NASA astronot olmak için çok yakın bir gelecekte özel eğitim gerektirmeyecek ancak, önümüzdeki yıllarda bunun için belirli bir eğitimin alınması gerekecektir. Astronotluk, kapsamlı, güvenilir ve güçlü bir bilgi ve becerilere sahip olmak isteyen kişiler için ideal bir seçenektir. Astronotluk, kapsamlı bir eğitim programının tamamlanmasını gerektiren zorlu bir meslektir.
Bu eğitim programı, çok sayıda farklı alana yönelik eğitimlerden oluşur. Astronotların yeteneklerini geliştirmeleri için fizik, kimya, astronomi, matematik, biyoloji ve tıp gibi alanlarda özel eğitimler gereklidir. Fizikçi ve astronotlar ayrıca, hava-uçuş, kozmik mekaniğin ve uzay teknolojisinin temellerini öğrenmek için ek bir eğitim almak zorundadırlar.
Bir astronotluk programını başarı ile tamamlamak için, çok sayıda hünerli eğitim programlarından geçmeniz gerekir. Bunlar arasında, uzay gemisi ve ürünleri hakkında bilgi, uzay uçuşu planlama, uzay navigasyonu, uzay ve hava arasında geçişler, uzay fiziği ve uzay ürünleri test etme gibi alanlar bulunur. Astronotluk başarısı, bilgi ve becerilerinizi geliştirmenizi sağlayacak çok sayıda eğitim programının tamamlanmasıyla oluşur.
Bir astronot olmak için, ayrıca fiziksel ve ruhsal dayanıklılığınızın da üst düzeyde olması gerekir. Bu nedenle, uzay hava koşullarına karşı dayanıklılık, uzay yolculuğundan kaynaklanan fiziksel stres ve uzay şartlarında meydana gelen ruhsal stresleri ortaya çıkarmak için özel eğitimler almanız gerekebilir. Astronotluk programınızı tamamlayan kişilerin, bu tip eğitimleri almış olması gerekir.
Özetle, NASA astronot olmak için, fizik, kimya, astronomi, matematik, biyoloji ve tıp gibi alanlarda özel eğitimlerin alınması gerektiği gibi, uzay hava koşullarına karşı dayanıklılık, uzay yolculuğundan kaynaklanan fiziksel stres ve uzay şartlarında meydana gelen ruhsal stresleri ortaya çıkarmak için özel eğitimler almak da gerekmektedir. Bu eğitim programlarını başarı ile tamamlayan kişiler, NASA astronotu olarak atanabilirler.