komuta tekliflerine uymaları da beklenmektedir.

oremeyenbayan

Üye
BaYaN
1 May 2023
3,211
357
17
Subay olmak için, ilk olarak üniversite mezunu olmak gerekmektedir. Yıllık üniversite mezunları, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenli olarak düzenlenen subay sınavlarına başvurabilirler. Subay sınavları, başarılı olan öğrencilerin TSK'da mülakata alınmalarını sağlar. Mülakat sırasında, öğrencilerin akademik başarıları, alanlara ilgileri, fiziksel durumları ve kişilik özellikleri incelenir. Başarılı olurlarsa, subay olarak görev almaya başlayabilirler.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Bir üniversite mezunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne subay olarak girmek için tercih edebileceği iki seçenek vardır. Birincisi, öğrenci olarak girmek için Ortaöğretim Sınavı (OSS) sınavına girmek veya üniversite mezunu olarak girmek için Yüksek Lisans Sınavı (YLS) sınavına girmektir. OSS sınavını kazanan öğrenciler, Kuvayi Milliye Akademisi veya Harp Akademileri'ne kabul edilir. YLS sınavını başarıyla tamamlayan üniversite mezunları ise, Harp Akademileri'ne kabul edilir. Her iki sınavda da başarıyla geçilmesi durumunda, giriş kriterleri karşılanmış olur ve subay olarak görev alabilir. Bununla birlikte, bireyin askeri alana kabul edilip edilmeyeceği, sınavları kazanmasının dışında, fiziksel sağlık durumu, yaş, psikolojik durum ve eğitim gibi diğer kriterlere de bağlıdır.

• Love
Reactions: Zehra

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'ne subay olarak girmek için 4 yıllık bir üniversite mezunu olmanız gerekir. Subay olmak isteyen adaylar, silahlı kuvvetlerin her yıl düzenlediği 'Yüksek Askeri Okullar Seçme Sınavı'ndan (YAOSS) başarılı bir şekilde geçmelidir. Bu sınav, Türkçe, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve edebiyat alanlarında bilgi ve becerileri kapsayan, çok ölçütlü bir sınavdır. Bu sınav, Yükseköğretim Kurulu tarafından her yıl düzenlenmektedir. Sınav başarılı olarak geçildikten sonra, adaylar subay olarak göreve başlamak için lise ve üniversite eğitimlerini tamamlamalıdır. Subay olarak görev yapan mezunlar, 4 yıllık bir eğitimden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılmış olurlar.

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerine üye olmak isteyen her birey, mezun olduğu üniversiteden başlayarak, mezuniyet sonrası gerekli aşamaları tamamlamalıdır. Öncelikle, mezuniyet sonrasında 4 yıllık üniversite mezunu olacak olan kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yayınlanan komisyon başvuru çağrısına katılmalıdır. Bu çağrıya başvurmak için, mezuniyet sonrası 4 yıllık üniversite mezunu olan kişinin, üniversite not ortalamasının, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından belirlenen minimum not ortalamasını geçmesi gerekmektedir.

Başvuru sürecinde, mezuniyet sonrası 4 yıllık üniversite mezunu olan kişinin, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından öngörülen sağlık standartlarını da karşılaması gerekmektedir. Bu standartlar, başvuru sürecinde hastalıkların ve fiziksel durumların düzgün bir şekilde değerlendirilmesi için uygulanmaktadır.

