Mangalda ciğer kebabı nasıl yapılır

mimikralicesi

Üye
BaYaN
1 May 2023
1,341
102
17
Merhaba,
Mangalda ciğer kebabı nasıl yapılır? sorusunun cevabını arıyorum. Sadece kısa bir tarif arıyorum. Mangalda yapılan ciğer kebabının nasıl hazırlanacağını öğrenmek istiyorum. Ne tür malzemeler kullanılıyor? Hangi sürelerde pişiriliyor? Lütfen, deneyimli olanların yardımıyla konu hakkında fikirlerini paylaşmalarını istiyorum. Çok teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Mangalda Ciğer Kebabı Nasıl Yapılır

Mangalda ciğer kebabı, köfte gibi et çeşitlerinden yapılan yemeklerden biridir. Mangalda ciğer kebabı, etin pişirilme sürecinin kısa ve kolay olması ile çok sık tercih edilen bir yemektir. Mangalda ciğer kebabının nasıl yapılacağını ve izlenecek adımları açıklamak için aşağıdaki başlıkları kullanacağım.

Malzemeler

Mangalda ciğer kebabı için gerekli malzemeler:

-Ciğer
-Tuz
-Karabiber
-Kırmızı toz biber
-Taze maydanoz
-Taze soğan
-Taze domates
-Tereyağı
-Havuç
-Havuç rendesi
-Kıyma
-Sarımsak
-Kekik
-Kırmızı pul biber

Hazırlanması

1. Ciğeri haşlayın ve küçük küpler halinde doğrayın.

2. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve tereyağını ciğer küplerine ekleyin.

3. Taze maydanoz, taze soğan, taze domates, havuç ve havuç rendesini ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırın.

4. Kıyma, sarımsak, kekik ve kırmızı pul biberi ekleyin ve karıştırın.

5. Kebabın küplerini mangala tutturun ve etlerin pişmesini bekleyin.

6. Etler piştiğinde kebabı servis yapın.

Mangalda ciğer kebabı, sıcak ve lezzetli bir yemek olarak sunulur. Mangalda ciğer kebabı, kısa sürede hazırlanabilen bir yemektir. Bu tarif, et seven herkes tarafından kolayca hazırlanabilir.