Çekimli fiil nedir ve örnekler

AltoClef

Yeni Üye
BaYaN
7 Nis 2023
1,314
84
2
Merhaba! Çekimli fiil nedir ve örneklerini öğrenmek istiyorum. Dilimde çok fazla çekimli fiil var gibi görünüyor ancak ne olduğunu anlamıyorum. Bana çekimli fiil hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz? Örnekleri de paylaşırsanız çok sevinirim. Bu konuya daha fazla açıklık getirmek için, bu konuda yardım edebilecek herkesin fikirlerini ve görüşlerini bekliyorum.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,444
1,256
112
Çekimli Fiiller Nedir ve Örnekler

Türkçe dilinde kullanılan çekimli fiiller çok önemli bir konudur. Çekimli fiiller, fiil cümleleri tamamlayan ve cümleleri daha anlamlı hale getiren sözcüklerdir. Çekimli fiiller, fiilin çekimlenmesiyle ortaya çıkan şekildir. Bu şekli çoğu zaman "fiilin geçmiş zamanı" olarak da adlandırılır.

Çekimli fiillerin özellikleri, çeşitleri ve örnekleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu makaleyi okumanızı öneririz.

Çekimli Fiillerin Özellikleri

Çekimli fiiller, fiil cümlelerinin zaman ve durumlarını belirtmek için kullanılan sözcüklerdir. Çekimli fiiller, fiilin çekimlenmesiyle ortaya çıkan şekildir. Çekimli fiiller, fiilin çekimlenmesiyle ortaya çıkan şekildir. İngilizce'de, çekimli fiillerin çoğu zaman "fiilin geçmiş zaman" olarak adlandırılır.

Çekimli fiiller, fiil cümlelerinin zaman ve durumlarını belirtmek için kullanılan sözcüklerdir. Bazı çekimli fiiller, fiilin "şimdiki zaman" olarak adlandırılan şekline sahiptir. İngilizce'de, çekimli fiillerin şu iki formu vardır:

- Geçmiş zaman (Past Tense)
- Şimdiki zaman (Present Tense)

Çekimli Fiillerin Çeşitleri

Çekimli fiiller, fiilin çekimlenmesiyle ortaya çıkan çeşitli formlardır. İngilizce'de çekimli fiillerin bazı özellikleri vardır. İngilizce'de çekimli fiiller, şu şekilde sınıflandırılır:

- Geçmiş zaman (Past Tense)
- Şimdiki zaman (Present Tense)
- Gelecek zaman (Future Tense)

Çekimli Fiillerin Örnekleri

Şimdi çekimli fiillerin örneklerini inceleyelim.

Geçmiş zaman:

- I worked. (Çalıştım.)
- She ate. (O yedi.)
- We watched. (İzledik.)

Şimdiki zaman:

- I work. (Çalışıyorum.)
- She eats. (O yer.)
- We watch. (İzliyoruz.)

Gelecek zaman:

- I will work. (Çalışacağım.)
- She will eat. (O yiyecek.)
- We will watch. (İzleyeceğiz.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)