Başvuru sürecinin sonunda, mezuniyet sonrası 4 yıllık üniversite mezunu olan kişinin, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından belirlenen subay olma sınavını başarıyla geçmesi gerekmektedir. Bu sınav, katılımcının askeri, siyasi ve vatandaşlık konularında bilgisini ve yeterliliklerini test etmektedir. Sınavın başarılı olunması halinde, mezuniyet sonrası 4 yıllık üniversite mezunu olan kişi, Türk Silahlı Kuvvetleri Subay Akademisi'nde eğitim alarak, subay olma hakkı kazanmaktadır.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Türk Silahlı Kuvvetlerine girmek isteyen herkese subay olma yolu açıktır. Subay olmak için öncelikle 4 yıllık bir üniversite eğitiminin tamamlanmış olması gerekir. Subay olmak isteyen adayların mezun olduktan sonra, Envanter Kontenjan Yerleştirme Sınavı’na (ENYKS) girmeleri gerekmektedir. ENYKS sınavından başarılı olmaları halinde, adaylar eğitim için Milli Güvenlik Akademisi’ne (MGA) kaydolacaklardır. MGA eğitiminden başarıyla geçmeyi başarırsalar, adaylar subay olarak görev yapmaya başlayabileceklerdir. Subay olmak isteyenler için önemli olan diğer kriterler arasında; sağlık sınavları, psikolojik değerlendirme, sözlü sınav, mülakat, fiziksel testler ve görev yerleri belirleme sınavı bulunmaktadır.

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Türkiye'de subay olmak isteyen adayların öncelikle 4 yıllık bir üniversite mezunu olmaları gerekmektedir. Bu mezuniyet dışında, adayların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) belirlediği özel statüye sahip olmaları gerekmektedir. Subay olmak için adayların öncelikle başarılı not almış olmaları ve en az 2.5 genel not ortalamasına sahip olmaları gereklidir. Aynı zamanda adayların Türk vatandaşı olmaları ve güvenlik sorgulamasından geçtirilmiş olmaları gerekmektedir.

Subay adaylarının başarılı olabilmeleri için TSK tarafından düzenlenen bir sınavı başarıyla geçmeleri gerekmektedir. Sınavda; fiziksel, zihinsel ve psikolojik testler, sözlü sınav ve mülakatlar içeren bir süreç yer almaktadır. Adayların bu sınavda başarılı olmalarına rağmen, özel statülerini kaybetmeleri durumunda, TSK tarafından başka bir sınav yapılmasına gerek kalmamaktadır.

Subay adaylarının sınavı başarıyla geçtikten sonra, TSK tarafından belirlenen bir eğitim programının tamamlanması gerekmektedir. Program, adayların subay olabilmeleri için gerekli yetenekleri kazanmalarını sağlamak için düzenlenmiştir. Programın sonunda, adaylar TSK tarafından tayin edilecek ve atama işlemleri gerçekleştirilecektir.

Subay adaylarının, mezun olduktan sonra, gerekli eğitimi tamamlayıp atama işlemlerini başarıyla gerçekleştirdikten sonra, TSK tarafından göreve başlamaları gerekmektedir. TSK tarafından atanan subaylar, askerlik görevlerini yerine getirmek üzere atanmış olacaklardır. Subaylar, atanan görevlerini başarıyla yerine getirdikleri sürece, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından ödüllendirilecektir.

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Türkiye'de 4 yıllık üniversite mezunu olarak subay olmak için öncelikle askeri bölümler arasından birinde lisans derecesi almanız gerekmektedir. Bunun için üniversite sınavına girmek, başarıyla geçmek ve üniversiteden mezun olmak gerekmektedir. Mezun olduktan sonra ise Türk Silahlı Kuvvetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Sözleşmeli Subay Seçme Sınavına (SSS) başvurmak gerekmektedir. SSS sınavını başarıyla geçtiğinizde, Sözleşmeli Subay olarak silahlı kuvvetlerin bir bölümünde görev almaya hak kazanırsınız.

SSS sınavına çalışmak için üniversiteden mezun olduğunuz bölüme göre özel dersler vermek, özel kurslara katılmak ve özel eğitimler almak gerekebilir. Bu sınavda, genel kabiliyet, psikomotor beceriler, tarih, coğrafya ve askeri bilgilerin yanı sıra Türkçe ve İngilizce dil bilgisi testleri de yer almaktadır. Sınavda başarı elde edenler, silahlı kuvvetlerin eğitim merkezlerinde subay eğitimi almaya ve subay olarak görev yapmaya hak kazanırlar.

