Bilgi Üniversitesi mezunları nerede çalışıyor

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
16,698
641
5
Bilgi Üniversitesi mezunları çeşitli sektörlerde çalışmaktadır. Bazı mezunlar işletmelerde, start-up şirketlerinde, medya alanında, sanayide, yazılım alanında ve hükümet sektöründe çalışmaktadır. Ayrıca, mezunların bazıları çeşitli çevrelerde, kültür ve sanat sektörlerinde, eğitim ve öğretim alanlarında, sağlık alanında veya özel sektörlerde kariyerlerini sürdürebiliyor. Mezunlar, çeşitli kariyer yollarını seçebilmekte ve kendilerini geliştirebilmekte çok fazla özgürlük ve kolaylık elde etmektedir.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
16,698
641
5
Bilgi Üniversitesi mezunları, çalıştıkları alanlara göre oldukça farklı çalışma alanlarında yer almaktadır. Örneğin, mühendislik alanlarında mezunların çoğu, üretim, inşaat, elektronik, enerji, otomotiv, bilgi teknolojileri, havacılık alanlarında çalışmaktadır. Finans ve iletişim alanlarında çalışan mezunlarımız ise, yönetim, muhasebe, pazarlama, bankacılık, sigortacılık, aracılık, telekomünikasyon, medya ve reklam alanlarında çalışmaktadır. Ekonomi alanında mezunlarımız ise, kamu yönetimi, strateji, özel sektör çalışmaları, yatırım, üretim, pazarlama ve satış gibi alanlarda çalışmaktadır. Sosyal ve beşeri bilimler alanlarında mezunlarımız ise, eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, ekoloji, siyaset, uluslararası ilişkiler, yargı, hukuk, gazetecilik ve medya gibi alanlarda çalışmaktadır. Yaşam bilimleri alanında mezunlarımız ise, beslenme, diyetetik, gıda, bitki ve hayvan bilimleri, biyoteknoloji, sağlık, tıp, eczacılık, veterinerlik gibi alanlarda çalışmaktadır. Bilgi Üniversitesi mezunlarının, çalıştıkları alanlara göre farklı iş alanlarında çalışmaları sayesinde, başarıyla kariyerlerini sürdürmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)