4 yıllık üniversite mezunu nasıl subay olur

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
12,369
517
0
Bir üniversite mezunu, Türk Silahlı Kuvvetleri subaylığına başvurmak istiyorsa, öncelikle subay olmak için gerekli olan özel şartların karşılanması gerekiyor. Bu şartlar arasında, cinsiyet, yaş, medeni durum, dini inanç, eğitim durumu ve sağlık durumu yer alıyor. Üniversite mezunu olan kişi, TSK subaylığına başvurmak için 18-45 yaş arasındaki erkekler arasından olmalıdır. Ayrıca, Türk vatandaşı olması ve mezun olduğu üniversitenin 4 yıllık bir lisans programından mezun olması gerekiyor. Ayrıca, sağlık durumu iyi olmalı ve mezun olduğu üniversitenin mezuniyet notu da TSK tarafından belirlenen ortalamadan daha iyi olmalıdır.

Bir üniversite mezunu, TSK subaylığına başvurmak için, öncelikle TSK tarafından düzenlenen başvuru süreci tamamlanmalıdır. Başvuru süreci, başvuru formunun doldurulması, başvuru ücretinin ödenmesi ve başvuru dosyasının hazırlanması olarak adlandırılır. Başvuru dosyası, mezuniyet belgesi, sağlık raporu, fotoğraf, Türkçe ve İngilizce sınav sonuçları gibi çeşitli belgelerden oluşur. Başvuru sürecinden sonra, üniversite mezunu adaylar, TSK tarafından düzenlenen seçme sınavına alınır. Seçme sınavı genellikle, ulusal ve fiziksel güç testleri, psikolojik testler, mülakat ve Türkçe sınavından oluşur. Seçme sınavını başarıyla geçen adayların, özel askeri eğitime alınması gerekecektir. Özel askeri eğitim süreci, alay ve piyade subaylarının eğitim süreçleri arasında değişkenlik göstermektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)