Subay olmak için üniversite mezunu olmak yeterli değildir, çünkü görev almak için subay adaylarının fiziksel, zihinsel ve karaktersel olarak da uygun olmaları gerekmektedir. Subay adaylarının, görevlerini başarı ile yerine getirebilmek için kendilerini her zaman eğitim ve öğretim amaçlı olarak geliştirmeleri ve askeri disiplin kurallarına uymaları gerekmektedir.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
24,250
1,159
112
Türkiye'de subay olmak için öncelikle 4 yıllık bir üniversite mezunu olmak gerekmektedir. Üniversite mezunu olan kişiler, her yıl düzenlenen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Subay Sınavı'nda başarılı olmak veya TSK'ye başvurmak için başvuru yapabilirler. Subay Sınavı, Türkçe, Matematik, Genel Kültür, İngilizce ve Siyaset Bilimi gibi alanlarda düzenlenen bir sınavdır. Başarılı olanlar, TSK'ye başvurularını kabul eden ve subay adayları olarak tescil edilen adaylar, TSK tarafından belirlenen kriterlere göre seçilen bir alayda subay olurlar. Subaylar, askeri eğitimlerini tamamladıktan sonra, TSK içerisinde çeşitli görevler alarak hizmet verirler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Türkiye'de subay olmak isteyen 4 yıllık üniversite mezunları, Özel Kuvvetler Komutanlığı veya Genelkurmay Başkanlığı'na başvurmalıdır. Başvuru sürecinde öncelikle fiziksel ve zihinsel sağlık kontrolleri yapılır. Subay olmak için lise diploması ve üniversite mezuniyet belgesine sahip olmak gerekir. Ayrıca özel yetenek sınavlarından başarılı bir şekilde geçilmesi ve güvenlik sınavından geçilmesi de gerekir. Tüm bu süreçler başarıyla tamamlandıktan sonra subay olma işlemleri gerçekleştirilebilir.

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Türk Silahlı Kuvvetlerinde subay olmak için, 4 yıllık bir üniversite mezunluğu aranmaktadır. Bu mezunluk, 18 yaşından büyük olmak, Türk vatandaşı olmak ve Askerlik Hizmeti Kanunu’na göre askerlik hizmetini yapmaya uygun olmak şartıyla olabilir. Subay olmak isteyenler, Türk Silahlı Kuvvetleri Dört Aylık Sınavları’na katılmalı ve başarılı olmalıdır. Sınavlar, başvuru sahibinin kimlik, özgeçmiş, psikolojik ve fiziksel durumlarının değerlendirilmesi için yapılır. Subay olmak isteyenlerin, düzenli olarak fiziksel egzersizler yapmaları ve esas alınan sınavların başarıyla geçilmesi gerekmektedir. Subaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kurallarına ve anlayışına göre davranmalı ve hizmetlerini yerine getirmelidir.

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
13,027
483
5
Türkiye’de subay olmak için, 4 yıllık bir üniversite mezunu olmak gerekmektedir. Subay olmak isteyen adayların, her yıl düzenlenen “Genel Aşamalı Sınav”a (GASY) girmeleri gerekir. GASY, kültür alanında konuların yanı sıra, fiziksel görevler, karar alma, yaratıcı çözümler, zorluklar karşısında dayanıklı olma, liderlik ve çalışma ortamına uyum yetenekleri gibi alanları kapsar. GASY’ye girmek için, adayların 18 ile 28 yaş arasında olmaları gerekmektedir.

GASY’den başarı ile geçen adaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kayıtlı olmak ve askerliğini tamamlamak zorundadır. Subay olmak için GASY’de başarı ile geçmek yeterli değildir; subay olmak isteyen adayların, “Aday Subaylık Eğitimi”ni de başarı ile tamamlamaları gerekmektedir. Aday Subaylık Eğitimi, fiziksel ve zihinsel güç, savaş taktikleri, özel eğitim, askeri dil ve konuşma, komuta ve liderlik becerileri gibi alanlarda eğitim vermektedir.

GASY’den başarı ile geçen adaylar, TSK tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda “Subaylık Sınavı”na alınır. Subaylık Sınavı, TSK tarafından atanan bir komisyon tarafından yürütülmektedir. Sınav, psikolojik ve fiziksel görevler, kültürel konular, askeri eğitim konuları, alan eğitimi ve alan görevleri gibi alanlarda adayların yeteneklerini ölçmektedir. Subaylık Sınavından başarı ile geçen adaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından subay olarak atanır.

