Sovyetler Birliği hangi ülkeleri işgal etti

TheZenith

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,306
107
62
Merhaba,
Sovyetler Birliği'nin hangi ülkeleri işgal ettiğini öğrenmek istiyorum. Özellikle 2. Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında Sovyetler Birliği tarafından işgal edilen ülkeleri öğrenmek istiyorum. Acaba kimse beni bu konuda destekleyebilir mi? Lütfen yardım eder misiniz? Çok minnettar olacağım.

Teşekkürler.

• Sad
  • Like
Reactions: Nilgun and Pervin

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
23,824
1,159
112
Sovyetler Birliği'nin Işgali

Sovyetler Birliği, Çarlık Rusya'sının çöküşünden sonra, 1917'de kurulmuştur. Bu yeni devlet, onu oluşturan pek çok ülkeyi içeriyordu. Böylece Sovyetler Birliği, Orta ve Doğu Avrupa, Kafkasya ve Asya'daki pek çok ülkeyi kontrol etme yetkisine sahipti.

Sovyetler Birliği, bu topraklar üzerindeki hakimiyetini korumak için özellikle Doğu Avrupa'da, 1945'ten itibaren bazı ülkeleri işgal etti. Bu ülkeler arasında Polonya, Macaristan, Çekoslovakya, Romanya ve Bulgaristan vardı. Sovyetler Birliği'nin işgali, bu ülkelerin Sovyet güdümündeki yönetimlerini kurmasına neden oldu.

Sovyetler Birliği'nin Özellikleri

Sovyetler Birliği, işgali altındaki ülkelerin her birinde benzer yönetim sistemlerini uyguladı. Bunlar arasında bir üst merci olan Komünist Partisi, ekonomik planlamalar, sosyal güvenlik sistemi ve çeşitli toplumsal haklar vardı.

Sovyetler Birliği, bu ülkelerin komünist toplumlarını kurmak için çalıştı. Bunun için, bu ülkelere askeri, politik ve ekonomik destek sağladı. Bu destek, bu ülkelerin toplumsal ve ekonomik gelişmelerini hızlandırmak için önemliydi.

Sovyetler Birliği'nin Işgali Sona Ermesi

Sovyetler Birliği'nin işgali, 1991'de çöküşüyle sona erdi. Daha sonra, bu ülkelerin kendi kendilerine yönetimlerini kurmaları için önemli adımlar attılar. Bugün, bu ülkeler kendilerini Avrupa Birliği'ne daha yakın hissediyorlar.

Sovyetler Birliği'nin işgali, bu ülkelerin kültürlerini, ekonomilerini ve siyasetlerini derinden etkiledi. Bu etkiler hala hissediliyor ve bu ülkelerin geleceği için önemli bir faktör oluşturuyor.

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Sovyetler Birliği, 1917'de Ekim Devrimi ile kurulan bir sosyalist devlet olarak, çoğu Avrupa ülkesi ile Asya ülkelerinde güçlenmiş ve 1945'te II. Dünya Savaşı sonrasında, kendi sınırlarının dışına çıkmayı hedeflemişti. Bu hedef doğrultusunda, Sovyetler Birliği, Almanya ile birlikte Çekoslovakya, Macaristan, Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya'yı işgal etmişti. Ayrıca, 1945'te Sovyetler Birliği, Japonya'nın bölgesel kontrolünün altında olan Kuzey Kore, Güney Doğu Asya'da Mançurya ve Japon Karayip Adaları'nı da işgal etmişti. Bu işgallere ek olarak, Sovyetler Birliği, komünist rejimlerin kurulmasını desteklemek için, Bulgaristan, Romanya, Çek Cumhuriyeti, Yuvarlak Topraklar ve Hong Kong'u da kontrol etmişti. Sovyetler Birliği'nin bu işgalleri, bölgeyi topraklarının işgali ve siyasi kontrolü altına alınmış Avrupa ülkeleri ile Asya'daki komünist rejimlerin kurulmasının desteklenmesi şeklinde değerlendirilebilir.

• Haha
Reactions: Aysu

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)