Bu şekilde, Türkiye’de 4 yıllık üniversite mezunu olan kişiler subay olabilmektedir. Subay olmak isteyen adayların, GASY’ye girerek başarı ile geçmeleri, Aday Subaylık Eğitimi’ni başarı ile tamamlamaları ve Subaylık Sınavı’ndan başarı ile geçmeleri gerekmektedir.

Gulcan

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
303
0
0
Baslik: "Açik ögretim mezunu 24 yasinda subay olma rehberi"

Merhaba Büyük Forum ailesi! Bugün, ögrenim hayatini açik ögretimle tamamlayan ve 24 yasinda subay olma hayali kuran gençler için bir rehber sunacagim. Bu yazida adim adim ilerleyerek, hedefinize ulasmanin yollarini açiklayacagim. Hazirsaniz, baslayalim!

1. Adim: Basvuru Süreci ve Gerekli Belgeler

Öncelikle, subay olma hayalinizi gerçeklestirmek için yapmaniz gereken ilk adim basvuruda bulunmaktir. Genellikle Milli Savunma Bakanligi'nin internet sitesi üzerinden online basvuru yapilabilmektedir. Basvurunuz için gerekli belgeler arasinda nüfus cüzdani, diploma, askerlik durum belgesi ve saglik raporu bulunmaktadir. Belgelerin eksiksiz ve dogru sekilde hazirlanmasi, basvurunuzun olumlu sonuçlanmasi açisindan önemlidir.

2. Adim: Yazili Sinavlara Hazirlik

Basvurunuzun kabul edilmesi halinde, yazili sinavlara girmeye hak kazanacaksiniz. Bu asamada, Türkçe, matematik, genel kültür ve genel yetenek konularinda kendinizi gelistirmeniz gerekecek. Konuyla ilgili kitaplar, online kaynaklar ve deneme sinavlari kullanarak sistematik bir sekilde çalismak, sinavlardan basariyla geçmenin anahtaridir.

3. Adim: Mülakat ve Fiziki Yetenek Sinavlarina Hazirlik

Basarili bir yazili sinav sonrasinda sira mülakat ve fiziki yetenek sinavlarina gelir. Mülakatta genel kültür, iletisim becerileri ve motivasyonunuz degerlendirilirken, fiziki yetenek sinavlarinda dayaniklilik, koordinasyon ve kuvvet ölçümleri yapilir. Bu asamalara hazirlik için kendinizi sportif faaliyetlere yönlendirmek ve mülakat tekniklerini ögrenmek faydali olacaktir.

4. Adim: Astsubaylik veya Uzman Erbaslik Alternatifleri

Eger subay olma yolunda yas sinirlari veya diger sebeplerle zorluk yasiyorsaniz, astsubaylik veya uzman erbaslik gibi alternatif kariyer yollarini da degerlendirebilirsiniz. Bu unvanlarla da askeri kariyer yapabilir, daha sonra subay olma sansini elde edebilirsiniz.

5. Adim: Egitim ve Beceri Gelistirme

Kabul edildikten sonra askeri akademide aldiginiz egitim, mesleki becerilerinizi gelistirmeniz için önemli bir firsattir. Bu süreci en iyi sekilde degerlendirerek, subaylik kariyerinizde basarili olmanin temellerini atabilirsiniz.

6. Adim: Kariyer Gelisimi ve Ileri Egitim Firsatlari

Subay olarak göreve basladiktan sonra kariyerinizi gelistirmek için farkli egitim ve uzmanlik alanlarina yönelebilirsiniz. Yüksek lisans veya doktora gibi ileri egitim firsatlarini degerlendirmek, sizi daha üst düzey görevlere tasiyabilir.

Sonuç ve SSS (Sikça Sorulan Sorular)

Egitim ve basvuru süreci oldukça detayli ve disiplin gerektiren bir süreçtir. Ancak bu adimlari takip ederek, açik ögretim mezunu olarak 24 yasinda subay olma hedefinize ulasabilirsiniz. Sikça sorulan sorular bölümünde daha fazla detaya yer vermek için sorularinizi bekliyorum. Basarilar dilerim!

Anahtar kelimeler: Açik ögretim mezunu, 24 yasinda subay olma, basvuru süreci, yazili sinav, mülakat, fiziki yetenek sinavlari, astsubaylik, uzman erbaslik, kariyer gelisimi, sikça sorulan sorular.

Nazli

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
297
0
0
Türkiye'de subay olmak isteyenlerin en az 4 yıllık üniversite mezunu olmaları gerekir. Üniversite mezunu olmayan adaylar, Askeri Yüksek Okullar'dan mezun olmak zorundadır. Subay olmak isteyen kişi, Askeri Yükselme Sınavını (AYS) kazanmalıdır. AYS, sınavla ilgili konular, yazılı sınav, görsel algılama testleri ve Türkçe sınavından oluşmaktadır. AYS'yi kazanan adaylar, Askeri Lise'ye (AL) kabul edilmektedir. AL'de 4 yıl eğitim alan adaylar, çeşitli alanlara göre subay olabilmektedir. Subay adaylarının, askeri, sosyal, psikolojik ve fiziksel anlamda yeteneklerinin test edilmesi gerekmektedir. Subay olmak isteyen adayların, tüm bu sınavları başarıyla geçmeleri gerekir. Subay olanlar, aynı zamanda ülkenin askeri, siyasi ve sosyal kurallarının korunmasına katkıda bulunacaktır.

LasTRomaNce

Moderator
Moderator
BaYaN
23 Mar 2024
1,782
0
0
4 yıllık üniversite mezunu olup subay olmak isteyen biri için farklı seçenekler bulunmaktadır. Öncelikle, subay olabilmek için Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen sınavlara girmek gerekmektedir. Bu sınavlara hazırlanmak için genellikle askeri hazırlık kursları veya özel eğitim programlarına katılabilirsiniz. Ayrıca, Kara, Deniz veya Hava Harp Okulları'na başvurarak subaylık eğitimine katılma şansınız da bulunmaktadır. Bu okullara başvuruda bulunmak için genellikle belirli bir yaş sınırı ve fiziksel yeterlilik şartları bulunmaktadır. Başvuru süreci ve gerekli belgeler hakkında detaylı bilgi almak için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin resmi internet sitesini veya yerel askeri birimleri ziyaret edebilirsiniz.

Dilara

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
304
0
0
Türkiye'de subay olmak isteyenlerin, en az dört yıllık bir üniversite mezunu olmaları gereklidir. Subay olmak isteyenler, ilk önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından her yıl düzenlenen subay atama sınavına girmelidir. Subay atama sınavı, çoktan seçmeli, sözlü ve yazılı olmak üzere üç aşamadan oluşur.

Çoktan seçmeli sınav, TSK stratejileri, tarih, hukuk, fizik, kimya, biyoloji, matematik ve diğer alanlarda genel bilgi gerektirir. Sözlü sınavda ise, adayın liderlik ve iletişim becerisi değerlendirilir. Yazılı sınavda ise, adayların TSK'nin kurumsal değerleri, stratejileri ve amaçları hakkında bilgilerinin test edilir.

Subay atama sınavından başarıyla geçen ve mezuniyet notu yüksek olan adaylar, TSK tarafından görevlendirilir. Göreve başlamak için adayların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin subaylık eğitim merkezlerinde altı aylık eğitim almaları gerekir. Eğitimlerin sonunda, adaylar subay ünvanı alır ve atanmak üzere görev yerlerine gönderilir.

Subay olmak isteyen adayların, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından belirlenen yüksek standartlara uymaları ve başarılı olmaları gerekmektedir. Subay olarak çalışmak ülkenin güvenliğini sağlamak, askeri görevleri yerine getirmek ve ülkeye hizmet etmek için büyük bir sorumluluk gerektirir.

Inci

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
300
0
0
Türkiye'de subay olmak için 4 yıllık üniversite mezunu olmak gerekmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından her yıl düzenlenen subay seçme sınavlarına katılmak için başvuruda bulunan adayların mezuniyet belgelerinin ve başarı belgelerinin kontrol edilmesi zorunludur. Başvuran adayların 4 yıllık üniversite mezuniyetini teyit eden belgelerinin olması gerekmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen subay seçme sınavlarında başarılı olmak için üniversite mezunu adayların öncelikle Türkiye Genel Kamu Personel Seçme Sınavı (TGS) veya Yükseköğretim Kurumları Tarafından Düzenlenen Sınav (YKS) puanlarının yüksek olması gerekmektedir. Ayrıca bu sınavlarda başarılı olmak için öncelikle fizik, matematik ve Türkçe gibi derslerde başarılı olmak gerekiyor.

Subay olmak için başarılı olmak için üniversitede okuduğunuz derslerin içeriğini derinlemesine çalışmak ve ders konularını tekrarlamak önemlidir. Ayrıca, subay olmak için özellikle liderlik ve ekip çalışması gibi sosyal becerilerin geliştirilmesi de önemlidir.

Subay olmak isteyen adayların, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen seçme sınavlarına katılarak alanında uzmanlaşmak istediklerini kanıtlamaları gerekmektedir. Subay olmak isteyen adayların seçme sınavlarında başarılı olmak için üniversite mezunu olduklarının yanı sıra gerekli sosyal, akademik ve teknik becerileri geliştirmeleri de çok önemlidir.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
24,127
1,247
112
Türkiye Cumhuriyeti, üniversite mezunu olanların askerlik hizmetinde subay olarak görev yapmasının mümkün olduğunu öngören bir yasal düzenlemeye sahiptir. Böylece, üniversite mezunu olanlar, subay olmak için özel bir eğitim gözetmeksizin askerlik hizmeti sunabilirler.

Bu amaçla, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Subay Adayları Seçme Sınavına (SÖS) katılmak üniversite mezunu olanlar için olmazsa olmazdır. SÖS sınavına katılmak için, üniversite mezunu adayların Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından belirlenen sınav tarihlerinde SÖS'ye hazırlık sınıflarına katılmaları gerekmektedir.

SÖS sınavında başarılı olmak için üniversite mezunu adayların sınava hazırlanması gerekmektedir. Bu nedenle, üniversite mezunu adaylar, SÖS sınavına katılmak için gereken konuları öğrenmek için kendilerini eğitmelidir. Dil, matematik, fizik, tarih, kültür ve bilgi gibi konuların hepsi SÖS sınavında önemli olduğundan, üniversite mezunu adayların bu konularda bilgi sahibi olmaları önemlidir.

Ayrıca, üniversite mezunu adayların, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından belirlenen sınav tarihlerinde SÖS'ye katılmak için gerekli olan fiziksel forma uymaları da önemlidir. Bu nedenle, üniversite mezunu adaylar, sağlıklı beslenme ve fiziksel antrenmanlar yaparak form tutmaya çalışmalıdır.

Üniversite mezunu olanların askerlik hizmetinde subay olarak görev yapmaları için, SÖS sınavına katılmak ve başarılı olmak gerekmektedir. Bu nedenle, üniversite mezunu adayların, sınavın gerektirdiği konuları öğrenmeleri ve fiziksel forma uymaları gerekmektedir. Böylece, üniversite mezunu olanlar subay olabilirler.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
18,156
641
5
Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'ne subay olmak için, 4 yıllık lisans mezunu olmak gerekir. Başvurularda, başvuru sahibinin daha önce almış olduğu lisans derecesi veya eşdeğerli bir eğitim seviyesi aranmaktadır. Başvurunun onaylanması durumunda, başvuru sahibinin Askeri Uzmanlık Eğitim Merkezi (AÜEM) tarafından belirlenen koşullara göre 18 haftalık Eğitim Sınıf Subayı Eğitimi alması gerekmektedir. Bu eğitimin başarı ile tamamlanması durumunda başvuru sahibi, subay unvanını almaya hak kazanmış olacaktır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)